.Με το πραξικόπημα η χούντα ετοίμασε την τουρκική κατοχή

Ηταν Δευτέρα, 15 Ιουλίου 1974. Σαράντα ακριβώς χρόνια πριν. Νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφει από τη θερινή του κατοικία στο όρος Τρόοδος στο προεδρικό μέγαρο. 

Λίγη ώρα νωρίτερα έχουν αποσυρθεί από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες οι ένοπλοι εθελοντές της σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ και του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ που εκτελούσαν κάθε νύχτα περιπολίες με αυτόματα καλάσνικοφ για να αποτρέψουν πραξικόπημα της ελλαδικής χούντας που εκτελεί εντολές των ΗΠΑ. Στις 8.30 το πρωί ο Μακάριος βρίσκεται στην αίθουσα υποδοχής του προεδρικού μεγάρου για να καλω... περισσότερα »

.Στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών η Εθνική

Την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που διεξάγεται στην Κρήτη, πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 84-67 της Σλοβενίας στο κλειστό του Ηρακλείου, κατά την 3η και τελευταία ημέρα της Β' φάσης, και πέρασε στην επόμενη φάση ως 4η του 5ου ομίλου. Το σύνολο του Κώστα Μίσσα θα αντιμετωπίσει στους «8» (18/7) την ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση του 6ου ομίλου.

.Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα που είχε ως αντικείμενο την αποτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. 

Όπως σημειώνεται, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επόμενης αξιολόγησης του προγράμματος. «Οι συναντήσεις ήταν παραγωγικές και συμφωνήθηκε ότι η τρόικα, με την πλήρη σύνθεσή της, θα συνεχίσει τις συνομιλίες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

.Ορκίστηκε για τρίτη θητεία ο Μπασάρ αλ-Ασαντ, εκτοξεύοντας απειλές κατά της Δύσης

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ ορκίστηκε σήμερα για μια τρίτη επταετή θητεία, σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού.
Ο Ασαντ ορκίστηκε στο Κοράνι ενώπιον των βουλευτών που μετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και παρουσία τουλάχιστον χιλίων προσκεκλημένων, ενώ η χώρα πλήττεται από τρία χρόνια πολέμου στον οποίο περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
«Υπόσχομαι να σέβομαι το Σύνταγμα ... και να προστατεύω το λαό της Συρίας» δήλωσε κατά την ορκωμοσία του η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη συριακή τηλεόραση.

«Οι Δυτικοί και οι 'Αραβες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία» προειδοποίησε ο πρόεδρος Ασαντ στην επίσημη ομιλία του.

Επικαλούμενος την αστάθεια που επικρατεί στο Ιράκ και σε άλλα σημεία της περιοχής, ο Ασαντ τόνισε ότι «σύντομα θα δούμε τις αραβικές χώρες, τις περιφερειακές και τις χώρες της Δύσης που στήριξαν την τρομοκρατία ότι θα πληρώσουν επίσης πολύ ακριβά» την υποστήριξη αυτή, δήλωσε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τους αντάρτες που προσπαθούν επί τρία χρόνια να ανατρέψουν το καθεστώς του.

.Προσφυγή εκατό επενδυτών από την Ελλάδα, κατά της Κύπρου για το «κούρεμα» στις καταθέσεις τους

Εκατό επενδυτές από την Ελλάδα προσέφυγαν στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο επενδυτικών διαφορών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για το «κούρεμα» των καταθέσεών τους σε κυπριακές τράπεζες τον Μάρτιο του 2013. Υποστηρίζουν ότι απώλεσαν 50 εκατ.ευρώ.
Η κυπριακή Δημοκρατία έχει διορίσει, σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, διεθνή γραφεία για να την υπερασπίσουν.

Η διαδικασία γίνεται στη βάση διμερούς συμφωνίας Κύπρου και Ελλάδας, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι η αρχή έγινε με αγωγή του τέως πρόεδρου της τέως Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλου.
Έκτοτε, είπε, προστέθηκαν και άλλοι επηρεαζόμενοι έλληνες επενδυτές.

Εξήγησε ότι δεν θα διεξαχθούν ξεχωριστές νομικές διαδικασίες για την κάθε μία καταγγελία καθώς, το αίτημα είναι κοινό και προκύπτει μέσω της διμερούς συμφωνίας που έχει συνάψει παλαιότερα η Κύπρος με την Ελλάδα.

.Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

Το Ισραήλ βομβάρδισε στη διάρκεια της νύχτας τα σπίτια αρκετών ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την υπόσχεσή του να εντείνει τις επιδρομές μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. 

Το Ισραήλ δήλωσε χθες ότι δεν έχει «άλλη επιλογή» παρά να εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τη Χαμάς, με τη σύγκρουση να οδηγείται σε αδιέξοδο, με τουλάχιστον 203 νεκρούς Παλαιστίνιους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολίτες και, για πρώτη φορά ενός Ισραηλινού. Σχεδόν 1.500 είναι οι παλαιστίνιοι τραυματίες. 

«Μια διπλωματική λύση θα ήταν καλύτερη, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχθήκαμε την αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας. Ωστόσο η Χαμάς δεν μας άφησε άλλη επιλογή παρά να εντείνουμε την εκστρατεία μας εναντίον της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Η δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού συνέπεσε με την αναγγελία του θανάτου ενός Ισραηλινού από ρουκέτα στο πέρασμα Ερέζ, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα, το πρώτο θύμα μεταξύ των Ισραηλινών από την έναρξη στις 8 Ιουλίου της αεροπορικής επιχείρησης κατά της Γάζας και την αύξηση των παλαιστινιακών επιθέσεων με ρουκέτες.

Τέλος, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους 100.000 κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

.Συνάντηση σε καλό κλίμα

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία, ενώ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θετικά σημάδια της οικονομίας, στην έξοδο στις αγορές και στην αναμενόμενη άνοδο του ΑΕΠ μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Επίσης, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σημάδια που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.