.“ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ” κάτω από το φως του φεγγαριού το Σάββατο 25 Μαΐου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

Το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου οργάνωσε βραδιά κλασικής μουσικής με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, κάτω από το φως του φεγγαριού.


Οι καθηγητές και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, καθώς και οι συνεργαζόμενοι μουσικοί, μας ταξίδεψαν σε ένα μουσικό σύμπαν, με όχημα μελωδίες από τον Μπάχ και τον Χέντελ μέχρι τον Πιατσόλα και  τον Κατσαρό. Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου με το πάθος τους και την άρτια τεχνική τους.
Ο δήμαρχος Ζωγράφου, κος Κωνσταντίνος Καλλίρης, εκθείασε το υψηλό επίπεδο του ωδείου και τόνισε ότι ο πολιτισμός είναι το τελευταίο μας οχυρό στην κρίση. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου, κος Αθανάσιος Παπαζαρής, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική βραδιά, αλλά και το Δήμο για την στήριξή του.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

.ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ" ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγο για το  αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ και τον Φώτη Κουβέλη από την ΔΗΜΑΡ να... 
αφήνουν αρκετές αιχμές και την κυβέρνηση να διαμηνύει εμμέσως ότι.... δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω...κρατώντας ουσιαστικά την στάση της!
 
Ο Φώτης Κουβέλης απο την ΔΗΜΑΡ δήλωσε...διεκδίκησή μας είναι... να πάει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή ενώ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία με τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, που έκρινε αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο.

Ενώ θεωρεί απαράδεκτη η όποια καθυστέρηση στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προσθέτοντας ότι αποτελεί πράξη δημοκρατικής ουσίας η κατάθεσή του.Ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διαρροή του πορίσματος δυο ώρες πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.Για τον κ. Ρουπακιώτη δήλωσε...τον κ. Ρουπακιώτη τον στηρίζουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Για το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ τέλος σημείωσε ότι ετέθη με επιμονή το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.


Τώρα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ , ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη επικαιροποίησης του προγραμματικού πλαισίου της κυβέρνησης προκειμένου να είμαστε έντιμοι, ειλικρινείς και αποτελεσματικοί απέναντι στις δεσμεύσεις μας στο λαό.

Έχω ζητήσει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τον Ιούλιο του 2012. Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού των νομοθετικών και των άλλων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Δύο λύσεις υπάρχουν:

Α.Το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή, να βελτιωθεί και να ψηφιστεί απ' όλο το συνταγματικό τόξο, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Την απάντηση δεν μπορούν να την δώσουν οι αυτόκλητοι τραμπούκοι. 

Το αντιρατσιστικό είναι μια μεγάλη δημόσια πράξη.Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτήρισε "πολιτικό μόρφωμα" απροκάλυπτα ναζιστικό.
Β.Εάν το αντιρατσιστικό απορριφθεί από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου η ΝΔ δεν έχει ακόμα πειστεί για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου.

Το ζήτημα της ανεργίας δεν λύνεται μόνο μέσω της ανάπτυξης, χρειάζονται μεγάλες κρατικές παρεμβάσεις στον τομέα της ανεργίας ,το ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να μειωθεί άμεσα, πριν την θερινή περίοδο.Δεν συζητήσαμε για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Πάντως όλα δείχνουν ότι μπορεί να γίνει και νέα σύσκεψη....

.Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Σειρά προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση για τα ΜΜΕ, τόνισε ότι φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλει «ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα, να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή». 

Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, ανακοίνωσε, θα είναι η αδειοδότηση για την απόκτηση άδειας λειτουργίας των ΜΜΕ  από μηδενική βάση 

ενώ, όπως σημείωσε, θα αποκλείονται από τους διαγωνισμούς επιχειρήσεις που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους, και όσες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και όσες δεν τηρούν κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Αναλύοντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως διαμορφώθηκε από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική στηρίχθηκαν σε ΜΜΕ. 

Το μιντιακό σύστημα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η  πλειοψηφία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και πλέον η απαξιωμένη και χειραγωγημένη ΕΡΤ, που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ.

.Μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα για ορισμένες κατηγορίες ασθενών

Μειωμένη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκου σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών και ελεύθερη πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό ασθενών, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, 

όπως ανέφερε ο ίδιος σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Καρδιολογικής Μονάδας, του Αιμοδυναμικού Τμήματος και της Μονάδας Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου «Ελπίς». 

Καταβάλουμε προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε το Σύστημα Υγείας, να εξοικονομήσουμε πόρους και να δώσουμε αξία στους εναπομείναντες, είπε ο κ. Σαλμάς.

.Οι θάνατοι από καρδιά περισσότεροι τον Ιανουάριο, τις Παρασκευές και τις νύχτες

Οι θάνατοι ασθενών από καρδιολογικό πρόβλημα είναι πιο συχνοί τον μήνα Ιανουάριο του έτους, τις Παρασκευές και τα βράδια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. 
Η ανάλυση στατιστικών στοιχείων από σχεδόν ένα εκατομμύριο ασθενείς σε διάστημα 14 ετών, έγινε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από ερευνητές με επικεφαλής τον δρ Ντέιβιντ Κάο της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Κολοράντο και παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στη Λισαβόνα.

Ο εντοπισμός της εποχικότητας των θανάτων από καρδιολογικά περιστατικά θα βοηθήσει στην καλύτερη κινητοποίηση του νοσοκομειακού και ιατρικού δυναμικού κατά τις περιόδους του μεγαλύτερου κινδύνου.


Οι θάνατοι καρδιοπαθών είναι λιγότεροι τις Δευτέρες και περισσότεροι τις Παρασκευές. Οι εποχικές διαφορές είναι τόσο μεγαλύτερες όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του ασθενούς που εισάγεται στο νοσοκομείο. 

Οι Aμερικανοί γιατροί επiσήμαναν ότι η παραπάνω εποχικότητα δεν είναι δυνατό να αποδοθεί στην περιοδικά αυξημένη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, για παράδειγμα στις γιορτές. 

Πιο πιθανή αιτία θεωρείται η ανεπαρκής στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό λίγο πριν τα Σαββατοκύριακα και τις νύχτες. 

Εποχικότητα στη θνησιμότητα εμφανίζουν και άλλες ασθένειες, με τις κρύες περιόδους του χειμώνα να παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς επιβαρύνουν διάφορες παθήσεις.

.«Επανάσταση» στα ταξί της Μελβούρνης με ελληνική τεχνολογία

Μπορεί η προσπάθεια Ελλήνων ιδιοκτητών ταξί να φέρουν Έλληνες οδηγούς στη Μελβούρνη να μην στέφθηκε από επιτυχία, αλλά οι ίδιοι λένε ότι μια ελληνική τεχνολογία θα τονώσει τον κλάδο τους.

Πρόκειται για την ελληνικής εφεύρεσης «taxiplon» που δημιουργήθηκε για να προσφέρει στο επιβατικό κοινό μια νέα διάσταση στις υπηρεσίες ταξί.

Το σύστημα αυτό, που θα εισαχθεί από την Ελλάδα, θα εφαρμοστεί και στη Μελβούρνη από τρεις ελληνικές εταιρίες ταξί που διαθέτουν στόλο 505 αυτοκινήτων. 

Όπως λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης, ιδιοκτήτης της εταιρείας TaxiLink, που διαθέτει 150 αυτοκίνητα, «κάνοντας χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, η «taxiplon» κάνει την κλήση ταξί... παιχνιδάκι! Με τη δωρεάν εφαρμογή «taxiplon» το κοινό θα καλεί ταξί από το κινητό του με το πάτημα ενός κουμπιού».

«Όλα τα αυτοκίνητα των τριών εταιριών θα είναι εξοπλισμένα με το καινοτόμο ελληνικό λογισμικό που διαθέτει σύστημα πλοήγησης και συνδέεται με το taxiplon smart phone application, καθώς και την ομώνυμη διαδικτυακή εφαρμογή εύρεσης ταξί» λέει ο κ. Κατσιαμπάνης. 

Ο ίδιος θεωρεί το σύστημα αυτό «επαναστατικό» γιατί ο πελάτης θα έχει να κάνει «απ' ευθείας με τον οδηγό», θα ξέρει πού βρίσκεται, πόση ώρα θα κάνει και όλα τα σχετικά.

.Ο Μπαν Κι Μουν καλεί όλες τις χώρες και τις οργανώσεις «να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη βία στη Συρία»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Mουν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αυξανόμενο ρόλο της λιβανικής Χεζμπολάχ στον συριακό εμφύλιο και απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των προσπαθειών που σκοπό έχουν να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης σε άλλες χώρες, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεζίρκι.

Ο Μπαν καλεί όλες τις χώρες και τις οργανώσεις "να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη βία στη Συρία", τονίζει ο εκπρόσωπός του σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δυο ρουκετών στα νότια προάστεια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

"Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί ιδιαίτερα λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων κυρίως γύρω από τη συριακή πόλη Κουσέιρ", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η λιβανική Χεζμπολάχ τάχθηκε πριν από μια εβδομάδα στο πλευρό του συριακού στρατού στις μάχες για την ανακατάληψη της Κουσέιρ.]

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.