.Reuters: Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν επιπλέον χρόνο στον Αντώνη Σαμαρά


Στην εκτίμηση ότι Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν στον Αντώνη Σαμαρά την επινήκυνση, καταλήγει το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα στις συναντήσεις που θα έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τους δύο ηγέτες θα πάρει την απάντηση ότι μπορεί να του χορηγηθεί το χρονικό περιθώριο που ζητάει για την χαλάρωση των όρων της συμφωνίας διάσωσης.
Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters στη συνάντηση που έχουν σήμερα Μέρκελ και Ολάντ θα κλείσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες του μηνύματος που θα δώσουν στον Αντώνη Σαμαρά για τα περιθώρια που υπάρχουν.

.«Με συνταξιοδοτική ωρίμανση» θα επιτευχθεί η μείωση του Δημοσίου


Εκατόν πενήντα χιλιάδες και ίσως και περισσότεροι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015. Ο στόχος αυτός, στον οποίο συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, θα επιτευχθεί κυρίως μέσω μιας διαφορετικής «εφεδρείας», όπως, για παράδειγμα, της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» για όσους βρίσκονται κοντά στον χρόνο σύνταξης.

«Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί. Διευκρινίστηκε δε, ότι με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου, θα επιτευχθούν, μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο, μικρότερο και ποιο ποιοτικό Δημόσιο.

Το δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει μέσα από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι απλώς ποσοστό του μισθού. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των δύο υπουργείων, για το τρέχον έτος ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος, έως το 2015.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαναν ότι όλα τίθενται υπό την αίρεση της έγκρισης από την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου (την προσεχή Δευτέρα, 27 Αυγούστου, έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο).

Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών άφηναν εκ νέου «ανοικτό» το ζήτημα της περικοπής κατά 12% εφέτος στα ειδικά μισθολόγια και των μάχιμων ένστολων. «Μόνον με ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία θα διασωθούν εφέτος τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ένστολων», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

.Μέρκελ: Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στο Βερολίνο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την υποδοχή του γάλλου προέδρου, το κρίσιμο θέμα της Συρίας αλλά και οι εξελίξεις στον χώρο της Ευρωζώνης θα βρεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Πρέπει να δούμε αν έχουν υλοποιηθεί οι αποφάσεις για τις τράπεζες τις οποίες πήραμε αλλά θα συζητήσουμε και το θέμα της Ελλάδας, όπως είπε η ίδια, αναφέροντας ότι αύριο θα γίνει και η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ της ιδίας και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Θα πρέπει να τηρήσουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας, να ακούσουμε τι έχει να πει η τρόικα και να τηρήσουμε το αποτέλεσμα» είπε η Άγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε. «Ξέρω ότι οι προσπάθειες είναι δύσκολες για την Ελλάδα αλλά θα πω στους Έλληνες ότι είναι σε καλό δρόμο και ότι πρέπει να συνεχίσουν». 

.Tο ΠΑΣΟΚ kαταδικάζει τα επεισόδια


Την απερίφραστη καταδίκη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια στην Κόρινθο εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι "τέτοιου είδους ενέργειες μελών κοινοβουλευτικού κόμματος, νοσταλγών του φασισμού, που επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους προτάσσοντας τη ξενοφοβία, πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και δεν συνάδουν με την Ιστορία της χώρας μας".
Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η απονομή της δικαιοσύνης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους και πως "όποιος επιχειρεί να υποκαταστήσει τους θεσμούς, αυτοδικώντας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κράτος δικαίου".
Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ σε τέτοια επεισόδια και "στις αποσπασματικές και επικοινωνιακού τύπου στρατηγικές" απαντά θεσμικά, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί 
απερίσπαστα η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Μεταναστευτικών Ροών (Action Plan) που εκπονήθηκε κατά το διάστημα 2010-2011, και το οποίο αποτελεί "ολοκληρωμένο και συμφωνημένο με την Ευρωπαϊκή Επιτοπή" Σχέδιο Δράσης.
Η εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης τόνισε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι η προηγούμενη συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί "απαραίτητη προϋπόθεση" για τη δημιουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και των Κέντρων Κράτησης.
Επιπλέον, σημείωσε αναφορικά με το θέμα της "παράνομης μετανάστευσης" ότι το ΠΑΣΟΚ εμμένει στις αρχές της συνέχειας και της διάρκειας στην εφαρμογή της νομιμότητας, ως πρωτογενές στοιχείο της δημοκρατίας μας, υπογραμμίζοντας ότι γι' αυτόν τον λόγο, στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής, 
το ΠΑΣΟΚ πρότεινε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τη συμμετοχή των αρχηγών για το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, που έγινε πέρυσι για την Μετανάστευση.

.Χωρίς διάθεση διαπραγμάτευσης ο Σαμαράς


Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι πηγαίνει να συναντήσει τους ευρωπαίους ηγέτες, Μέρκελ και Ολάντ χωρίς καμία πραγματική διάθεση διαπραγμάτευσης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
Eίναι μόνο μία προσπάθεια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που δεν μπορεί να κρύψει τον επικίνδυνο και καταστροφικό χαρακτήρα του νέου πακέτου μέτρων.
Για την συζήτηση περί επιμήκυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι εάν και εφόσον δοθεί, δεν πρόκειται να χαλαρώσει τη θηλιά του μνημονίου στον ελληνικό λαό, αφού στην ουσία συνιστά επιμήκυνση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης, με νέα αδιέξοδα μνημόνια τα οποία ισοπεδώνουν τους εργαζόμενους και τη χώρα.
Το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι "η στρατηγική σύμπλευσης της κυβέρνησης με τον χρεοκοπημένο ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ακραίας λιτότητας, που αποδομεί την Ευρώπη και διαλύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της, συνιστά έγκλημα εις βάρος της χώρας

.«Να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της»


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο, με το θέμα της Ελλάδας -εν όψει και των συναντήσεων τους με τον Αντώνη Σαμαρά το επόμενο διήμερο- να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Οι δύο ηγέτες στις σύντομες δηλώσεις που έκαναν πριν από τη συνάντησή τους, απαίτησαν τη τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα, με τον Γάλλο πρόεδρο να λέει ότι «θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

«Για μένα είναι σημαντικό όλοι μας να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας και προ πάντων να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, για να δούμε τότε ποιο είναι το αποτέλεσμα. 
Αλλά εμείς -και εγώ- θα ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ο οποίος απαιτεί πολλά και από τους ανθρώπους στην Ελλάδα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ πριν από τη συνάντηση της με τον Ολάντ.
«Εδώ και μήνες -και αυτό δεν είναι μυστικό- ασχολούμαστε με την Ελλάδα. Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτή είναι η βούλησή μου, αυτή είναι η βούλησή μας και η δήλωσή μας από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Βεβαίως πρέπει και η Ελλάδα, για να το πετύχουμε αυτό, να κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ολάντ.
Τις εισαγωγικές δηλώσεις χαρακτήρισε η απουσία των τυπικών διαχύσεων και χαμόγελων που προηγούνταν των γαλλογερμανικών τετ-α-τετ την εποχή «Μερκοζί». Ο Γάλλος πρόεδρος φρόντισε, πάντως, στις εισαγωγικές του δηλώσεις να πει ότι παραμένει προσηλωμένος στη γαλλογερμανική φιλία.
Χαρακτηριστικό του κλίματος, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι δεν θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες κοινές δηλώσεις μετά τις συνομιλίες.
Ο γαλλογερμανικός άξονας έχει υποστεί ρήγμα από την επίμονη θέση του Σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας υπέρ μέτρων ανάπτυξης για την τόνωση της ανάπτυξης, σε αντιδιαστολή με την αυστηρή ατζέντα λιτότητας που προωθεί η καγκελάριος της Γερμανίας από την έναρξη της κρίσης.
Εκτός του ζητήματος της Ελλάδας, στην οικονομική ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Ολάντ κυριαρχεί επίσης το θέμα της τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη με έμφαση στις ισπανικές τράπεζες. Το θέμα της Συρίας θα απασχολήσει επίσης τους δύο ηγέτες.
Μετά την προπαρασκευαστική συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ, η «καρδιά» των εξελίξεων για το ζήτημα της Ελλάδας θα «χτυπήσει», διαδοχικά την Παρασκευή και το Σάββατο σε Βερολίνο και Παρίσι με την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά, σε μία σπάνια στιγμή αισιοδοξίας στις αγορές ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη για αποφασιστική δράση απέναντι στην κρίση χρέους.
Όπως όλα δείχνουν, η γραμμή Γερμανίας και Γαλλίας θα αφήνει ελάχιστα περιθώρια «ανάσας» χωρίς πλήρη εφαρμογή των ελληνικών δεσμεύσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει κατ' επανάληψη διαμηνύσει το Βερολίνο και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, αποφάσεις για αλλαγές ή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής θα έλθουν μετά την έκθεση της τρόικας.
Όλα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου, δήλωσε άλλωστε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την Αθήνα την Τετάρτη, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

.Υπεγράφη η συμφωνία «Συμφωνία Συμβιβασμού» Δημοσίου - Siemens


Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελλάδας και των εταιριών Siemens AG και Siemens Α.Ε., με βάση τη σχετική εξουσιοδότηση που έχει παράσχει η Βουλή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το τελικό κείμενο της Συμφωνίας που υπεγράφη, δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο Συμφωνίας, που ενέκρινε η Βουλή, ενώ η ενυπόγραφη Συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ενημέρωση.

."Κοντρέρας και Μασάδο να συνδέσουν το όνομά τους με το 40ο πρωτάθλημα"


Την επιθυμία του οι Πάμπλο Κοντρέρας και Πάουλο Μασάδο να συνδέσουν το όνομά τους με το 40ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, αλλά και τη σιγουριά του για την «ερυθρόλευκη» κατάκτηση του τίτλου, εξέφρασε ο Β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, κατά τη σημερινή παρουσίαση των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του συλλόγου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 

.Επεισοδιακός "Ξένιος Ζευς" στην Κόρινθο


Με τη μεταφορά 250 παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο ολοκληρώθηκε ο «Ξένιος Ζευς» στην Κόρινθο.

Στη διάρκεια της επιχείρησης περίπου 200 πολίτες με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, συγκεντρώθηκαν στην πύλη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο κλούβας με παράνομους μετανάστες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος επικαλέστηκε πληροφορίες για μεταφορά λαθρομεταναστών από την Αθήνα και έθεσε ζήτημα ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι στο στρατόπεδο υπάρχει μικρός αριθμός στρατιωτών, αλλά και οπλισμός, που δεν γνωρίζει αν έχει απομακρυνθεί.

Ο κ. Νανόπουλος ενημέρωσε ότι, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με την παρουσία όλων των βουλευτών του νομού, συμφώνησαν όλοι να προχωρήσει η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», 

αλλά να γίνει η συγκέντρωση των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές και δεν βρίσκονται μέσα στην πόλη, δίπλα σε δύο σχολεία και σε σπίτια, όπως το στρατόπεδο της Κορίνθου.

  Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

 Ο δήμαρχος υποστήριξε πως «η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε ότι «με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

.Αντ. Σαμαράς: Θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ


Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος την Παρασκευή το πρωί θα συναντήθει με την καγκαλάριο της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα δει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Το ραντεβού με την Αγκ. Μέρκελ είναι στις 11:45 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο αρχηγών. Με τον κ. Ολαντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.
Σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς είχε εκτεταμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. 

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις συζητήσεις που είχε χθες με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ συζήτησαν και την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς στις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Γιούνκερ στην χώρα μας και θεωρούν ότι θα συμβάλει και στην επιτυχία του ταξειδιού του κ. Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι. Φυσικά ο πρωθυπουργός θα έχει με τους δύο ηγέτες εκτεταμένες συζητήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και για τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους της ευρωζώνης. 

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος επιδιώκει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας θα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα και το επόμενο διάστημα θα κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, 
της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Θα θέσει τα ελληνικά αιτήματα, αν και στις συναντήσεις αυτές δεν θα ληφθούν αποφάσεις. 

Το ζήτημα της επιμήκυνσης, αλλά και της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου, βρίσκονται εκ των πραγμάτων στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως ανέφερε χθες στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Eurogroup. Καθοριστική θα είναι για τα αιτήματα της Ελλάδας η έκθεση της τρόικας, η οποία θα έλθει ξανά στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα. 

Ο κ . Σαμαράς πάντως θέλει με τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ και από τις δηλώσεις που θα κάνουν, να βελτιωθεί το κλίμα για την χώρα μας που επηρεάζεται από τοποθετήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και δυσχεραίνει τις προσπάθειες οικονομικής σταθεροποίησης. 

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο κ. Γιούνκερ ότι οι δηλώσεις περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη συντηρούν κλίμα ανασφάλειας στις διεθνείς αγορές και εμποδίζουν την προώθηση των αποκρατικοποίησεων.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξείδι του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής Χρήστος Σταικούρας, ο βουλευτής Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου Σταύρος Βασιλόπουλος και ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα Σταύρος Παπασταύρου. 

Τελικά ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όπως του συνέστησαν οι γιατροί, λόγω της ευαίσθητης μετεγχειρητικής κατάστασης του δεξιού του ματιού που ακόμη επηρεάζεται από τις υψηλές πιέσεις στα μεγάλα ύψη.

.ΙΚΑ: Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξης η παρακράτηση για δάνεια


Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξής τους, από τα 6/10 που ήταν έως τώρα, μειώνεται το ποσοστό που παρακρατεί το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση δανείων που έχουν ληφθεί από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλιστικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι δανειολήπτες, που η μηνιαία δόση των δανείων τους είναι μικρότερη των 3/10 των τακτικών αποδοχών τους δεν χρειάζεται να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.