.“Μια βραδιά με κλασική μουσική”στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ΖΩΓΡΑΦΟΥ



Το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου οργανώνει βραδιά κλασικής μουσικής με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και ώρα 20.30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ( Γ. Ζωγράφου 17 – είσοδος από Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ).

Οι καθηγητές και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, καθώς και οι συνεργαζόμενοι μουσικοί, θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό σύμπαν γεμάτο μελωδίες, από τον Μπάχ, τον Χέντελ, τον Πιατσόλα, τον Κατσαρό…

.«Οι λαθρομετανάστες θα πηγαίνουν σε νησιά που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν»


Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή της Ν.Δ., Άδωνι Γεωργιάδη, και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για τα κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σημειώθηκε σήμερα διαμέσου της ραδιοφωνικής συχνότητας του ΣΚΑΪ 100,3.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε πως τα κέντρα πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία των μεταναστών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ σημείωσε πως «η πολιτική του Ξένιου Διός έχει επιτύχει μέσα σε ένα χρόνο τα εξής:

 Μείωση της εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας στην επικράτεια στο - 90%, στον Έβρο -95%. Κι έχουμε σε ένα χρόνο από 1200 απελάσεις, 28.000 απελάσεις. 

Αυτήν την πολιτική λοιπόν, με αυτά τα αποτελέσματα, η Χρυσή Αυγή την πολέμησε σφόδρα, ισχυριζόμενη ότι έχει μια καλύτερη πολιτική για να λύσει το μεταναστευτικό». Συμπλήρωσε, δε, πως ο ισχυρισμός της Χρυσής Αυγής ότι μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό πολύ γρήγορα, είναι απολύτως ψευδής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασσιδιάρης έκανε λόγο για κέντρα κράτησης που έχουν air condition και catering, ενώ τόνισε πως η πρόταση της Χρυσής Αυγής είναι η μεταφορά των μεταναστών σε νησιά χώρους εξορίας του παρελθόντος. 

«1ον Δεν πολεμήσαμε τον Δένδια, πολεμήσαμε την πολιτική των κέντρων κράτησης και βεβαίως έχουμε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα. 

Εσείς κάνετε Ξένιο Δία, συλλαμβάνετε κάποιους και από τους 1000 που συλλαμβάνετε, οι 990 αφήνονται ελεύθεροι και οι 10 μεταφέρονται στα κέντρα κράτησης. Εμείς θα κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. 

Από τους 1000 που θα συλλαμβάνονται με μαζικές επιχειρήσεις, πείτε τις "σκούπα", πείτε τις όπως θέλετε, θα πηγαίνουν όλοι σε χώρους που δε θα έχουν ούτε air condition ούτε κέτερινγκ. 

Θα πηγαίνουν σε χώρους όπως είναι κάποια νησιά, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, τις δεκαετίες του '50 κ.τ.λ. Γιατί εκεί ήδη υπάρχουν υποδομές και δε θα μας κοστίσουν τίποτα. Όχι όπως κοστίζει σήμερα πάρα πολλά λεφτά στο ελληνικό δημόσιο».

Δήλωσε επίσης πως αν το κόμμα του θα έρθει στα πράγματα οι παράνομοι μετανάστες θα πηγαίνουν σε νησιά όπως παλιά...

Ερωτηθείς για τη χρήση βίας είπε ότι την καταδικάζει απ' όπου κι αν προέρχεται.

Αναφερόμενος σε ακραίες συμπεριφορές βουλευτών του κόμματός του όπως των Γερμενή -που επιτέθηκε στο δήμαρχο Αθηναίων τη Μεγάλη Πέμπτη- και Παπά που ούρησε έξω από τηλεοπτικό σταθμό είπε πως ο πρώτος δεν επιτέθηκε αλλά αντίθετα δέχθηκε επίθεση από τη φρουρά του κ. Καμίνη και ο δεύτερος ενδεχομένως να ξεπέρασε κάποιο όριο.

.Καταδίκη δύο γιατρών για παράνομες συνταγογραφήσεις


Δύο γιατροί καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για ψευδή βεβαίωση. Κατηγορούνται ότι συνταγογραφούσαν κατά συρροή, φάρμακα σε ηλικιωμένους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, εν αγνοία τους και για ανύπαρκτες παθήσεις. 

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση είχε μία φαρμακοποιός σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται να εκτελούσε τις συνταγές που υπέγραφαν οι γιατροί. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι γιατροί βρίσκονταν σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από το φαρμακείο.

Οι πράξεις τελέστηκαν κατά τη διετία 2006-2007, ενώ η φαρμακοποιός παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για απάτη. 

.Στους 24 οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα


 Αξιωματούχοι στην Οκλαχόμα Σίτι δήλωσαν σήμερα ότι έχουν ανασυρθεί 24 σοροί μετά τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε το προάστιο Μουρ της πόλης αυτής, δίνοντας έτσι στη δημοσιότητα έναν κατά πολύ χαμηλότερο απολογισμό από αυτόν που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

«Έχουμε καλά νέα. Ο αριθμός αυτή τη στιγμή είναι 24» νεκροί, δήλωσε η Έιμι Έλιοτ, μια εκ των επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Οκλαχόμα Σίτι.

Ωστόσο, η Έλιοτ προειδοποίησε πως ο τελικός απολογισμός ίσως να αποδειχθεί χειρότερος από τον τωρινό, αφού και άλλες σοροί μπορεί ακόμη να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Ανάμεσα στα κτίρια τα οποία καταστράφηκαν από το ακραίο αυτό φαινόμενο ήταν δύο σχολεία και σπίτια.

."Λάθος θέμα στα Μαθηματικά για Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ"


Λάθος είναι το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των πανελλαδικών εξετάσεων, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Δ' Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρεία.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι μαθηματικοί καλούν το υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα, δίδοντας οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων. 

Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί της Μαθηματικής Εταιρείας η υπόθεση του ερωτήματος ήταν λάθος και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν. Γι? αυτό ζητούν να ακυρωθεί το συγκεκριμένο θέμα.

.Σούπερ πρόταση της Λίβερπουλ για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο


Πρόταση ύψους 14 εκατ. ευρώ είναι έτοιμη να καταθέσει η Λίβερπουλ για να αποκτήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο τεχνικός της διάσημης αγγλικής ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς, θέλει να βρει τον αντικαταστάτη του Τζέιμι Κάραγκερ για το κέντρο της αμυνας και ο Ελληνας άσος είναι η πρώτη του επιλογή.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ ο Παπαδόπουλος, που έχει συμβόλαιο με τη Σάλκε έως το 2016, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην πρέμιερ λιγκ και ήδη ο μάνατζερ του είναι σε διαπραγματεύσεις με τη Λίβερπουλ για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

.Περιπολίες με ποδήλατα από τη δημοτική αστυνομία στην Αθήνα


Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το πρωί και η λειτουργία δεκαπέντε ποδηλάτων που θα χρησιμοποιεί η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων για τις εποχούμενες περιπολίες σε περιοχές με ιδιαίτερο ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, είναι πραγματικότητα.
Η αρχή έγινε στην είσοδο της Ακρόπολης. 

«Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για μας. Τα ποδήλατα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους.

 Η πρωτοβουλία αυτή είναι ο προάγγελος για το σύστημα των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων που θα λειτουργήσει σύντομα σε 70 σημεία της Αθήνας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Όποιος επιμένει νικά. Μετά από δύο χρόνια επιμονής καταφέραμε να προχωρήσει η πρότασή μας» δήλωσε ο δημοσιογράφος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αμυράς.Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση και την προστασία του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Αθήνας. 

Τα ποδήλατα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους, όπως η Αποστόλου Παύλου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Αιόλου, η Ερμού και η περιοχή της Πλάκας.

.Aμελητέες οι επιπτώσεις στην Ελλάδα από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα


Εκδήλωση με θέμα «Πυρηνικά ατυχήματα και επιπτώσεις» και ομιλητή τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), καθηγητή πυρηνικής τεχνολογίας Σίμο Σιμόπουλο, διοργάνωσε η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.  

Ο κ. Σιμόπουλος περιέγραψε τα κυριότερα πυρηνικά ατυχήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δίνοντας έμφαση στα δύο σημαντικότερα και πιο πρόσφατα, του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία (1986) και της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία (2011).

Για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα είπε ότι ήσαν αμελητέες λόγω της μεγάλης απόστασης, παραπέμποντας σε κοινή μελέτη επτά ελληνικών επιστημονικών εργαστηρίων που έδειξε ότι τα ίχνη των ραδιενεργών ισοτόπων ιωδίου-131 και καισίου-137 ήσαν πολύ μικρά.

 Σχετικά με τις συνέπειες του Τσερνόμπιλ στη χώρα μας, ο πρύτανης του ΕΜΠ αναφέρθηκε σε πρόσφατη επιστημονική μελέτη (διδακτορική διατριβή του Γ. Παπαδάκου),

 που δείχνει ότι οι καρκίνοι του πεπτικού συστήματος δεν αυξήθηκαν διαχρονικά στις περιοχές (ιδίως στη Θεσσαλία) εκείνες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη μεταφορά μέσω του αέρα των πυρηνικών καταλοίπων από την Ουκρανία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.