...«Αγκάθι» η υλοποίηση των μέτρων

Μέσα στην εβδομάδα η Ελλάδα «απέκτησε» ένα νέο μνημόνιο, το τρίτο κατά σειρά. Ηδη, πολλοί υποστηρίζουν ότι το νέο πρόγραμμα είναι πιο σκληρό από τα προηγούμενα. 

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση εκτιμά πως με τη συμφωνία που πέτυχε, και κυρίως με την προοπτική για περαιτέρω μείωση του χρέους στα τέλη Οκτωβρίου, θα ανοίξει ο δρόμος για σταδιακή έξοδο από την κρίση, παρά το γεγονός ότι –όπως παραδέχεται– τα προβλεπόμενα μέτρα είναι «σκληρά».

 Οποιες, όμως, κι αν είναι οι διαφορές μεταξύ του τρίτου μνημονίου και των προηγούμενων, το πρόβλημα παραμένει ίδιο: η υλοποίησή του. Το μεγαλύτερο...περισσότερα »

.Τα πάντα για την καρέκλα

Ο Αύγουστος αυτός θα είναι μακρύς και δύσκολος. Μετά από την παρωδία κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μετά από το χάος και το πανηγυράκι που έστησε ο Τσίπρας και οι άλλοτε σύντροφοί του, φαίνεται ότι δεν θα γλιτώσουμε από αυτούς. Μοιάζει με τα καλοκαιρινά μπουλούκια ή τις συναυλίες που ενώ είναι τόσο ενοχλητικές συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν όλο το καλοκαίρι. 

Το μπουλούκι ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα συνεχίσει να δίνει παραστάσεις ενώπιον του ελληνικού λαού και εντός του Κοινοβουλίου. Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης όχι γιατί τον αμφισβητούν οι βουλ... περισσότερα »

.Λαφαζάνης: Να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα

Την επιστροφή της χώρας στη δραχμή προκρίνει ως λύση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι: «Δεν ήμουν μόνο εγώ αλλά το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την κατάργηση των μνημονίων. 

Μάλιστα, υπογραμμίζαμε από κοινού , σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσουμε μονομερώς στην ακύρωση των μνημονίων. Σε κάθε περίπτωση το εθνικό νόμισμα, ως ενδεχόμενη απάντηση σε πρωτοφανείς εκβιασμούς και στην καταλήστευση της χώρας, δεν είναι καταστροφή. Αντίθετα, σε συνδυασμό με ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, συνιστά μια βιώσιμη και πολύ προτιμότερη... περισσότερα »

.Τι πήρε η Αθήνα στο Eurogroup..... Πώς θα γίνει η εκταμίευση των πρώτων 26 δισ. ευρώ

Το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) συμφωνήθηκε στο Eurogroup μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων. 

Το δάνειο που θα πάρει η Ελλάδα με αντάλλαγμα την εφαρμογή του μνημονίου είναι μέχρι 86 δισ. ευρώ, ενώ η πρώτη εκταμίευση ύψους 26 δισ θα δοθεί σε δόσεις και μόνο μετά την ολοκλήρωση και περαιτέρω προαπαιτούμενων μέχρι τον Οκτώβριο. 

Μέχρι τις 20 Αυγούστου θα έχουν εκταμιευθεί 13 δισ. ευρώ για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας Όσον αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα αυτοί έχουν μειωθεί δραστικά. Έτσι για το ... περισσότερα »

.Όλα όσα έρχονται για τους Έλληνες με το νέο μνημόνιο... Ένα προς ένα τα μέτρα

Σαρωτικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων φέρνει το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και εγκρίθηκε από το Eurogroup. Από τον Σεπτέμβριο που αρχίζει η εφαρμογή του θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές που θα επηρεάσουν όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

 Αλλάζουν φορολογικές ρυθμίσεις, η λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου, οι κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, ενώ προβλέπονται και έφοδοι της εφορίας σε σπίτια. *Αναλυτικά τα μέτρα που έρχονται είναι τα εξής:* *Τα 38 προαπαιτούμενα του Άρθρου 1 της νέας συμφωνίας είναι τα εξής:* *1.* Αλλαγές στον Πτωχευτικ... περισσότερα »

.Ο Λαφαζάνης «χτυπά» ανελέητα τον Τσίπρα: Όφειλε να είχε πολιτική επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό – χωρίς να τον κατονομάζει – εξαπολύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης λίγες ώρες μετά την καταψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τον ίδιο και το σύνολο των βουλευτών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα.

 *«Δεν ήμουν μόνο εγώ αλλά το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε κατάργηση των Μνημονίων.

 Δεν είχαμε εναλλακτική λύση όταν αναλαμβάναμε αυτές τις δεσμεύσεις; Κορόιδευαν κάποιοι τον ελληνικό λαό;» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.* Απαντώντας, μάλιστα, στο αίτημα του πρωθυπουργού, όπως διατυπώθηκε και από το βήμα της Βουλής την Παρ... περισσότερα »

.Αριστερή Πλατφόρμα: Εκβιασμός η ψήφος εμπιστοσύνης

Για κίνηση «τκατάφωρα εκβιαστικού χαρακτήρα» κάνει λόγο η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης. 

«Μια τέτοια πρόταση μόνο στόχο έχει να ασκήσει ψυχολογική πίεση και να βάλει σε εκβιαστικά διλήμματα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο 3ο μνημόνιο», αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα iskra. 

Σύμφωνα με στελέχη της Πλατφόρμας, «οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην ‘‘Αριστερή Πλατφόρμα’’ δεν θέλουν να ‘‘ρίξουν’’ την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.