.«Πληρώστε το χαράτσι γιατί θα έρθουν νέα μέτρα»


Αποφασισμένος να βρει τρόπο προκειμένου να εισπραχθεί το τέλος ακινήτων δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στο real fm αναφερόμενος στο ζήτημα του τέλους ακινήτων. 

Στην ερώτηση δε αν παραμένει ανοιχτό να συνεχίσει το τέλος να εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. 

Έτσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Άρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε...».

.Σύγκλιση θέσεων για το φορολογικό


Σύγκλιση θέσεων στις περισσότερες αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου προέκυψε από τη συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Παραμένουν ακόμη διαφορές σε ζητήματα όπως είναι η κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων και των ελεύθερων επαγγελματιών τα οποία αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ειδικότερα αποφασίστηκαν μια σειρά από νέες βελτιώσεις που αφορούν τα πολυτεκνικά επιδόματα, το τέλος επιτηδεύματος για τους μισθωτούς με μπλοκάκι καθώς και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναλυτικά:

- το πολυτεκνικό επίδομα θα αυξηθεί από τα 450€ στα 500€ για κάθε παιδί μετά τα τρία.

- οι μισθωτοί με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ( με εξαρτημένη εργασία) από το 2013 θα εξαιρεθούν από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος

- Οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες για τα τρία πρώτα χρόνια ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας θα φορολογούνται για τα πρώτα 10.000€ εισόδημα με συντελεστή 13%

- Όλα τα εισοδήματα των φορολογούμενων θα μπαίνουν στην φορολογική κλίμακα, ακόμη και αυτά που ήδη έχουν φορολογηθεί, όπως οι τόκοι

Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων σε ορισμένα ζητήματα. Η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι τα εισοδήματα από ενοίκια να φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει να φορολογούνται αυτοτελώς. 

Η ΔΗΜΑΡ διαφοροποιείται επίσης και στο θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών ζητώντας να προστεθεί ακόμη ένας φορολογικός συντελεστής στην κλίμακα που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών 

όπως επίσης και να προστεθεί ανώτατος φορολογικός συντελεστής στην κλίμακα για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα 45% για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ. Προτείνει επίσης την αύξηση του φόρου στους τόκους καταθέσεων στο 17,5%.

.ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0 / Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 / Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2


Με νίκη συνέχισε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στη 14η αγωνιστική του πρωταΘλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς επικράτησε στην Τούμπα του Λεβαδειακού με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο Λίνο, στο 69΄.

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της κακοκαιρίας και με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Πάντου στο 56', ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη μέσα στην Κέρκυρα με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν ο Λίλα στο 48' και ο Ντε Βινσέντι στο 63'.

Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2

Δύο φορές προηγήθηκε ο Ατρόμητος, δύο φορές ισοφάρισε ο ΟΦΗ, όμως στο 89' ο Μπρίτο έδωσε τη νίκη με 3-2 στους Περιστεριώτες. Τα υπόλοιπα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Σκόνδρας (12'), Καραμάνος (63') και των φιλοεξνούμενων οι Περογαμβράκης (21'), Κουτσιανικούλης (87').

.Αλ. Παπαρήγα: To KKE πάει κόντρα στο ρεύμα


Στην τρικομματική κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 94 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.
   
Το ΚΚΕ είναι αυτό που πραγματικά πάει κόντρα στο ρεύμα, επειδή καλεί τον λαό να παλέψει για την κατάργηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και όχι την επιμήκυνση των δόσεων και το προσωρινό μορατόριουμ, είπε η κ. Παπαρήγα και υπογράμμισε: 

«Η τρικομματική κυβέρνηση καμώνεται ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν απολύει δημόσιους υπαλλήλους, όταν αποκρατικοποιεί, όταν υπογράφει μνημόνια, γιατί τάχα με αυτόν τον τρόπο συγκρούεται με πρακτικές και συνήθειες του παρελθόντος.
   
Η αποκρατικοποίηση και η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς, η πιο βαθειά ενσωμάτωση στην ΕΕ, εμφανίζονται ως η πεμπτουσία του εκσυγχρονισμού, του νέου και του μοντέρνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν προτείνει μορατόριουμ για πληρωμή του χρέους, διευθέτηση των δόσεων, ή την αστική συνταγή του ΔΝΤ και του Ομπάμα σε αντίθεση με την διαχείριση της Μέρκελ».

.Μεσάαλ: Οι Παλαιστίνιοι δεν θα κάνουν καμία υποχώρηση στη διεκδίκηση των εδαφών τους


Ο εξόριστος ηγέτης του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ απέκλεισε σήμερα στη διάρκεια ομιλίας του από τη Γάζα ενώπιον χιλιάδων Παλαιστίνιων οποιαδήποτε υποχώρηση όσον αφορά τη διεκδίκηση των παλαιστινιακών εδαφών.

«Η Παλαιστίνη από τη θάλασσα ως τον ποταμό, από τον βορρά ως το νότο είναι η γη μας και το έθνος μας από το οποίο δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε ούτε εκατοστό, ούτε ένα κομμάτι», δήλωσε ο Μεσάαλ στη διάρκεια της ομιλίας του με την ευκαιρία του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση της Χαμάς. 

.Στην Λευκωσία το απόγευμα ο πρωθυπουργός


Συνομιλίες για τρέχοντα θέματα που απασχολούν Κύπρο και Ελλάδα θα έχουν απόψε στη διάρκεια δείπνου ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει δείπνο στην κατοικία του στο Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος φθάνει το απόγευμα προκειμένου να μιλήσει στο αυριανό τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Εξ άλλου, ανακοινώθηκε ότι πριν από την ομιλία του στο μνημόσυνο, ο κ. Σαμαράς θα έχει στο ξενοδοχείο του χωριστές συναντήσεις μισής ώρας με τον Πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριο Καρογιάν.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.