.“Φτάσαμε στο σημείο να κυβερνώμεθα από ανθρώπους, οι οποίοι μάς απασχολούν με τα πουκάμισα τους και τα χούγια τους

Λαλίστατος, όπως πάντα ο Θόδωρος Πάγκαλος μίλησε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο για την οικονομική του κατάσταση, για την οποία έχει αγωνία, για τις προτάσεις Βραουφάκη, την φοροδιαφυγή αλλά για την κατάσταση στην παιδεία και το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο, στο ραδιόφωνο του Βήματος.. *Για την οικονομική του κατάσταση* Έχω αγωνία για την οικονομική κατάσταση.

 Φόρους χρωστάω, βιάζομαι να πουλήσω. Αν μπορούσα να πουλήσω μερικά ακίνητα, γιατί εγώ δεν είμαι παιδί του λαού, είμαι στην μεσαία τάξη, εκεί ανήκω, αυτό τους διαφοροποιούσε από τους εργαζόμενους: ότι μπορούσαν να πουλήσουν κα... περισσότερα »

.Τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ: Κλιμάκια στην Αθήνα ή τέλος οι διαπραγματεύσεις

«Σκληραίνουν» τη στάση τους οι Ευρωπαίοι στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση. Μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε πως τα τεχνικά κλιμάκια θα πρέπει να βρεθούν στην Αθήνα. 

Μιλώντας μετά από τη συνεδρίαση του ECOFIN, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν κάνει προσπάθειες και τόνισε ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν μόνο εφόσον οι «άνθρωποί μας θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα». 

«Οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς πρέπει να ξεκινήσουν αύριο, Τετάρτη, και στην Αθήνα... περισσότερα »

.Εγκρίθηκε το «πακέτο» Γιούνκερ για τις επενδύσεις

Το πακέτο επενδύσεων το οποίο έχει προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη έκανε άλλο ένα βήμα σήμερα, με την έγκριση από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης της εντολής διαπραγμάτευσης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

«Είναι σαφές πλέον ότι όλα τα κράτη μέλη μοιράζονται το ίδιο όραμα με την [Ευρωπαϊκή] Επιτροπή για την ανάγκη [να γίνουν] νέες επενδύσεις», δήλωσε με ικανοποίηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για την Απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάινεν, στο πλαίσ... περισσότερα »

.Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

«Σημαντικό βήμα προς την επιτυχημένη εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου» χαρακτήρισε το χθεσινό Eurogroup o υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι θα γίνει εξειδίκευση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση τους τέσσερις μήνες της «περιόδου γέφυρας».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε μία μέρα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να καταλήξει σε συμφωνία με τους θεσμούς, ενδεχομένως, και αρκετά πριν τις 20 Απριλίου.

Αναφορικά με την επιστολή του προς τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι ζητούσε την άμεση εκκίνηση των τεχνικών διαβουλεύσεων με τους θεσμούς. «Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες και περιμένουμε εναγωνίως την αρχή της πραγματικής δουλειάς», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.

Σχετικά με το αν η Ελλάδα είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου και του Απριλίου, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι ξεκινάει η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup, ότι την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς και πως το ζήτημα της ρευστότητας θα το εγγυηθεί η ελληνική κυβέρνηση, από κοινού με τους θεσμούς. 

.Αρνητικός και τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός

Αρνητικός στο 2,2% ήταν και τον Φεβρουάριο εφέτος ο πληθωρισμός, από μείωση 2,8% τον Ιανουάριο και έναντι μείωσης 1,1% τον Φεβρουάριο 2014.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Φεβρουάριο καταγράφηκαν αυξήσεις, σε μηνιαία βάση, σε πλείστα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως στη μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (15,3%), στο πετρέλαιο θέρμανσης (6,4%), στη βενζίνη (4,3%), στα νωπά ψάρια (3,3%), στα νωπά λαχανικά (3,3%), στο ελαιόλαδο (3,9%) και στις πατάτες (2,7%).

.Π. Μοσκοβισί: Ισορροπημένες αποφάσεις στο Εurogroup

Για ισορροπημένες αποφάσεις που επιτρέπουν την έναρξη της τεχνικής επεξεργασίας των προτάσεων με τις ελληνικές Αρχές, έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. 

Προσερχόμενος στo Συμβούλιο Ecofin ο κοινοτικός επίτροπος τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του καταλόγου που παρουσίασε η Ελλάδα μέσα από νομοθετικές προτάσεις και διοικητικές αποφάσεις. Υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για δράσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο που θα διεξαχθούν σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αν ο όρος τρόικα δεν είναι αποδεκτός από την Ελλάδα, «κάτι το οποίο μπορώ να κατανοήσω και η ελληνική κυβέρνηση το έχει καταστήσει σαφές», υπάρχει η αναγνώριση μέσα από την επιστολή του κ. Βαρουφάκη προς τον κ. Ντάισελμπλουμ για στενή συνεργασία με τους θεσμούς.

.Τον Απρίλιο στην αγορά τα «έξυπνα» ρολόγια χειρός της Apple

Μια μεγάλη συλλογή «έξυπνων» ρολογιών χειρός, που συνδέονται στο διαδίκτυο και «τρέχουν» μια πληθώρα εφαρμογών (apps), παρουσίασε η Apple σε ειδική εκδήλωση, φιλοδοξώντας να προσελκύσει την προσοχή των καταναλωτών, όπως έχει κάνει με προηγούμενα προϊόντα της (iPhone, iPad κ.α.).

Μέχρι στιγμής, πάντως, τα «έξυπνα» ρολόγια άλλων εταιρειών δεν έχουν σημαντικές πωλήσεις και οι χρήστες δείχνουν μάλλον διστακτικοί ή αδιάφοροι να τα αγοράσουν. 

Η Apple αισιοδοξεί ότι θα αλλάξει αυτή τη διάθεση. Τα ρολόγια Apple Watch θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 24 Απριλίου, αρχικά σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά και λίγες ακόμη αγορές, ενώ άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αργότερα. Σύμφωνα με το BBC, θα κοστίζουν από 349 έως 17.000 δολάρια, ανάλογα με τα μέταλλα από τα οποία είναι φτιαγμένα και το πόσο ακριβά είναι τα λουράκια τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.