.Η ΚΕΔΕ για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Νομικών Προσώπων

 «Η ΚΕΔΕ εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση ότι η Αυτοδιοίκηση της χώρας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνηγορήσει στο να μπει οριστική «ταφόπλακα» στη λειτουργία των δήμων, των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών τους. 
Ούτε και πρόκειται να δεχθεί να απεμπολήσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι κοινωνικές δομές των δήμων αποτελούν την μοναδική «ασπίδα» κοινωνικής προστασίας των χειμαζόμενων από τις συνέπειες της κρίσης πολιτών. 

Δεν πρόκειται επίσης να συνηγορήσει στην ευθεία κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειάς της και της αυτονομίας των αιρετών της οργάνων να διοικούν. 

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι ο μόνος φορέας της Δημόσιας Διοίκησης που προχώρησε σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των δομών και των υπηρεσιών του. 

Ειδικότερα, από την εφαρμογή του Καλλικράτη μέχρι σήμερα οι δήμοι, αλλά και οι δήμαρχοι, μειώθηκαν από 1.034 σε 325, ήτοι μείωση 69%, το πολιτικό προσωπικό (δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι) από 16.390 σε 9.375, ήτοι μείωση 43%, οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων από 914 σε 325, ήτοι μείωση 64%, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες από 2.298 σε 1.498 αντίστοιχα, ήτοι μείωση 35%. 

Ειδικά σε ότι αφορά στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, από 4.300 συγχωνεύτηκαν σε 520, ήτοι μείωση 88%, ενώ τα ΝΠΙΔ από 1.350 συγχωνεύτηκαν σε 492, ήτοι μείωση 64%! 
Μετά δε το επί τόσα χρόνια πάγωμα των προσλήψεων στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων, δεν υπάρχει πλέον πλεονάζον προσωπικό, αντιθέτως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις. 

Υπογραμμίζουμε δε τόσο προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και στην κυβέρνηση συνολικά, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί για άλλη μία φορά να «πληρώσει» με κόστος την ολοκληρωτική της κατάρρευση, τις καθυστερήσεις και τις ατελέσφορες προσπάθειές τους να νοικοκυρέψουν τα του οίκου τους, δηλαδή τις δημόσιες υπηρεσίες και το ίδιο το κράτος. 

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας απαντήσει η κυβέρνηση ποιος άλλος φορέας της Γενικής και Κεντρικής κυβέρνησης έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις, καταργήσεις και μειώσεις. 

Φτάνει πια! Ας μας αφήσουν επιτέλους απερίσπαστους να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, προσφέροντας τις αδιαμφισβήτητα κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες στη χειμαζόμενη κοινωνία».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.