.Χιλιάδες οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Δυναμικό «παρών» έδωσαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στο συλλαλητήριο κατά της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο οποίο μετείχε και η ΓΣΕΕ.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου έγιναν μικροεπεισόδια όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε στην αστυνομική δύναμη, αλλά το συμβάν αντιμετωπίστηκε από τους ίδιους τους διαδηλωτές.

Μεγάλη συμμετοχή είχε και η πρώτη μέρα της απεργίας στον δημόσιο τομέα που, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ, ξεπέρασε το 90%.

«Η σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο δίνει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για να αλλάξει την αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί στην ανεργία και την απαξίωση των κοινωνικών δομών που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσέας Ντριβαλάς.

«Η σημερινή μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση, μας δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής», σημείωσε.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσει με βάση τις προτάσεις των γενικών συνελεύσεων των 
εργαζομένων και των Ομοσπονδιών, το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ «με βάση τις αποφάσεις της Εκτελεστικής της Επιτροπής καλεί άμεσα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες μέλη τους, να συνεδριάσουν ώστε να σχεδιαστεί από κοινού η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων. 

Μέχρι το τέλος του μήνα θα συγκληθεί και η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις μορφές και την κλιμάκωση του αγώνα».

.Ν. Δένδιας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής

Αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα άρθρα για τρομοκρατική δράση και το τι συνιστά παραστρατιωτικές ομάδες, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Ο υπουργός, ο οποίος ανέβαλε την αυριανή προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του στη Ρώμη, λόγω του σοβαρού γεγονότος, σε δηλώσεις του το μεσημέρι, αφού εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη και θλίψη του για τη δολοφονία του 34χρονου, τόνισε: 

«Τα τελευταία θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου, χθες, και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις τού νεοναζιστικού μορφώματος.

Σας δηλώνω, ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το κράτος δικαίου η δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γεγονότα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «τις αμέσως προσεχείς ημέρες θέτουμε σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας».

Σημειώνεται, ότι το άρθρο 187 αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ το άρθρο 195 αφορά, ουσιαστικά, τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και η διεύρυνση συνίσταται στο ότι, πλέον, παραστρατιωτικές οργανώσεις θα χαρακτηρίζονται ομάδες με στρατιωτική οργάνωση και συμπεριφορά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένοπλα σώματα ή χωρίς οπλισμό, όπως στην περίπτωση του Μελιγαλά.

Ο κ. Δένδιας απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις αλλά και τους απλούς πολίτες «που νοιάζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, να αποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η πολιτεία θα ανεχθεί 

ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις και πρακτικές, οι οποίες υπονομεύουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υποκόσμου στην πολιτική ζωή, να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτής πολιτικής και δημόσιας συμπεριφοράς, στην οποία θα κυριαρχεί ο διάλογος, η κατανόηση και η άμεση και ευθεία αποκήρυξη κάθε είδους βιαιότητας και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα πράξεων».

.«Υπάρχουν πολλοί που καλλιεργούν την ένταση και επενδύουν στη στρατηγική της βίας»

Το πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τις πράξεις που έχουν τελεστεί, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και πως θα υπάρξουν συμπληρώσεις. Σημείωσε ακόμα ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ότι θα πρέπει να επιβληθούν το κράτος και η νομιμότητα και πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί που καλλιεργούν την ένταση και επενδύουν στη στρατηγική της βίας και έχουν ως προτεραιότητα τη βία, για να σημειώσει ότι πρέπει να διαχωρίσουμε αυτούς που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης από εκείνους που πράττουν εγκληματικά.

Υποστήριξε δε ότι αυτοί που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και περιμένουν να εισπράξουν, πρέπει να καταλάβουν ότι οδηγούνται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Εκείνοι, πρόσθεσε, που πράττουν τη βία, πρέπει να αντιμετωπιστούν εισαγγελικά και ποινικά.

Ερωτηθείς εάν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για εκείνους που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης, απάντησε καταφατικά.

.Ομόφωνα καταδίκασε η Βουλή τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Γενική κατακραυγή στη Βουλή προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, από οπαδό της Χρυσής Αυγής. Η ομόθυμη αντίδραση των κομμάτων και οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν για τη δράση της ΧΑ ανάγκασαν πολλές φορές βουλευτές του κόμματος να δηλώσουν ότι η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν. 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι το περιστατικό δεν συνέβη στο πλαίσιο μιας αστοχίας κι ότι δυστυχώς η παρουσία της ΧΑ συνδέεται με συγκεκριμένες ενέργειες καλά σχεδιασμένες, οργανωμένες και στοχευμένες που έχουν πολιτ... περισσότερα »

.''Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ''...

Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου «να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές»,...
απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Ο χθεσινός νεκρός, νεαρός αντιφασίστας στο Κερατσίνι και η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στα Πέραμα, μεγαλώνουν επικίνδυνα τον κύκλο αίματος στη χώρα και απειλούν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. 

Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Σημείωσε τέλος ότι καμία πολιτική διαφορά δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό».

.''NA ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ''...

«Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό, ούτε καν μια χαραμάδα», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας...
σε δήλωσή του για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.
Όπως αναφέρει ο κ. Παπούλιας, «ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφρασθεί με λέξεις».

«Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών  - και άμεση», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου».

Ο κ. Παπούλιας εμφανίζεται μάλιστα βέβαιος ότι «τα μέσα υφίστανται».
«Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας», καταλήγει.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.