.Ο σκληρός Σεπτέμβριος της ΕΕ

*Ακόμη* και στην κορύφωση της κρίσης της Ευρωζώνης πριν από δύο χρόνια υπήρχε ακόμη, άντεχε η παράδοση ή το φετίχ των θερινών διακοπών. Φέτος, και μάλλον απρόσμενα, η θερινή χαλάρωση και ηρεμία έσπασαν. 

Οσοι νόμιζαν ότι ξεχνούν την ΕΕ - Ευρωζώνη και τα προβλήματά της μετά τη συνέντευξη Ντράγκι την πρώτη Πέμπτη του Ιουλίου και την ομιλία στα μέσα του ίδιου μήνα του Γιούνκερ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο γελάστηκαν. 

Η υπεραισιόδοξη ρητορική Ρέντσι ήταν από ό,τι φαίνεται μία ασπιρίνη με περιορισμένη χρονική επίδραση. *Η διάσωση* της τράπεζας BES στην Πορτογαλία, ...περισσότερα »

.Ο ΠΟΥ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με τον ιό Έμπολα, εγκρίνει τη χορήγηση πειραματικών φαρμάκων

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έκρινε σήμερα ότι είναι ιατρικά δεοντολογικό να χορηγούνται μη εγκεκριμένα φάρμακα ή εμβόλια, άγνωστης μέχρι στιγμής αποτελεσματικότητας και ενδεχόμενων παρενεργειών, για την πειραματική θεραπεία ή πρόληψη της θανατηφόρου επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι υπάρχει η ηθική υποχρέωση για την αξιολόγηση των πειραματικών αυτών φαρμάκων και εμβολίων με τις καλύτερες δυνατές κλινικές δοκιμές δεδομένων των συνθηκών.

Η χορήγησή τους όμως απαιτεί την "εν επιγνώσει συναίνεση, την ελευθερία της επιλογής, την τήρηση του απορρήτου, τον σεβασμό για τον άνθρωπο, τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και τη συμμετοχή της κοινότητας", επισημαίνει ο ΠΟΥ.

.Μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης έλλειψης φυσικού αερίου από το ρωσικο εμπάργκο, ζητά ο Κ. Μίχαλος

Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στις επιχειρήσεις δημιουργεί το εμπάργκο που έχει κηρύξει η Ρωσία, όχι μόνο στις εξαγωγές, αλλά και στην προμήθεια της χώρας μας με φυσικό αέριο, επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Όπως τονίζει ο κ. Μίχαλος, σε ανακοίνωσή του, η ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδος από τη Ρωσία είναι υψηλή και το ενδεχόμενο διακοπής ή περιορισμού της ροής του φυσικού αερίου απευθείας από τη Ρωσία ή μέσω Ουκρανίας, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και γενικότερα στην εθνική μας οικονομία. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, θα πρέπει από τώρα να υπάρξει σχεδιασμός για το ενδεχόμενο έλλειψης φυσικού αερίου, καθώς από το καύσιμο εξαρτάται κατά 25% και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

.Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε ο Ρόμπιν Ουίλιαμς

Νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε ο διάσημος 63χρονος ηθοποιός, Ρόμπιν Ουίλιαμς. Μέχρι στιγμής όλες οι ενδείξεις για τα αίτια θανάτου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία. . 

«Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρή μορφή κατάθλιψης. Είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια και η οικογένεια ζητά σεβασμό στην προσωπική ζωή σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο μάνατζερ του ηθοποιού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμπιν Ουίλιαμς εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ και πριν από ένα μήνα είχε εισαχθεί και πάλι μετά από σχεδόν μία δεκαετία σε κλινική αποτοξίνωσης. 

Γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου του 1951 στο Σικάγο και μεταξύ άλλων έπαιξε στο: «Καλημέρα Βιετνάμ», «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» και «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ». 

Η ερμηνεία του στην τελευταία είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου το 1998, ενώ οι άλλες τρεις ταινίες του χάρισαν απλά την υποψηφιότητα (για α’ ανδρικού ρόλου). 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.