.Κατέρρευσε το ταβάνι του Apollo Theatre στο κέντρο του Λονδίνου

Τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε η οροφή του γνωστού θεάτρου Apollo, στην καρδιά του Λονδίνου, εν μέσω μιας παράστασης, ωστόσο κανείς από τους τραυματίες δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περίπου 30 τραυματίες. Όλοι τους είναι σε θέση να περπατήσουν. Προς το παρόν κανείς δεν χρειάζεται νοσηλεία", ανέφερε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας των ασθενοφόρων

.Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 4.413 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

 Δημοσιεύτηκε σήμερα από τον ΟΑΕΔ η τελευταία δημόσια πρόσκληση, για 4.413 θέσεις κοινωφελούς εργασίας ανέργων. Η πρόσκληση αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δημόσιους φορείς της χώρας και η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Η υποβολή των αιτήσεων των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, ξεκίνησε σήμερα και λήγει στις 27/12/2013 στις 12.00 το μεσημέρι. 

Η υποβολή γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

.Αναμένει αλλαγές η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς

Η ΔΗΜΑΡ θα εξαρτήσει την υπερψήφιση ή όχι της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς, από το εύρος της αποδοχής των αλλαγών, που έχει προτείνει με την τροπολογία που έχει καταθέσει για τρίτη φορά σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας.
Αυτό συνάγεται από ανακοίνωση του κόμματος, ενόψει της αναμενόμενης κατάθεσης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι με την τροπολογία της, ζητείται η παράταση του διαστήματος προστασίας έως το τέλος του 2015 και η συνέχιση της ισχύος του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, που προστάτευε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας για οφειλές προς τις τράπεζες έως και 200.000 ευρώ.

.Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας στην Πορτογαλία

Συνεχίζονται στην Πορτογαλία οι κινητοποιήσεις κατά των δημοσιονομικών περικοπών που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2014 με μια σειρά απεργιών και διαδηλώσεων.

Οι εργαζόμενοι στις εφορίες ξεκίνησαν σήμερα απεργία που θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών και κατά των μισθολογικών περικοπών που έχει ανακοινώσει η πορτογαλική κυβέρνηση.

Οι εφορίες και τα τελωνεία ήταν σήμερα κλειστά ή λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας σε όλη την Πορτογαλία, δήλωσε ο Πάουλο Ράλια, πρόεδρος του κεντρικού συνδικάτου του κλάδου που κήρυξε τις σημερινές κινητοποιήσεις.
Το απόγευμα οι απεργοί αναμένεται να συγκεντρωθούν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.
Νωρίς το πρωί το μετρό της Λισαβόνας ήταν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των στάσεων εργασίας του προσωπικού που διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα λιτότητας.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, κάλεσε σε συγκέντρωση αργά το απόγευμα μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, προκειμένου οι πολίτες να ζητήσουν από τον πρόεδρο της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό του 2014.

.Αγρότες της Κρήτης αναχωρούν απόψε για την Αθήνα

Περίπου 1.000 αγρότες από την Κρήτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών τους, αναμένεται να αναχωρήσουν απόψε από τα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων για τον Πειραιά, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου καλεί όλους τους αγρότες της Κρήτης, και όλους τους ιδιοκτήτες αγροτικής γης να δώσουν δυναμικά το «παρών» στο συλλαλητήριο.

.Την άνοιξη η απόφαση για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, στην Κύπρο

Ο υπουργός Εμπορίου και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει την Άνοιξη κατά πόσο θα προχωρήσει κατά προτεραιότητα στην άντληση πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι μέχρι τότε θα γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία, από την ανάλυση των δεδομένων σχετικά με το πετρέλαιο, τα οποία συγκέντρωσε η Noble Energy.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, που τυγχάνουν επεξεργασίας, το τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ είναι δυνατό να περιέχει μέχρι και 1.5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Με βάση τις τρέχουσες τιμές, το μερίδιο της κυβέρνησης στο πετρέλαιο ξεπερνά τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι σε τόσο πρώιμα στάδια, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μόλις 20% μέχρι 30% και γι' αυτό το λόγο η Noble, στην αρχική της παρουσίαση, ανέφερε ότι δεν έχει υπολογιστεί το ποσοστό του ρίσκου. 

Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής, οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν είναι τα σεισμογραφικά δεδομένα, γεγονός το οποίο περιορίζει τις πιθανότητες εντοπισμού και εξόρυξης πετρελαίου. 

.Εβδομήντα δύο μικρά κεφάλαια ιστορίας από τον Δημήτρη Καμπουράκη

Μετατηλεοπτικός Καμπουράκης; Δεν το έκρυψε ποτέ ο ίδιος. Μεγάλη και παλιά αγάπη του δημοσιογράφου είναι η ιστορία, που όπως λέει «περνά καλά μαζί της». Μπορεί το ευρύτερο κοινό να τον υποδέχεται κάθε πρωί στο σπίτι του, σχεδον λίγο πριν ξημερώσει , και ο ίδιος να έχει αφοσιωθεί με όλες του τις σωματικές δυνάμεις για να ανταπεξέλθει στη δυσκολία της είδησης, της επανάληψης και της τηλεθέασης, ωστόσο η πνευματική του ισορροπία επιτυγχάνεται, όταν γράφει γι΄αυτά που αγαπά και θεωρεί σημαντικά.

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε ο γ΄τόμος του βιβλίου του «Μια σταγόνα ιστορία» από τις εκδόσεις Πατάκη, ένα βιβλίο που επικαιροποιείται ακόμη περισσότερο καθώς περιλαμβάνει χαρακτηριστικά κεφάλαια για το Μνημόνιο του 1843 και το ανάθεμα στον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Το βασικό υλικό προέρχεται από τα κείμενα των ραδιοφωνικών εκπομπών του δημοσιογράφου στον ΒΗΜΑ FM. 

To ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον Δημήτρη Καμπουράκη, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και μίλησε μαζί του για ιστορία και λίγη πολιτική. 

.Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Στη Βουλή  πρόκειται να κατατεθεί σήμερα το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και ΑνταγωνιστικότηταςΚωστής Χατζηδάκης.   

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προστασία από πλειστηριασμούς κατά το 2014 για την κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, για νοικοκυριά με οικογενειακό καθαρό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας έως 270.000 ευρώ.  

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ οι νόμοι 3869/2010 («νόμος Κατσέλη») και 4161/ 2013 για τη δικαστική προστασία όσων αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, ενώ από το 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων με τη σύσταση Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.