.Αμήχανη η τρόικα μετά τον θόρυβο της έκθεσης του ΔΝΤ

Σε κλίμα αμηχανίας εν μέσω του θορύβου που έχει προκαλέσει η απολογιστική έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα αναμένεται να διεξαχθεί αύριο η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Αν και τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ εξακολούθησαν μετά την Τετάρτη – οπότε δημοσιεύτηκε η έκθεση- να συνεργάζονται ομαλά για την αποτίμηση της προόδου του υφιστάμενου προγράμματος, ο αιφνιδιασμός που προκλήθηκε από την έκθεση του ΔΝΤ στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ήταν δυνατόν να μην γίνει αντιληπτός.

Στελέχη της κυβέρνησης τόνιζαν πως οι προπαρασκευαστικές συσκέψεις των τεχνικών κλιμάκιων της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών κινήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και θεωρούν πως οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) έχουν ήδη έλθει σε επικοινωνία και έχουν ανταλλάξει απόψεις για την έκθεση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις έχει ήδη αποσαφηνίσει πως η τρόικα συνεργάζεται στενά και θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται στενά και αυτή η δήλωση είναι μια ένδειξη ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

.Αλ. Τσίπρας: Τηλεοπτική αναμέτρηση για την έκθεση του ΔΝΤ

Για  "ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του", για «υποταγή στη Μέρκελ" και για "φλερτ με την ακροδεξιά» κατηγόρησε  σήμερα τον Αντ. Σαμαρά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενώ τον χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» και τον κάλεσε για μια ακόμη φορά σε τηλεοπτικό διάλογο . 

Στην πλέον οξεία επίθεση του κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να έρθει, είτε σε τηλεοπτικό διάλογο, είτε στη Βουλή και να απαντήσει και για το κείμενο του ΔΝΤ, αλλά και για το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος το περίφημο «success story».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αυτοδιάλυση του ΣΥΝ και τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και ένας άλλος, καθώς η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ, είναι ένα σημαντικό και συμβολικά και ουσιαστικά, βήμα στη πορεία για τη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε, το απόγευμα, με μεγάλη πλειοψηφία την αυτοδιάλυση του κόμματος. 

.«Σωτήρια για τη χώρα η τρικομματική κυβέρνηση»

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. 

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός, εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης, στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο λαός θα του επιφυλάξει "αυτοκρατορική απομόνωση".

«Με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς έχουμε, ασφαλώς, πολλές διαφορές. Διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, διαφορετική ιστορική διαδρομή. Ομως δίνουμε το μήνυμα της ενότητας. Ο κ. Τσίπρας ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο. Θα έχει από τον ελληνικό λαό αυτοκρατορική απομόνωση. 

Εμείς οι τρεις, αντίθετα, τραβάμε κουπί, χωρίς κακίες για τον τόπο, με διαφωνίες, ναι, για το καλό του τόπου. Κωπηλασία χρέους θα έλεγε ο ποιητής», επισήμανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. 

Πρόσθεσε, ακόμα πως η τρικομματική κυβέρνηση δεν είναι μόνο πρωτοφανής, αλλά και σωτήρια για τη χώρα.

Η τρικομματική κυβέρνηση διέψευσε τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και η Ελλάδα όχι μόνο δεν καταστράφηκε, αλλά η κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας παρέμεινε σταθερή και αποκατέστησε την αξιοπιστία της είπε ο κ. Σαμαράς. 

'Αλλαξε η εικόνα της Ελλάδας και αυτές τις επιτυχίες τις αναγνωρίζουν και όσοι ξένοι δεν είχαν να πουν καλό λόγο για την χώρα μας και το μέλλον επιφυλάσσει και άλλες θετικές εκπλήξεις για τους Ελληνες.

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ και σχετικά με το φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Επισήμανε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ ενοχλείται από τη θεωρία των δύο άκρων, όμως είπε ότι οι ακραίες συμπεριφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτούν το άλλο άκρο, που είναι η Χρυσή Αυγή. 

Ως παράδειγμα επικαλέστηκε τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ για τη νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι με αυτή "υπηρετεί τους νεοναζί".

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.