,Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ψευδαισθήσεις

Σχόλια του Παντελή Καψή  
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι για μια σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό. Και παρά τις επιφυλάξεις τους, υπάρχουν πολίτες που λένε "ας τους δοκιμάσουμε, πόσο χειρότερα μπορεί να πάνε τα πράγματα". 

Φυσικά η πραγματικότητα έχει πολλούς τρόπους να μας εκπλήσσει. Κι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να προβλέψει το αύριο προκαλεί την τύχη του. Ιδίως στην πολιτική. Αυτό ωστόσο δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να σχεδιάζουμε και να είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά ή και λιγότερα πιθανά ενδε... περισσότερα »

.Και αυτοί που δεν έχουν τζάκι;

Σχόλια Δημήτρης Κυριακόπουλος  
Ο κόσμος πια σταμάτησε να καίει πετρέλαιο για να ζεσταθεί και έχει στραφεί στο ηλεκτρικό ρεύμα, σε διάφορα άλλα καύσιμα που σνομπάραμε για δεκαετίες, αλλά και στα ξύλα, όσοι βέβαια έχουν σπίτι με τζάκι... Αλήθεια, ποιοι έχουν σπίτι με τζάκι στην Αθήνα; 

Πριν από 40 και 50 χρόνια όταν έφταναν στην πρωτεύουσα οι ορδές των μετοίκων από την περιφέρεια για να κυνηγήσουν το όνειρό τους, η πρωτεύουσα δεν μπορούσε να τους φιλοξενήσει, έτσι η πολιτική της αντιπαροχής έλυσε το πρόβλημά τους και διέλυσε την πόλη. Χιλιάδες πολυκατοικίες ξεπηδούσαν στο κέντρο τ... περισσότερα »

.Κι όμως αισιοδοξώ

Θυμάμαι πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια περίπου που πείραζα έναν καλό φίλο και συνάδελφο, τον Βασίλη Σκουρή, ότι, με εξαίρεση την περίοδο του ΄89, η δημοσιογραφική του ζωή προβλεπόταν να κυλήσει μέσα στην αφόρητη ανία μικροκομματικών ανταγωνισμών. Και φυσικά αντιπαρέθετα τα όσα εγώ είχα ζήσει στη μέχρι τότε επαγγελματική μου πορεία. 

Δεν μπορούσα να φανταστώ τη συνέχεια, αλλά και ποιος θα μπορούσε; Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, οι πολλοί δεν είχαμε τη δυνατότητα να διακρίνουμε τα σημάδια που ήδη είχαν κάνει την εμφάνισή τους και μας διαμήνυαν ότι δεν πάμε καλά. Οι λίγοι πο... περισσότερα »

.Περικοπές δαπανών προανήγγειλε ο Φρ. Ολάντ

 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία 2015-17, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της χώρας.

"Το 2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισεκατομμύρια" είπε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο παρουσία 500 δημοσιογράφων και όλων των μελών της κυβέρνησής του. "Από το 2015 μέχρι το 2017 θα εξοικονομήσουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει" πρόσθεσε.

Στην αρχή της συνέντευξης ο Ολάντ, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2017 θα προωθήσει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες

.Διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την κράτηση του Δ. Κοντομηνά

Διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, προέκυψε ως προς την προσωρινή κράτηση, ή μη, του επιχειρηματία, που νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική, Δημήτρη Κοντομηνά, κατηγορούμενου στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, ζήτησε να κρατηθεί ο επιχειρηματίας, ενώ ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης, είχε την άποψη ότι στον κ. Κοντομηνά πρέπει να επιβληθούν χρηματική εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ 

(σσ. ποσό που δεν έχει επιβληθεί στο παρελθόν, σε ανάλογη υπόθεση) και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

.Π. Σκοτινιώτης: «Η αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο της αιχμής στην εθνική ανασυγκρότηση»

Την ανάγκη να υπάρξει μια αυτοδιοίκηση που θα μπορέσει να παίξει τον ρόλο της αιχμής στην εθνική ανασυγκρότηση, την οποία έχει ανάγκη η χώρα στη μετα-μνημονιακή εποχή, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης.

«Το κεντρικό ζήτημα είναι ποια αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε και τι τοπικά προγράμματα θα παρουσιαστούν, ώστε οι τοπικές κοινωνίες, και εν τέλει η χώρα μας, θα μπορέσουν να βγουν γίνεται πιο γρήγορα από αυτή την κρίση. 

Αν συνεχιστεί η  πορεία ξηλώματος του πουλόβερ, αν αποδυναμώνεται διαρκώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να έχουμε την εθνική ανασυγκρότηση που είναι το μεγάλο ζητούμενο της εποχής» σημειώνει ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος παρουσιάζει αύριο σε δημόσια εκδήλωση τον απολογισμό του έργου της περασμένης τριετίας

.Η Κωνσταντινούπολη του Κενάν, του Ερντογάν και του Φιλιππίδη...

Κάποιος, κάποτε, είπε πως υπάρχουν άνθρωποι και τόποι, που όταν τους γνωρίσεις αισθάνεσαι σαν να σου πέταξαν στο κεφάλι μια πολύτομη εγκυκλοπαίδεια. Θαρρείς πως οι αισθήσεις σου χτύπησαν... κόκκινο. Τα μάτια σου πλημμύρισαν εικόνες, τ΄ αφτιά σου ήχους, τα ρουθούνια σου μυρωδιές, το στόμα σου γεύσεις και τα χέρια σου αισθήσεις μαλακές και τραχιές. 

Πράγματα που αντιστοιχούν στις ανθρώπινες αισθήσεις από τα μικράτα σου ίσαμε τα βαθιά γεράματα. Δίψα για ζωή στα νιάτα, γνώση και σοφία στα γεράματα. Σε τέτοιους τόπους, κάθε φορά, με κάθε επίσκεψη, με κάθε νέα γνωριμία, παθαίνεις overdose προσλαμβανουσών, που παλεύεις μάταια να τακτοποιήσεις μέσα σου.

Έτσι ήταν πάντα η Πόλη των Κωνσταντινουπολιτών, η Κωνσταντινούπολη των Ρωμιών, η Ινσταμπούλ διεθνώς και γιατί σήμερα να αλλάξει;
 
Η επτάλοφος σήμερα βιώνει τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι (κοντά 14, περίπου μιάμιση Ελλάδα, με την απογραφή του 2012!) όλων των εθνοτήτων κοιμούνται και ξυπνούν υπό τους ήχους του μουεζίνη και τις βουλές του Ερντογάν, που δείχνει να διχάζει ακραία την τουρκική κοινωνία.
 
Στις πολυπολιτισμικές πόλεις της άλλης πλευράς του Αιγαίου, τις τόσο κοντινές και τόσο μακρινές του οικείου ευρωπαϊκού πολιτισμού, οι αντιθέσεις είναι εμφανείς. Τόσο εμφανείς, όσο το αβυσσαλέο ντεκολτέ της Ευρωπαίας τουρίστριας, που συντρώγει και συναγελάζεται στο ίδιο τραπέζι με τη μαντιλοφορεμένη Τουρκάλα.

.Σε 266 πρόσωπα ο μέχρι στιγμής έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ

Στις 266 ανέρχονται οι εντολές ελέγχου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τα 1700 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Από τις 266 εντολές ελέγχου, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος για 155 πρόσωπα και για κάποιους από αυτούς θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα υπάρχουν αποτελέσματα ίσως και μέσα στο μήνα. Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στον φόρτο εργασίας που είχε το ΣΔΟΕ το καλοκαίρι.Η διαβίβα... περισσότερα »

.Ο Τάσος Νεράντζης έκλεισε το μικρόφωνο της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Νέες διαμάχες σημειώθηκαν σήμερα, μετά από αρκετό καιρό, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Τάσου Νεράντζη. 

Κατά την ακρόαση σήμερα του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, για την πορεία του ελέγχου επί της λίστας Λαγκάρντ, το «σήριαλ» συνεχίστηκε…

Οι συνεχείς διακοπές της κ. Κωνσταντοπούλου στις απαντήσεις του κ. Στασινόπουλου πυροδότησαν ένταση στην αίθουσα. Έτσι, ο πρόεδρος της Επιτροπής αντέδρασε… «Σταματήστε επιτέλους! 
Δεν έχετε λίγη ντροπή; Λίγη τσίπα δεν έχετε; Κρίμα την αγωγή που πήρατε από το σπίτι σας! Σε κάθε συνεδρίαση ασχολούμαστε με εσάς κ. Κωνσταντοπούλου» έλεγε ο κ. Τάσος Νεράντζης. 

«Είστε εκτεθειμένος και θα πρέπει να ντρέπεστε» αντέδρασε άμεσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και το κλίμα φορτίστηκε ακόμη περισσότερο όταν ο κ. Νεράτζης, διακόπτοντας τον βουλευτή της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη που επιχείρησε να τον υπερασπιστεί, αναφώνησε: «αφήστε κ. Βορίδη. Η κυρία είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Και καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ίδια τακτική κατάχρησης του χρόνου, δεν άργησε να προκληθεί και νέο επεισόδιο. Μάλιστα, άφωνα τα μέλη της Επιτροπής είδαν τον κ. Νεράντζη να σηκώνεται από την έδρα, να πηγαίνει στο έδρανο της κ. Κωνσταντοπούλου και να της κλείνει το μικρόφωνο.

«Είστε πολύ εκτεθειμένος κ. Νεράντζη. Θέλετε να συγκαλύψετε την υπόθεση» αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… «Γελάτε σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά μετά θα κλαίτε» είπε στη συνέχεια απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που γελούσαν με το επεισόδιο. 

«Μου είχε λείψει αυτή η ατμόσφαιρα…» αναφώνησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.