.Οι εφοπλιστές καλά πάνε κατεβάζοντας την ελληνική σημαία

Ευημερούν οι Ελληνες εφοπλιστές - ιδίως όσοι έχουν από 25 πλοία και πάνω. Δεν είναι και πολλοί. Φέτος μόλις έφτασαν τους 40. Πέρυσι ήταν μόνο 35. 

Αυτές οι 40 ναυτιλιακές εταιρείες όμως έχουν στην κατοχή τους το 55% του ελληνόκτητου στόλου όχι με βάση τον αριθμό των πλοίων, που δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία, αλλά τη χωρητικότητά τους που είναι και το ουσιώδες στοιχείο. 

Γράφουμε ελληνόκτητα και όχι ελληνικά πλοία, επειδή αυτά τα δύο καθόλου δεν ταυτίζονται. Ούτε το 40% του αριθμού των πλοίων που ανήκουν σε Ελληνες εφοπλιστές δεν φέρουν την ελληνική σημαία. Τα ελληνόκτητα πλο... περισσότερα »

.Μενδώνη: Ενα επίπεδο προς τα κάτω ο τέταρτος θάλαμος

Ορισμένα πρώτα στοιχεία για τον τέταρτο θάλαμο του τύμβου Καστά αποκάλυψε η γγ του υπ. Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ χαρακτήρισε λάθος την εξαγωγή συμπερασμάτων για την ταυτότητα του «ενοίκου» του τύμβου της Αμφίπολης προτού ολοκληρωθεί η ανασκαφή. 

Οπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 η κ. Μενδώνη ανέφερε: «Όσα συναντούν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη είναι πράγματα πρωτόγνωρα και αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή». Υπογράμμισε ότι «είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού, από την στ... περισσότερα »

.Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1

Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη εκτός έδρας πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 1-0, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. 

Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στο «δικέφαλο» του Βορρά και που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό, προήλθε από το πέναλτι του Μακ στο 36΄.

.Ξεσκονίζουν 25.000 πλαστά πτυχία στο Δημόσιο – Ποιους ανακάλυψαν οι ελεγκτές

Σε σαφάρι, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, έχει εξελιχθεί η έρευνα για τα πλαστά πτυχία που κάνει ο ΔΟΑΤΑΠ. Εκεί καταλήγουν τα αιτήματα των ελεγκτών του Δημοσίων για τους επίορκους υπαλλήλους, με πτυχία από ξένα πανεπιστήμια και από τη διαδικασία βγαίνουν λαβράκια. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πτυχιούχου, ο οποίος αμειβόταν παχυλά από το Δημόσιο, με τον βασικό τίτλο σπουδών του- Πληροφορικής- να είναι από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, που όμως δεν υπάρχει. Πλαστό ήταν και το μεταπτυχιακό του από Πανεπιστήμιο στην Ιταλία, το οποίο επίσης δεν υφίσταται, όπως είπε υπάλληλος του ΔΟ...περισσότερα »

.Βερολίνο: «Για παραχωρήσεις ούτε κουβέντα»

Στην επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά αύριο στο Βερολίνο εστιάζει η κυβέρνηση με την ελληνική πλευρά να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. 

Ο κ. Σαμαράς θα προβάλει τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι οικονομικοί δείκτες και θα υποστηρίξει ότι το κλίμα θα επιδεινωθεί εάν εφαρμοστούν τα «σκληρά» αιτήματα της τρόικας. 

Το Βερολίνο, από την πλευρά του, προσπαθεί να υποβαθμίσει την σημασία της επίσκεψης, κάνοντας λόγο για μια συνάντηση στο πλαίσιο «εντατικών και συχνών επαφών» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να ληφθο... περισσότερα »

.Διεκδικεί τον τίτλο «Δήμαρχος της Χρονιάς: 2014»



Στον κατάλογο των 26 επικρατέστερων δημάρχων όλου του κόσμου συμπεριέλαβε το ανεξάρτητο Ίδρυμα "City Mayors Foundation" τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος "φλερτάρει" με τον τίτλο "Δήμαρχος της Χρονιάς: 2014".

Οι 26 δήμαρχοι που θα διεκδικήσουν τον τίτλο -μεταξύ των οποίων είναι οι δήμαρχοι του Κάλγκαρι Καναδά, του Χιούστον των ΗΠΑ, του Μπρίστολ και του Λίβερπουλ Βρετανίας, της Γάνδης Βελγίου, του Μπορντό της Γαλλίας, της Σεούλ Νότιας Κορέας, της Σμύρνης Τουρκίας και του Σίδνεϊ Αυστραλίας- θα τεθούν σε δημόσια ψηφοφορία στην ιστοσελίδα www. Worldmayor.com.

Η ψηφοφορία έχει ήδη "ανοίξει" και θα συνεχιστεί έως τα μέσα του Οκτώβρη, όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα.

Το Ίδρυμα "City Mayors Foundation" ιδρύθηκε το 2003, με στόχο να προωθήσει την "ορθή, ανοιχτή και ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση", όπως αναφέρεται στον ιστότοπό του, ενώ προηγούμενοι "Δήμαρχοι της Χρονιάς" είχαν αναδειχτεί οι δήμαρχοι Μπιλμπάο (2012), Πόλης του Μεξικό (2010), Κέιπ Τάουν (2008), Μελβούρνης (2006), η Ντόρα Μπακογιάννη ως δήμαρχος Αθηναίων το 2005 και ο (σημερινός πρωθυπουργός της Αλβανίας) Έντι Ράμα ως δήμαρχος Τιράνων το 2004.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.