.Παιδικές χαρές και παιδικοί σταθμοί κινδυνεύουν με λουκέτα

Ένα μήνα διορία έχουν οι δήμοι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν ώστε να τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι παιδικές χαρές θα πρέπει να κλείσουν… 

Παράλληλα γίνεται, με εντολή της κυβέρνησης, έλεγχος και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Ζωγράφου δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο κίνδυνος σε λίγες μέρες ο Δήμος να βρεθεί χωρίς παιδικές χαρές και παιδικούς σταθμούς είναι υπαρκτός. Και τα δ... περισσότερα »

.Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για την Ελλάδα, εκτιμά η Moody's

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για την πιστοληπτική ικανότητα (credit negative) της Γαλλίας και της Ελλάδας, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος Moody's (credit outlook). O οίκος σημειώνει ότι «η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις χώρες αυτές αυξάνει τον πτωτικό κίνδυνο ότι οι κυβερνήσεις τους μπορεί να εξετάσουν τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία θα αντιμετώπιζε την κόπωση του εκλογικού σώματος από τη λιτότητα, αλλά θα επέτρεπε μεγαλύτερα ελλείμματα από αυτά που προβλέπονται σήμερα».

«Παρά τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αντανακλά την απόρριψη των κυβερνητικών πολιτικών από το εκλογικό σώμα και το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή γενικών εκλογών» σημειώνει η έκθεση του Moody's, «το βασικό μας σενάριο είναι ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει το τρέχον πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης, αν και αυξάνει τον κίνδυνο χαλάρωσης». 

Ωστόσο, προσθέτει ο οίκος, «η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη την πιθανότητα αποσταθεροποιητικών πρόωρων βουλευτικών εκλογών, δεδομένης της εύθραυστης και μειούμενης πλειοψηφίας τού κυβερνητικού συνασπισμού». «Επιπλέον, επειδή είναι η πιο αδύναμη χώρα της Ευρωζώνης, αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για την υπόλοιπη νομισματική ένωση, αν και ο κίνδυνος να προκαλέσει η Ελλάδα ένα συστημικό πρόβλημα είναι μικρότερος από ό,τι ήταν στο αποκορύφωμα της κρίσης κρατικού χρέους της ευρωζώνης» σημειώνεται στην έκθεση.

,Δώδεκα ενεργειακές επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ στο fast track

Δώδεκα ενεργειακές επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ εντάσσονται στη διαδικασία του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track) με απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι η σημερινή εξέλιξη υπογραμμίζει τη δυνατότητα της Ελλάδας να προσελκύει επενδύσεις.

Τα έργα εντάσσονται στο fast track έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ανέφερε ότι τα έργα βρίσκονται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης καθώς η προετοιμασία ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, καθώς και ότι με την υλοποίησή τους δημιουργούνται 17.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τα δώδεκα έργα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ ως Ευρωπαϊκά Ενεργειακά Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος- Projects of Common Interest (PCI's) και αφορούν κυρίως ενεργειακές διασυνδέσεις με την περιοχή της Κασπίας και της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος- Ισραήλ).

Στη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αποφασίστηκε η έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος για το εμπορικό κέντρο «The Mall» σύμφωνα με τις υποδείξεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο με απόφασή του έχει κρίνει παράνομη την άδεια του εμπορικού κέντρου (εκδόθηκε το 2003 με νόμο για την ολυμπιακή φιλοξενία) καθώς δεν είχε προηγηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

.Ξεκινούν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες, η προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 49.761 άτομα. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η αμοιβή των απασχολουμένων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, από τα οποία τα 499 θα είναι καθαρή αμοιβή και τα 258 ασφαλιστικές εισφορές. Συνολικά, η αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.470 ευρώ.
Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η συνολική αμοιβή θα είναι 3.260 ευρώ.

Τα κριτήρια επιλογής είναι:
- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου ή του / της συζύγου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
- Το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος.
- Ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα επιλεγούν, θα πρέπει να είναι:
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
- Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι, ηλικίας 18 έως 29 ετών.
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

- 'Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.