.ΜΕΡΚΕΛ - ΣΟΙΜΠΛΕ : ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ''ΚΟΥΡΕΜΑ'' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...

Στο τραπέζι της εν εξελίξει δύσκολης διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνηση και των πιστωτών ... είναι και το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, που προκαλεί επιπλέον περιπλοκές, καθώς υπάρχουν διιστάμενες έως αντικρουόμενες τοποθετήσεις από ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ. 

Το κούρεμα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που ζητά η ελληνική κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα για τα δύσκολα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία, ωστότο το θέμα υπερβαίνει την Ελλάδα και έχει γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης -έως και αντιπαράθεσης- μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου. Είναι χαρακτηρισ... περισσότερα »

.Στη Βουλή αύριο η πρόταση για το νέο μνημόνιο

Περίπου στις 10 το βράδυ της Πέμπτης «έφυγε» από την Αθήνα το πακέτο μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά, για το νέο δάνειο από τον ESM. Η ελληνική πρόταση εστάλη στις Βρυξέλλες, που ήταν το πρώτο απαραίτητο βήμα για να συνεχιστεί η διαδικασία. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα καταθέσει τη βάση των προτάσεων στη βουλή, με στόχο να περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες αύριο κιόλας. 

Συγκεκριμένα, αυτό που θέλει το Μαξίμου είναι να περάσει η πρόταση από επιτροπή το πρωί και στη συνέχεια να ψηφιστεί από την ολομέλεια. Αυτό που θέλει ο πρωθυπουργός είναι η πρόταση να μην αποτελεί κυβερνητ... περισσότερα »

.Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τα νέα μέτρα

Από το κυβερνητικό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε περί τις 7 το απόγευμα, πέρασε το πακέτο με τα μέτρα, που οφείλει να αποστείλει μέχρι το βράδυ σήμερα η ελληνική κυβέρνηση προς τον ESM, ως την αναγκαία προϋπόθεση για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που έχει ζητήσει από προχθές. *

Κατατίθεται απόψε το νομοσχέδιο στη Βουλή* Στις 21:00 απεστάλη η πρόταση της Αθήνας από το υπουργείο Οικονομικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να την κοινοποιήσει στους θεσμούς. Το κείμενο της πρότασης της κυβέρνησης θα κατατεθεί απόψε στη Βου... περισσότερα »

.Telegraph: Ο Τσίπρας δεν ήθελε το «Οχι» -Σχεδίαζε ηρωική έξοδο

Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ επανέρχεται ο γνωστός δημοσιογράφος της βρετανικής Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard για το πώς έφτασε η Ελλάδα στο σημείο να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός της Ευρωζώνης. 

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σαν μια τραγωδία του Ευριπίδη, η μεγάλη μάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της έχει οδηγηθεί σε ένα κατακλυσμιαίο τέλος που δεν το είχε προγραμματίσει κανείς και από το οποίο ουδείς μπορεί να ξεφύγει και το απειλεί να συντρίψει την Ευρώπη». 

Κατά τον Pritchard, ο Τσίπρας δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα της Κυριακής, πόσο μάλλον να τεθεί επικεφαλής ...περισσότερα »

.Μέρκελ: Δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος του ελληνικού χρέους

Για άλλη μια φορά, η Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε συζήτησης γύρω από τη διαγραφή ή το κούρεμα του ελληνικού χρέους. 

Με σημερινές της δηλώσεις, η Γερμανίδα καγκελάριος (βρίσκεται στο Σεράγιεβο) απαντάει στις πιέσεις που δέχεται από το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ να αποδεχθεί το κούρεμα χρέους, λέγοντας: «Δεν υπάρχει θέμα για ''καθαρό'' κούρεμα του ελληνικού χρέους.

 Είναι εκτός συζήτησης αυτό το θέμα». Παράλληλα, η κ. Μέρκελ τόνισε: «Πρέπει να δούμε αν αυτό το νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα θα είναι επαρκές για τρία χρόνια. Το 2012 αντιμετωπίσαμε το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέο...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.