.Η διεθνούς φήμης Σόνια Θεοδωρίδου στο Αλέκα τη Δευτέρα με τις ¨Φωνές των Χριστουγέννων»

Μια σπουδαία φωνή θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και μάλιστα δωρεάν στον Κινηματογράφο «ΑΛΕΚΑ-ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ» την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ. Πρόκειται για την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. 

Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια με την συμφωνική ορχήστρα Mobile, συνοδεία Μικτής Χορωδίας υπό την Μουσική Διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη θα ολοκληρώσει με τη συναυλία της τι; εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ζωγράφου « Η Πόλη Γιορτάζει».

 Για ένα ολόκληρο μήνα οι δημότες-όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου του Ν.Π Πολιτισμού και Αθλητισμου- είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσο... περισσότερα »

.Οι «μάγοι» και η «φάτνη» των 180...

*Λίγες ώρες* πριν από την τρίτη και τελευταία προσπάθεια εκλογής Προέδρου το «στοίχημα» είναι αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει τις 12 ψήφους που χρειάζεται για να συγκεντρωθεί ο «μαγικός αριθμός» των 180. *Καλό είναι* τέτοιες ώρες να αποφεύγονται οι προβλέψεις, καθώς οι παρασκηνιακές διαδικασίες εντείνονται. 

Πάντως με βάση τις επίσημες και φανερές δεσμεύσεις ο «μαγικός αριθμός» δεν συγκεντρώνεται, παρότι το 168 της δεύτερης εκλογής θα βελτιωθεί κάπως... *Αναμένεται σήμερα-αύριο* μια νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι «εμπλουτισμένη» με πρόσθετα σ...περισσότερα »

.Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε, το μεσημέρι, από το Α' Νεκροταφείο των Αθηνών ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 77 ετών.

Τον Σεραφείμ Φυντανίδη αποχαιρέτησαν πολλοί φίλοι του, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, ενώ έστειλαν στεφάνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Στο Α' Νεκροταφείο ήσαν μεταξύ άλλων,ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιάννος Παπαντωνίου, Παντελής Καψής, ο Πέτρος Ευθυμίου, η 'Αντζελα Γκερέκου, ο Αντώνης Σκυλλάκος, η Όλγα Τρέμη κ.α..

.Ν. Παππάς: «Δεν θα είναι παρένθεση η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όσοι ελπίζουν ότι το σενάριο της παρένθεσης ειναι εφικτό, δεν κάνουν απλώς την ευχή τους πολιτικό συμπέρασμα.Παραβλέπουν δομικές διαφορές της επικείμενης εκλογικής μάχης με τις προηγούμενες», επισημαίνει σε άρθρο του στα ΝΕΑ, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι « ... η χώρα είναι μπροστά σε μια αλλαγή ιστορικών διαστάσεων .΄

Οχι μπροστά σεμια εναλλαγή κομμάτων στη διακυβέρνηση. Ειναι μπροστά σ΄ ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο, οχι μπροστά σε πολιτική παρένθεση» ενώ κάνει λόγο για επικείμενη νίκη μιας πλατιάς κοινωνικής και εκλογικής συμμαχίας που θα ξεκινήσει να γιατρεύει τις μνημονικακές πληγές.

.Σταθάκης: Διαπραγμάτευση χωρίς μονομερείς ενέργειες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς μονομερείς ενέργειες, εάν εκλεγεί κυβέρνηση», τονίζει ο βουλευτής, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ υποστηρίζει ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης».

«Η διαπραγμάτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνολική και θα αφορά τόσο την απομείωση του δημόσιου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, όσο και την αντικατάσταση του Μνημονίου με ένα οικονομικό πρόγραμμα προσανατολισμένο προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, καθώς θεωρούμε ότι οι προτάσεις τις οποίες κομίζουμε είναι επωφελείς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» αναφέρει , μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει ακόμη ότι «το βασικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι το αν θα συνεχίσουν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις ή αν θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να γυρίσει μια νέα σελίδα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, όπως διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

.Σόιμπλε: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις κάλεσε την Ελλάδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση», προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.