.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Διανομή Προϊόντων στις 16 Δεκεμβρίου 2012 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι την Κυριακή 16.12.2012 και ώρα 09.00πμ – 2.00μμ στο Πάρκο Γουδί (μπροστά από το θέατροBadminton) θα πραγματοποιηθεί διανομή αγροτικών προϊόντων (Πατάτες , Λάδι , Ρύζι, Φακές, Φασόλια).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τηναίτηση προμήθειας αγροτικών προϊόντων στο Δημαρχείο Ζωγράφου ( Ισόγειο οδού Μπισκίνη από 10.00πμ – 14.30μμ εκτός Σαββάτου & Κυριακής ) από την Τετάρτη 5.12.2012 έως και την Τετάρτη 13.12.2012 ή με αποστολή της αίτησης στο email : merimna.zografou@yahoo.gr (η αίτηση υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στη σελίδα του Δήμουwww.zografou.gov.gr).

ΠΡΟΣΟΧΗ
·              Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης και για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, αποφασίστηκε να δοθούνπεριορισμένα κιλά προϊόντων ανά αίτηση.

.Μέρκελ: Να σταματήσει η συζήτηση για νέο "κούρεμα"


«Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά πραγματικές προσπάθειες» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας απόψε στο πρώτο κανάλι της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης (ARD) και επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η κ. Μέρκελ ζήτησε να σταματήσει η σχετική συζήτηση, καθώς θα προκαλέσει χαλάρωση των προσπαθειών. 

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην δίνουμε τώρα ελπίδες για ένα "κούρεμα", διότι τότε όλες οι προσπάθειες θα χαλαρώσουν αμέσως» δήλωσε η καγκελάριος και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν είναι πολύ πολύ κοπιαστικές».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση, για πρώτη φορά, καταβάλλει πραγματικές προσπάθειες, ενώ σε ό,τι αφορά την προοπτική της Ελλάδας, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «όταν φθάσουμε στο σημείο η Ελλάδα να είναι αυτάρκης με τα έσοδά της, θα πρέπει η κατάσταση να επαναξιολογηθεί». 

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν μπορεί να λυθεί απλώς με ένα «κούρεμα» ή με ευρωομόλογα τονίζοντας: «Θα είναι πολύ μακρά διαδικασία, καθώς υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν την ίδια την εισαγωγή του ευρώ. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί μακρύς δρόμος προκειμένου να διορθώσουμε τα αρχικά λάθη». 

.Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ενίσχυσης των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 9.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό και στις τοπικές γραμμές Πειραιάς-Παλούκια και Πειραιάς-Σελήνια.
Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο και οι γραμμές Κυλλήνη- Κεφαλονιά και Κυλλήνη- Ζάκυνθος.

Από την Πάτρα δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Σάμη-Ιθάκη με το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος».
Τέλος, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, ενώ μόνο με πλοία κλειστού τύπου γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα.

.Συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αύριο για το εφάπαξ


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα έχει αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
 
Η συνάντηση αφορά τον τρόπο καταβολής του εφάπαξ στους ασφαλισμένους του Δημοσίου και εξετάζονται δύο σενάρια.

Η καταβολή ενός ποσού σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους ή σταδιακή εξόφληση των δικαιούχων κατά σειρά προτεραιότητας.
   
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να διανεμηθούν 1,1 δισ. ευρώ από την καταβολή της δόσης, σε 40.000 δικαιούχους έως το τέλος του 2013. 

.Κ. Παπούλιας: Η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων


«Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεράσουμε την κρίση και αυτό οφείλεται και σε έναν λαό, ο οποίος έχει υποφέρει πολλά και δεν μπορεί, δεν αντέχει πλέον, γιατί η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κυπριακού ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, Ν. Αναστασιάδη. 

Ο κ. Παπούλιας προσέθεσε ακόμη ότι «απαιτείται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και από όλους αυτούς που συμμερίζονται, ώστε ο δρόμος αυτός να μας βγάλει από την κρίση».

Στην κρίση που εκδηλώνεται πια και στη Κύπρο αναφέρθηκε ο κ. Αναστασιάδης τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μια γενική υπευθυνότητα, ένα αίσθημα ευθύνης, γιατί, όπως είπε, «περάσαμε τα ανάλογα του 1974 και ξεπεράσαμε πάρα πολύ σύντομα την κρίση. Έτσι και τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Κύπρο «στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα χωρίς κομματικές ή ιδεολογικές αγκυλώσεις για το καλό της πατρίδας μας, της Κύπρου». 

.Ανοδικά κινείται το ευρώ μετά την ανακοίνωση των όρων επαναγοράς ομολόγων


Το ευρώ καταγράφει κέρδη μετά τα θετικά στοιχεία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και την ανακοίνωση των όρων επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times.

Το ευρώ κατέγραψε κέρδη 0,4%, φθάνοντας στα 1,3047 δολάρια, ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 σημειώνει άνοδο 0,4%.  
Το ευρώ υποχώρησε στη συνέχεια στα 1,3035 δολάρια, καθώς τα στοιχεία της εταιρείας Markit έδειξαν 

ότι ο τομέας της μεταποίησης της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε για 16ο συνεχόμενο μήνα, αν και με βραδύτερο ρυθμό, αναφέρει το δημοσίευμα. Μεγάλο μέρος των κερδών του ευρώ είχε σημειωθεί πριν την ανακοίνωση των λεπτομερειών για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

.'Επεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία


Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στη Δυτική Μακεδονία προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα σε κάποια σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και αναγκάζοντας τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων, από το 37ο έως το 43ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας, από το 25ο έως το 28ο χιλιόμετρο, αλλά και στο δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 20ο έως το 30ο χιλιόμετρο.
«Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ορεινό δίκτυο και να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

 Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι πανέτοιμες. 'Εχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για το αλάτι και τα μηχανήματα και εάν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, Μάκης Ασλανίδης.

Το χιόνι που έπεσε φτάνει έως τα 10 εκατοστά σε υψόμετρο άνω των 1.300 μέτρων, ενώ η κίνηση στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά.

.Πολιτική κίνηση υπό τον τίτλο ΡΙΚΣΣΥ, ίδρυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος


Την ίδρυση πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας), κοινοποιεί μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Στο λιτό μήνυμά του αναφέρει: «Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). 

Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στον διαδικτυακό τόπο www.rikssy.gr»

.Εμβόλιο "μια και έξω" για τη γρίπη


Ένα νέο πειραματικό εμβόλιο υπόσχεται για το μέλλον ταχύτατη και μακρόχρονη, ίσως και εφ' όρου ζωής, προστασία των ανθρώπων κατά των διαφόρων στελεχών του ιού της γρίπης. Προς το παρόν, οι Γερμανοί ερευνητές που το αναπτύσσουν, έκαναν επιτυχείς δοκιμές σε πειραματόζωα και μένει να αποδειχτεί ότι το εμβόλιο είναι εξίσου αποτελεσματικό και στους ανθρώπους σε βάθος χρόνου.

Οι επιστήμονες βασίζουν το εμβόλιό τους αποκλειστικά σε ένα μόριο που σχετίζεται με το DNA, στο «αγγελιαφόρο RNA» (mRNA).
Είναι το πρώτο εμβόλιο αυτού του είδους που δοκιμάζεται κατά μιας μολυσματικής νόσου, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί δοκιμές για παρόμοιου τύπου αντικαρκινικά εμβόλια.

Αν όντως αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα του νέου είδους εμβολίου, τότε οι φαρμακευτικές εταιρίες θα χρειάζονται μόνο μερικές εβδομάδες (έξι έως οκτώ) μετά την αποκωδικοποίηση του γενετικού κώδικα του ιού, αντί για έξι μήνες όπως σήμερα, προκειμένου να παράγουν νέες παρτίδες ολοκληρωμένων εμβολίων. 

Κάτι τέτοιο θα είναι πολύ σημαντικό για την άμεση και μαζική καταπολέμηση της γρίπης, ιδίως σε περίπτωση επιδημίας ή πανδημίας, όταν εμφανίζονται επικίνδυνες νέες μεταλλάξεις του ιού.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα των νέων εμβολίων είναι ότι δεν χρειάζεται να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Πάντως, για τη δοκιμή του εμβολίου σε ανθρώπους θα περάσουν μερικά χρόνια, καθώς θα πρέπει να προηγηθούν εκτεταμένες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Την προώθηση του εμβολίου έχει αναλάβει η ιδιωτική γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac που ήδη αναπτύσσει ένα εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο του προστάτη, το οποίο σύντομα θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους. 

Ακόμα, η ίδια εταιρία έχει στα σκαριά ένα παρόμοιο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ συνεργάζεται ήδη με τη Sanofi, μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς φαρμακευτικές εταιρίες παραγωγής εμβολίων για τη γρίπη (μαζί με τις Novartis και GlaxoSmithKline).

.Εννέα οι νεκροί από την κατάρρευση της σήραγγας στο Τόκιο


Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση τμήματος της οροφής σήραγγας σε αυτοκινητόδρομο, 80 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, ανήλθε σήμερα το πρωί σε εννέα, αναφέρουν τα τοπικά μμε επικαλούμενα την αστυνομία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, η αστυνομία επιβεβαίωσε τον εντοπισμό των σορών εννέα ανθρώπων που νωρίς χθες το πρωί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους μέσα στην μήκους 4,7 χιλιομέτρων σήραγγα Σασάγκο, μία από τις μεγαλύτερες της Ιαπωνίας.

Πέντε απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε φορτηγάκι, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες περίπου στη μέση της σήραγγας, ενώ οι σοροί τριών ακόμη ανθρώπων εντοπίστηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του οδηγού ενός φορτηγού, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η εταιρεία Central Nippon Expressway, η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο που κατασκευάστηκε πριν από 35 χρόνια, ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα κατά τον έλεγχο ρουτίνας που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.