.«Η περίοδος της εικονικής ευφορίας για την κυβέρνηση έλαβε τέλος»


«Η περίοδος της εικονικής ευφορίας για την κυβέρνηση έλαβε τέλος», διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του από την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

«Όσοι πίστεψαν τον Ιούνιο ότι ο Σαμαράς θα κάνει διαπραγμάτευση, ακόμα περισσότερο όσοι έδωσαν πίστωση χρόνου τον Δεκέμβρη πιστεύοντας ότι με τη δόση θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. 

Με απλήρωτους λογαριασμούς, με κομμένους μισθούς και κομμένες συντάξεις, με κλειστά μαγαζιά και χαμένες δουλειές», επισήμανε ο ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ελληνικός λαός πλέον δεν μπορεί να περιμένει να σωθεί από κανέναν σωτήρα και κανέναν ευεργέτη. Έχει καταλάβει ότι μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι «σήμερα δημιουργείται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, άνεργων, εργαζόμενων, μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ικανή να οδηγήσει ξανά τη χώρα στην ανάκαμψη. 

Μια κοινωνική συμμαχία που διεκδικεί να σταματήσει τώρα η καταστροφή. Το λάθος να διορθωθεί τώρα, όχι μετά τις γερμανικές εκλογές όπως βολεύει την κα Μέρκελ. Τότε θα είναι ήδη πολύ αργά».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «λύση απ΄ αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη».

.Κοινοτικούς πόρους 44 δισ.ευρώ θα αξιοποιήσει η Ελλάδα έως το 2022


Κοινοτικά κονδύλια (από το παλαιό και το νέο ΕΣΠΑ) συνολικού ύψους 44 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στη χώρα για το διάστημα 2014- 2022, ανακοίνωσε, κατά την συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργος Γιαννούσης.

 Ο κ. Γιαννούσης, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή για την εξέλιξη του ΕΣΠΑ, αναφερόμενος στα κονδύλια που θα δεσμευθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τα έτη 2014 έως 2020, επεσήμανε ότι πλέον η Ευρώπη ζητεί έμφαση στην ανάπτυξη, δηλαδή σε καινοτομία, επιχειρηματικότητα και τεχνολογία. 

Παράλληλα, ζητεί βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον της Ευρώπης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προτείνει τη διάθεση κονδυλίων για την προώθηση της απασχόλησης, την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχειας. 

.Για πετρέλαιο ψάχνει η γαλλική Total στην κυπριακή ΑΟΖ


Διπλό στόχο έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η γαλλική εταιρεία Total, η οποία πήρε τα δικαιώματα για διερευνητικές γεωτρήσεις στα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Total θα προχωρήσει το 2014 σε εξορύξεις για φυσικό αέριο, αλλά προτίθεται να τρυπήσει και βαθύτερα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου. 

Ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Νεοκλής Συλικιώτης, μετά από συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Total στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι εντός των ημερών η εταιρεία θα καταθέσει 24 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα υπογραφής των συμβολαίων και παράλληλα θα υποβάλει το αρχικό της πλάνο για τις σεισμογραφικές έρευνες και τις εξορύξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη, κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκε ότι η Total θα προχωρήσει στις διαδικασίες για άνοιγμα γραφείων της στην Κύπρο, καθώς και για την πορεία υλοποίησης των υποχρεώσεων της εταιρείας που πηγάζουν μέσα από το συμβόλαιο αναλογικού καταμερισμού που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Ο υπουργός Εμπορίου αποκάλυψε, επίσης, ότι η κυβέρνηση μετά από αίτημα της Noble έδωσε το πράσινο φως στην αμερικανική εταιρεία να παρουσιάζει τα σεισμογραφικά δεδομένα σε άλλες εταιρείες.

.Την υψηλότερη θέση μεταξύ 10 ευρωπαϊκών χωρών κατέχει η Ελλάδα και ο ΟΚΑΝΑ


Την πρώτη θέση κατέχει η Ελλάδα και ο ΟΚΑΝΑ σε αξιολόγηση της ποιότητας της φροντίδας, που παρέχεται σε ασθενείς σε προγράμματα φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης από οπιοειδή, μεταξύ 10 ευρωπαικών χωρών.
Η μελέτη EQUATOR (European Quality Audit of Opioid Treatment), με αντικείμενο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παροχής φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης από οπιοειδή, 

πραγματοποιήθηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία,Πορτογαλία, Σουηδία και Ην. Βασίλειο) σε πάνω από 3000 συμμετέχοντες (ιατρούς, ασθενείς σε θεραπεία υποκατάστασης και εξαρτημένους εκτός θεραπείας υποκατάστασης)

Το πρώτο σημαντικό στοιχείο, που καταδεικνύει η μελέτη, είναι ότι στην Ελλάδα το 100% των έγκυρων απαντήσεων των ασθενών, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης,δηλώνουν ότι λαμβάνουν και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. 

Έτσι, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στο σχετικό δείκτη,με δεύτερη τη Γερμανία με ποσοστό 63%, ενώ ακολουθούν η Νορβηγία και η Πορτογαλία με ποσοστό 62% και 61%, αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ελλάδα, από κοινού με την Πορτογαλία, σημειώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά κακής χρήσης και εκτροπής της φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται κάτω του 10% (Ελλάδα 5%, Πορτογαλία 8%) έναντι περίπου 49% στη Αυστρία και περίπου 51% στη Δανία.

Επίσης, το δείγμα των ερωτώμενων, που συμμετέχει από την Ελλάδα, είναι το υψηλότερο μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ταυτόχρονα σημειώνονται υψηλά ποσοστά ενημέρωσης των ασθενών σχετικά με τα είδη και τα προγράμματα της θεραπείας φαρμακευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.