.Γκ. Χαρδούβελης: Κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα

Σε σύντομη παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ απορρίπτοντας αλλαγές, καθώς, όπως επισήμανε δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας. 

Επίσης, χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόσο από τους πολίτες, όσο και από βουλευτές της συμπολίτευσης τονίζοντας, ωστόσο, ότι δικό του καθήκον είναι να κάνει το σωστό και το δίκαιο χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία.

«Αντιλαμβάνομαι την πίεση των βουλευτών της συμπολίτευσης που μεταφέρουν αιτήματα πολιτών, των οποίων είναι δικαιολογημένη η οργή τους σε μία σκληρή περίοδο. Οφείλω, όμως, να πω, πως τώρα που το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του και αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος και των βουλευτών, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της κοινωνίας και της χώρας για την έξοδό της από την κρίση. 

Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που υπήρξαν θύματα της κρίσης. Δεν θέλουμε οι θυσίες τους να πάνε χαμένες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

«Πεποίθηση μου είναι ότι κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα μας, χωρίς διακρίσεις, με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμό και παροχολογία. Όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη τόσο θα μεγαλώνουν και οι προϋποθέσεις για μικρότερη και δικαιότερη επιβάρυνση, ιδιαίτερα των αδύναμων. Αυτή είναι η πολιτική και η στρατηγική της κυβέρνησης. Λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

.Νέα σημαντικά ευρήματα στην Αμφίπολη

Σε συναγερμό οι αρχαιολόγοι


Τρία κομμάτια επιστυλίου ιωνικού ρυθμού, με ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος, βρέθηκαν στον τύμβο της Αμφίπολης, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές από το υπουργείου Πολιτισμού, τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα xronometro.com. Ο θάλαμος πίσω από τις Καρυάτιδες είναι με ορθομαρμάρωση, ντυμένος δηλαδή με λευκό μάρμαρο Θάσου, το οποίο και είναι δείγμα μεγάλου πλούτου.

Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου αφενός να μελετηθούν και αφετέρου να ξεκινήσει άμεσα η συντήρησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα ευρήματα.

.Εκ νέου διαπραγμάτευση

Η διαπραγμάτευση του χρέους «σκληρά και από την αρχή» προκειμένου να είναι βιώσιμο και «χωρίς τις συνταγές της κατασ-τρόικας» θα είναι η πρώτη ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ «ως νεοεκλεγείσα κυβέρνηση» σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο κ. Τσίπρας απέδωσε τη νίκη της Αριστεράς στη ευρωεκλογές στο γεγονός ότι «κατάφερε και άρθρωσε ένα διαφορετικό λόγο».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.