.Μακελειό σε εφημερίδα της Γαλλίας

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του γαλλικού Τύπου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες, που ήταν ντυμένοι στα μαύρα, ήταν τουλάχιστον δύο και κρατούσαν Καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έσπευσε αμέσως στον τόπο της τραγωδίας, όπου κατήγγειλε την τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζοντάς την "πράξη ασύγκριτης βαρβαρότητας". Εκτός από τους 12... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά

Για τον ρόλο που επιδιώκει να έχει το ΠΑΣΟΚ ως «εγγυητής» την επόμενη των εκλογών, μίλησε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». «Διεκδικούμε την τρίτη θέση για να καλέσουμε σε συνεργασία όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και στην ανάγκη να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με ασφάλεια» τόνισε. 

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ στις διπλές εκλογές του 2012 είχε πει ότι ήθελε και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και πως ισχύει το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, εφόσον πιστεύει στα παραπάνω. 

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεν μπορεί να υπάρχει ακυβερνησία και δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές διότι «αν φάμε τον Φεβρουάριο έχει εκτροχιαστεί το τρένο γιατί δεν θα έχουμε την ΕΚΤ», ενώ υποστήριξε ότι ο λαός θέλει συνεργασίες, εγγυήσεις, αντίβαρα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε, «είναι ένα κόμμα που δεν έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κυβερνητικά κόμματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει την αντίληψη των συσχετισμών και μιλά με τρόπο που δημιουργεί αυτή τη στιγμή μια αδυναμία επαφής και επικοινωνίας». Είπε ότι η Ευρώπη παρακολουθεί τα πράγματα στενά, ότι έχει εναλλαγές κυβερνήσεων συνεχώς «όμως όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της αρχής της συνέχειας του κράτους».

..Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

 Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη, στο «Ποντίκι».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τη ΝΔ προτιμούν το 30,5% των ερωτηθέντων, ΣΥΡΙΖΑ 33,8%, ΠΑΣΟΚ 3,9%, ΑΝΕΛ 2,4%, Χρυσή Αυγή 4,4%, ΚΚΕ 4,1%, Το Ποτάμι 4,5%, Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών 2,7%, άλλο 3,4% και αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,3%.
Η καταγραφή των τάσεων της ΑΛΚΟ έγινε το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου 2015.

Εξάλλου, στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας INTERVIEW για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015.

Στην ερώτηση, εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: ΣΥΡΙΖΑ 27,1%, ΝΔ 25,1%, Ποτάμι 6,3%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 4,6%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%, ΑΝΕΛ 1,7%, ΔΗΜΑΡ 0,2%, άλλο κόμμα 6%, αναποφάσιστοι εμφανίστηκαν το 10%, ενώ άκυρο/λευκό ανέφεραν το 7,6%.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά ήταν στο 2,3% (ΣΥΡΙΖΑ 27,4% και ΝΔ 25,1%).

.«Οι εκλογές στην Ελλάδα απειλούν να βυθίσουν εκ νέου τη χώρα στην κρίση»

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ, σε ανταπόκριση από το Λονδίνο, αναφέρει, ότι «η Ιρλανδία ξεκινά την έκδοση ομολόγων το 2015, ενώ η πορεία της δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης». Μεταξύ άλλων, σημειώνεται, ότι «όταν η Ελλάδα πυροδότησε την κρίση χρέους στο ευρώ το 2009, προκάλεσε παράλληλα τον αποκλεισμό της Ιρλανδίας από τις αγορές κεφαλαίων.

 Σήμερα, μολονότι οι εκλογές στην Ελλάδα απειλούν να βυθίσουν εκ νέου τη χώρα στην κρίση, η Ιρλανδία μοιάζει προστατευμένη», ενώ παράλληλα καταγράφεται «η βελτίωση που παρουσιάζει η ιρλανδική οικονο... περισσότερα »

.Το μπρασελέ που μετρά… τις μπουκιές σας...Καταγράφει πόσες θερμίδες καταναλώνει ο χρήστης

Στην προσπάθεια απώλειας του περιττού βάρους δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτός από την… αποφασιστικότητά τους, χρειάζονται και μια επιπλέον βοήθεια, ένα έξτρα κίνητρο για να πετύχουν το στόχο τους. 

Για μία αμερικανική εταιρεία, το ρόλο αυτό μπορεί να παίξει ένα «έξυπνο» μπρασελέ, το οποίο «παρακολουθεί» τις θερμίδες που καταναλώνει κανείς, μετρώντας τις αλλαγές στα επίπεδα γλυκόζης και υγρών στον οργανισμό μέσα από τα κύτταρα του δέρματος. 
Το «HealBe GoBe» είναι η τελευταία λέξη της «μόδας» στη φορετή τεχνολογία, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της υγείας των χρηστών. Σχεδιάστηκε από...περισσότερα »

.Ανακοίνωσε Περέιρα ο Ολυμπιακός...Ξεκίνησε και επίσημα η εποχή του Πορτογάλου στο Λιμάνι

Εποχή Περέιρα στον Ολυμπιακό. Η πειραϊκή ΠΑΕ ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον Πορτογάλο τεχνικό και ανακοίνωσε την πρόσληψή του. Την Πέμπτη στην Πλατεία Αλεξάνδρας η παρουσίασή του. Μία μέρα μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μίτσελ και πριν το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Φωστήρα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βίτορ Περέιρα. 

Ο νέος τεχνικός πιάνει άμεσα δουλειά ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη στα «Πηγάδια». Δεν έγιναν γνωστοί οι όροι της συμφωνίας, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός έχει υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασ... περισσότερα »

.Για κακούργημα διώκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Ειδικός εφέτης ανακριτής αναμένεται να χειριστεί την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία.

Αύριο συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ορίσει τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο οποίος και θα αναλάβει την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. 

Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Καρατζαφέρης, φέρεται να έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέκυψε, από την έρευνα, η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Παράλληλα, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, στέλνει κλήσεις σε απολογία στους εμπλεκόμενους στην προμήθεια των ελικοπτέρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.