.Σχήμα… Μελισσανίδη


Μπορεί να φαίνεται πως έχει ρίξει όλο το βάρος στο θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ωστόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης προχωρά και σε κινήσεις για το αγωνιστικό μέλλον της ομάδας. 


Με την πτώχευση της ΠΑΕ και την… επανεκκίνηση που θα επιχειρηθεί από την τρίτη κατηγορία να φαντάζει το πιθανότερο σενάριο για την επόμενη μέρα του συλλόγου, ο ρόλος της Ερασιτεχνικής θα είναι πρωταγωνιστικός, καθώς θα ορίσει τις εξελίξεις. 

Ο «τίγρης» δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία, όπως είχε συμβεί το 2005, αλλά θέλει να έχει εκεί άτομα της εμπιστοσύνης του, που θα υποστηρίξουν τα σχέδιά του, για την ομάδα και το γήπεδο. 

Ήδη έχει κάνει τις κατάλληλες επαφές και αναμένεται να στηρίξει το ψηφοδέλτιο που θα έχει επικεφαλής τους Κωνσταντίνο Κοτσάτο και Αλέξη Αλεξίου, που είχαν σημαντική προσφορά στο τμήμα μπάσκετ. 

Το ψηφοδέλτιο αυτό όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι το μοναδικό στις εκλογές που θα γίνουν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Πρόθεση του Μελισσανίδη είναι να έρθει σε επαφή και με τις «αντίπαλες» παρατάξεις, καθώς δεν επιθυμεί επ ουδενί να υπάρξει… διχασμός και στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ. 

Και ασφαλώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν αδιαφορεί για τα υπόλοιπα τμήματα της ΑΕΚ. Υπάρχουν σχέδια για κατασκευή κλειστού γηπέδου όχι στο χώρο του παλιού «Γεώργιος Μόσχας» αλλά και πάλι εντός Νέας Φιλαδέλφειας. 

Οι επαφές για το γήπεδο θα συνεχιστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ, όπου οι μέτοχοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον της ΑΕΚ με κυριότερη την κατηγορία που θα αγωνίζεται: αν δηλαδή θα παίξει στη Football League όπως προβλέπεται αγωνιστικά αλλά κουβαλώντας όλα τα χρέη που είχε μέχρι τώρα και την καθιστούν μη βιώσιμη ή στην τρίτη κατηγορία δίχως χρέη.

.«Αυτά που αποκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα»


«Αυτά που αποκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal που αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Die Welt και αναπαράγει η Deutsche Welle στην ιστοσελίδα της.

«Οι επίσημοι αριθμοί για την ελληνική οικονομία αποτυπώνουν μια καταστροφική εικόνα: έξι χρόνια ύφεσης, ένας στους τέσσερις Έλληνες άνεργος, το χρέος μειώνεται ελάχιστα. Εντούτοις πρόκειται μόνον για τη μισή αλήθεια».

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά μηνύματα, με σημαντικότερο την σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, κάτι «που περίμεναν οι λιγότεροι μετά από δυο συναισθηματικά φορτισμένες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα ένα νόμο που προβλέπει (…) απολύσεις στο δημόσιο».

Ως ελπιδοφόρα μηνύματα αξιολογεί η εφημερίδα επίσης την άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων με αφορμή την πώληση του ΟΠΑΠ, την επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες αλλά και το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει αρχίσει να ρυθμίζει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες.

«Η πραγματική δοκιμασία όμως επίκειται: εάν η χώρα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης από το χρέος. Το ΔΝΤ τάσσεται ήδη υπέρ (…), οι σύνθετοι πολιτικοί συσχετισμοί δυνάμεων στην ευρωζώνη όμως, δείχνουν ότι αυτό θα αργήσει ακόμη. 

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η Ελλάδα θέτει τα θεμέλια τόσο για την ανάπτυξη όσο και για λιγότερα χρέη. Εάν επιτύχει και στα δύο, τότε αυτό θα ήταν μια εκ βάθρων αλλαγή», σημειώνει το δημοσίευμα.

.Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων θα προτείνει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), στα πρωτοβάθμια σωματεία της, με σκοπό την άρση της εφαρμογής της αύξησης ωραρίου στα ιδιωτικά σχολεία.

   Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό με αφορμή την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, την απόπειρα περικοπής επιδομάτων και δώρων και την αύξηση του ωραρίου

.Συρία: Κυανόκρανοι κρατούνται από Σύρους αντάρτες


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε με έντονο τρόπο την αιχμαλώτιση τεσσάρων κυανοκράνων του ΟΗΕ, που επιτηρούν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Συρίας και των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψωμάτων του Γκολάν και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Η συριακή ανταρτική ομάδα Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κρατά τους τέσσερις Φιλιππινέζους κυανόκρανους καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή είχαν θέσει τη ζωή τους σε  κίνδυνο.

.Παρουσιάστηκε το νέο σύστημα ελέγχου φαρμάκων


Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς παρουσίασε σήμερα, το νέο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των φαρμακευτικών προϊόντων, το οποίο θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα και από την εφαρμογή του οποίου "αν τηρηθεί αυστηρά" θα εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), θα είναι παρών σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής, από την εισαγωγή ή παραγωγή ενός φαρμάκου έως και την αγορά του στο φαρμακείο από τον πολίτη.

.Οι κρεμαστοί κήποι δεν ήταν στη Βαβυλώνα, λέει ιστορικός


Μια ιστορική παρεξήγηση έχει πιθανώς συμβεί με ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, αφού τελικά μάλλον βρίσκονταν σε άλλη πόλη, τη Νινευή, σύμφωνα με μια διακεκριμένη Βρετανίδα ιστορικό, η οποία έχει αφιερώσει πολύχρονη έρευνα πάνω στο ζήτημα. 

Μερικοί αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι κρεμαστοί κήποι δεν υπήρξαν ποτέ, καθώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν ίχνη τους στις ανασκαφές, αλλά η έρευνα της Βρετανίδας ιστορικού συμπέρανε ότι το αρχαίο «θαύμα» όντως υπήρξε- αν και σε άλλη πόλη.

Η δρ Στέφανι Ντάλεϊ του Ασιατικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μετά από 20ετή εξονυχιστική έρευνα, ανακοίνωσε ότι, πέρα από κάθε αμφιβολία, οι θαυμαστοί κήποι ήσαν στη μεγάλη ανταγωνίστρια της Βαβυλώνας, τη Νινευή, σχεδόν 500 χιλιόμετρα βορειότερα, κοντά στη σημερινή πόλη Μοσούλη του Ιράκ, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ».

Οι κήποι χτίστηκαν στη Νινευή από τον μεγάλο Ασσύριο ηγεμόνα Σεναχερίμπ και όχι, όπως πίστευαν ως τώρα οι ιστορικοί, από τον βαβυλώνιο βασιλιά Ναβουχοδονόσορα. 

Η Στ. Ντάλεϊ διατύπωσε για πρώτη φορά την επίμαχη θεωρία της το 1992 και έκτοτε συγκέντρωνε ολοένα περισσότερα στοιχεία υπέρ της άποψής της. Μέσα στον Μάιο πρόκειται να εκδώσει και σχετικό βιβλίο 

(«Το μυστήριο των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνος» από τις εκδόσεις Oxford University Press), που θα τεκμηριώνει την επιχειρηματολογία της και το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει νέες επιστημονικές διαμάχες.

.Συνεννόηση Κύπρου- Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ


Εντός της ημέρας ή αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα αποστείλει επιστολή στη ρωσική κυβέρνηση για διαφοροποίηση των όρων αποπληρωμής του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση του πρακτορείου Ρόιτερς, βασισμένη σε έγγραφο της τρόικας περί συμφωνίας της Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου, ανάφερε ότι η δανειακή σύμβαση προέβλεπε εφάπαξ αποπληρωμή του δανείου το 2016.

«Εκείνο που ζητά η κυπριακή κυβέρνηση είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με δόσεις, αρχίζοντας από το 2018 και μείωση του επιτοκίου», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 
Είπε επίσης ότι από τη στιγμή που η Βουλή ενέκρινε τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, άνοιξε και ο δρόμος για διευθέτηση των όρων του ρωσικού δανείου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, εντός της εβδομάδας αναμένεται και η έγκριση από τον μηχανισμό στήριξης, της εκταμίευσης της πρώτης δόσης του δανείου των 10 δισ. ευρώ, ύψους τριών δισ. 
Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

.Παγώνει το πρόγραμμα εποικισμού ο Μπ. Νετανιάχου


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε πάγωμα της πρόσκλησης υποβολής προσφορών για τις κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης για να μην δημιουργήσει προβλήματα στις αμερικανικές προσπάθειες για αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, μετέδωσε σήμερα το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Ο Νετανιάχου γνωστοποίησε την απόφασή του αυτή πριν από μερικές ημέρες στον υπουργό Οικισμού Ούρι Αριέλ, μέλος της Εβραϊκής Εστίας, ενός εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος που τάσσεται υπέρ της συνέχισης της εποικιστικής πολιτικής.

Το γραφείο του πρωθυπουργού καθώς και το υπουργείο Οικισμού αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το πάγωμα της πρόσκλησης υποβολής προσφορών.

.Έκρηξη ηφαιστείου στις Φιλιππίνες άφησε πίσω της πέντε νεκρούς


Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν στις Φιλιππίνες όταν εξερράγη ηφαίστειο εκτοξεύοντας στάχτη και πέτρες.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι υπάρχουν και επτά τραυματίες, ανάμεσά τους ένας Αυστριακός.

Το ηφαίστειο Μαγιόν στην επαρχία 'Αλμπεϊ, 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρατεύουσας Μανίλα, είναι από τα πιο ενεργά στις Φιλιππίνες.

Τα θύματα ήσαν μεταξύ 20 ορειβατών που έφθασαν στην κορυφή του βουνού Μαγιόν, ύψους 2.472 μέτρων, όταν έγινε η έκρηξη του ηφαιστείου. Οι υπόλοιποι ορειβάτες προέρχονται από την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.

Το ηφαίστειο Μαγιόν έχει εκραγεί περίπου 50 φορές από το 1616. Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2006, γεγονός που ανάγκασε περίπου 30.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.