.Τζίτζικες, μέρμηγκες και ο φιλοχρήματος του Αισώπου

*ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ *
 O Aίσωπος -σοφός άνθρωπος- έχει τουλάχιστον ένα μύθο που περιγράφει κάθε ανθρώπινο χαρακτήρα και ένα ηθικό δίδαγμα για κάθε περίπτωση. Είναι δε τόσο σοφός, που πολύ συχνά το δίδαγμα του ενός μύθου μπορεί να αναιρεί το δίδαγμα του άλλου: η ζωή, που δίδαξε τον Αίσωπο, διδάσκει κι εμάς ότι είναι φυσικό να συνυπάρχουν πολλά ρεύματα, πολλά επίπεδα, πολλές ανατροπές στην πορεία μας - ότι αυτό που ισχύει σήμερα ίσως να μην ισχύει αύριο.

 Εάν δούμε το σύνολο των μύθων, βλέπουμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει κανείς, πέρα από την παγίδα που είναι ο χαρακτ...περισσότερα »

.Προεδρική εργαλειοποίηση

Συνταγματολόγος δεν είμαι, άρα δεν καταλαβαίνω τη συζήτηση που διεξάγεται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα ορίζει τον αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή προέδρου, με στόχο την ανάδειξη ενός προσώπου που χαίρει διακομματικής αποδοχής. 

«Προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας δικαιολογείται μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν το κομματικό σύστημα δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας», επισημαίνεται σε σύγγραμμα των Ι. Καμτσίδου - Α. Μανιτάκη. Ηδη από το 2009 ο αείμνηστος Δ. Τσάτσος είχε κατακεραυνώσει την «εργαλειοποίηση του...περισσότερα »

.Νίκη στο 90΄ για τον Ολυμπιακό με 3-2 επί του Εργοτέλη

Στο 90' με γκολ του Μήτρογλου κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη με 3-2 μέσα στο Ηράκλειο από τον πολύ καλύτερο Εργοτέλη, για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι, που άξιζαν ακόμη και τη νίκη, προηγήθηκαν δύο φορές, με τον δαιμόνιο Γιουσούφ στο 43' και τον Χαντί στο 55' και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δις αρχικά με τον Μήτρογλου στο 45' και στη συνέχεια με πέναλτι του Ντομίνγκεζ στο 68'. 

.Ελ. Βενιζέλος: Θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες

«Θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία.

«Όλα όσα βλέπουμε είναι ο κίνδυνος της χώρας»,
 είπε αναφερόμενος στις αντιδράσεις των αγορών και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, γίνουν εκλογές και προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα-Καμμένου, καθώς χαρακτήρισε «προανάκρουσμα» τη συνάντηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Στην καλύτερη περίπτωση θα αποδειχθεί μια πολιτική απάτη, αλλά υπάρχουν και τα σενάρια της απόλυτης καταστροφής, της ακύρωσης των θυσιών του λαού, γιατί δεν θέλει πολύ να καταρρεύσει το σύστημα»,
 απάντησε ο ίδιος.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αλαλάζει, επιχαίρει» για την αντίδραση των αγορών και σημείωσε: «Γιατί ζητωκραυγάζουν; Επειδή διαψεύδονται όλα όσα επαγγέλλονται για τη δική τους κυβερνητική πορεία; Επειδή βλέπουμε σκηνές από το μέλλον; Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι βιάστηκε να μιλήσει για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, οι ίδιοι που μιλάνε για λεβέντικη και τσαμπουκαλίδικη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη;» 

Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, παρατήρησε: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι τους τρέμουν. Ότι θα πείσουν ή θα υπνωτίσουν με τη γοητεία τους, τους Ευρωπαίους συνομιλητές κι επειδή η Ελλάδα θα γίνει το Κούγκι της Ευρώπης, θα υποκλιθούν και θα αποδεχθούν λύσεις, κάτι που δεν κάνουν σε εμάς».

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια θα γίνει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η έξοδος από την κρίση θα γίνει με ευρωπαϊκή στήριξη, μίλησε για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, δήλωσε κατηγορηματικά ότι χώρα μπορεί να αλλάξει σελίδα και η κυβέρνηση ξέρει τι ζητάει και πότε το ζητάει.

.«Φτηνή δικαιολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα»

«Φτηνή δικαιολογία του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα» είπε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της διήμερης κεντρικής επιτροπής που πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε γνωστό ξενοδοχείο, με θέμα: «Απολογισμός καλοκαιρινής περιόδου και προγραμματισμός». 

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλλε κατά της κυβέρνησης, των αγορών και της γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη στην ομιλία του. «Οι αγορές, είναι αγορές, κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα. Χρέος των κυβερνήσεων είναι η προστασία των συμφερόντων των κοινωνιώ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.