.Συνεχίζεται η κόντρα Αλαβάνου-Γεωργιάδη

Καβγάς ξέσπασε ξαφνικά ανάμεσα στον επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκο Αλαβάνο, και στον υπουργό Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη. Η αιτία; Τα... βιβλία που πωλούσε μέσω τηλεόρασης ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Αλαβάνος από την Πάτρα όπου βρισκόταν καυτηρίασε την υπουργοποίηση του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας ότι δεν μπορεί σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα που αφορά την υγεία της κάθε οικογένειας να επιλέγεται ένας «ακροδεξιός ιεροκήρυκας, ένας πλασιέ ρατσιστικών βιβλίων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», πληροφορήθηκε τις δηλώσεις Αλαβάνου, την ώρα που τηλεφωνούσε στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και της ζητούσε ραντεβού (μόλις φύγει η τρόικα) για να συζητήσουν τα περί ιατρικού τουρισμού, στον οποίο τόσο πολύ επενδύει η υπουργός. 

Και έδωσε αμέσως απάντηση στον κ. Αλαβάνο: «Την τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν στον προθάλαμο τηλεοπτικού σταθμού, πριν από έναν μήνα. Εδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα βιβλία των μεγάλων συγγραφέων. Με έκπληξη μαθαίνω ότι θεωρεί τώρα τον Πλάτωνα, τον Όμηρο και τον Θουκυδίδη ως ρατσιστικά βιβλία. 

Σε κάθε περίπτωση δεν τον τιμά η επίδειξη ρατσισμού προς το επάγγελμά μου. Θα δεχθώ όση κριτική θέλει για τις πράξεις μου, αλλά κριτική για το επάγγελμά μου είναι άδικη».

.Προκρίθηκε στους "16" η Εθνική

Την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων πανηγύρισε η Εθνική ομάδα, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Τραπεζούντα με την Παραγουάη στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στον Δ΄ όμιλο. 

Η Ελλάδα προηγήθηκε με τον Διαμαντάκο στο 66΄, για να ισοφαρίσουν οι νοτιοαμερικανοί, που επίσης προκρίθηκαν, με τον Μοντενέγκρο στο 72΄.

.Χαμηλότερες κατά 25% από τις διαφημιζόμενες οι πραγματικές ταχύτητες του διαδικτύου

Ταχύτητες χαμηλότερες έως και 25% κατά μέσο όρο από εκείνες που διαφημίζονται από τους παρόχους, παρέχονται τελικώς στους Ευρωπαίους χρήστες του διαδικτύου, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η μελέτη αναφέρει ότι η μέση ταχύτητα του διαδικτύου στην Ευρώπη είναι 19,7 Mbps.

Οι πάροχοι διαδικτύου διαφημίζουν συνήθως ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνες που τελικά παρέχονται στους καταναλωτές, προσθέτει η έκθεση. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΕ, στόχος είναι έως το 2013, τα νοικοκυριά της Ευρώπης να έχουν στη διάθεσή τους ταχύτητες τουλάχιστον 30 Mbps.

.Κ. Χατζηδάκης: Αποφασισμένη να πετύχει είναι η κυβέρνηση

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πετύχει στη μάχη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αγνοώντας το πολιτικό κόστος, αλλά και την ανάγκη οι Ευρωπαίοι εταίροι να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτή την προσπάθεια, ανέδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την διάρκεια ομιλίας του, χθες το βράδυ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιδρυμα "Konrad Adenauer" στο Βερολίνο. Στην ίδια εκδήλωση, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ παραδέχθηκε ότι η γερμανική κοινωνία δεν θα ανεχόταν μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και ζήτησε να εγκαταλειφθούν τα σενάρια καταστροφής και να δοθεί στην Αθήνα η ευκαιρία που της αξίζει.

«Στην Ευρώπη γκρεμίσαμε τα τείχη που χώριζαν την ανατολή από τη δύση. Θα ήταν μεγάλο λάθος να υψώσουμε οριζόντια τείχη μεταξύ βορρά και νότου" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι η απάντηση στην κρίση δεν είναι η "λιγότερη", αλλά η "περισσότερη" Ευρώπη. 

«Καμμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντεπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις», συνέχισε και τάχθηκε υπέρ μιας πραγματικής πολιτικής Ένωσης, στο πλαίσιο της οποίας θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλα τα μέλη, ενώ ταυτόχρονα θα εφαρμόζεται η αλληλεγγύη.

Ερωτηθείς σχετικώς με τον αγωγό ΤΑΡ και τη σημασία του για την Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για οικονομικό όφελος, καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και για πολιτικό κέρδος, λόγω της αύξησης των πηγών προμήθειας.

 Πρόσθεσε ακόμη την συμβολική σημασία του αγωγού, ως σήμα επανεκκίνησης για την ελληνική οικονομία. Δεσμεύθηκε μάλιστα για "ακόμη περισσότερες καλές ειδήσεις" από την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

.Κρ. Λαγκάρντ: Ελπίζω «να κρατήσει καλά» η νέα ελληνική κυβέρνηση

 Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και μεταδόθηκε το περιεχόμενό της σήμερα εξέφρασε ελπίδα ότι "κάποτε στο μέλλον" θα αναγνωριστεί η δράση του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δράση η οποία επικρίνεται σήμερα. 

Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Λαγκάρντ εξέφρασε επίσης ελπίδα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα "να κρατήσει καλά".

Επιπλέον, η προϊσταμένη του ΔΝΤ προέβλεψε ότι τυχόν εκταμίευση δανειακής δόσης από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο, η οικονομία της οποίας είναι σε καμπή, "δεν θα επαρκέσει" για να ξεπεράσει η χώρα αυτή τις τωρινές δυσκολίες της.
'
Εκρινε ταυτοχρόνως ότι είναι "μεμπτές" και "γενεσιουργές αδικίας" οι τεχνικές της φορο-αποφυγής, που μετέρχονται οι πολυεθνικοί όμιλοι για να συρρικνώσουν τα φορολογικά βάρη τους.

Τέλος η γ.δ. του ΔΝΤ υπογράμμισε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι "δεν έχει φιλοδοξία", να διαδραματίσει στο μέλλον κάποιο ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή στην πατρίδα της Γαλλία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.