.Αυλαία του 27ου Φεστιβάλ Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

Με   το μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο: “ 35 λεπτά  στα 35 mm»  και την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία για τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, που διοργάνωσε για 27η χρονιά, το Ν.Π Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.
Επτά θίασοι από Δήμους της Αττικής αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας έδωσαν και φέτος το παρόν με σημαντικά έργα από το ελληνικό και ξένο θεατρικό ρεπερτόριο. 
Κάθε βράδυ, θεατές από όλη την Αθήνα γέμιζαν ασφυκτικά το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο και τιμούσαν με την παρουσία τους και το ζεστό χειροκρότημά τους την προσπάθεια των ερασιτεχνικών θιάσων, που παρουσίασαν επί σκηνής,  ένα ρεπερτόριο, που  ικανοποίησε  και τους πιο απαιτητικούς, αφού περιελάμβανε από Αριστοφάνη, Σάρτρ και Μπρεχτ μέχρι Τσιφόρο και Κατσικονούρη.
Η βραδιά της απονομής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο έκλεισε με το μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα στις  Ελληνίδες πρωταγωνίστριες, που ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, στη μεγάλη οθόνη.  
Η  ηθοποιός και τραγουδίστρια Εύα Καμινάρη απέδωσε ζωντανά αυτά τα τραγούδια, επί σκηνής,  με συναίσθημα και μπρίο, συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας, ενώ, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μάρθα Καραγιάννη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη έλαμπαν και μας χαμογελούσαν  από  το πανί.
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος  Ζωγράφου κ.Κώστας Καλλίρης, η Πρώην Δήμαρχος κα Φ. Σακελλαρίδου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Χριστιάς, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π. Γ. Γιαννακόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών,αθλητικών φορέων, του τοπικού τύπου, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

.Στη Βουλή η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που εμπλέκονται σε κακουργήματα

Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.
Η ρύθμιση κατατέθηκε ως τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια».
 
Σύμφωνα, με το άρθρο 7Α του νομοσχεδίου, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση και η οικονομική ενίσχυση πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμού πολιτικών κομμάτων, όταν ηγετικά στελέχη τους κατηγορούνται για τα εγκλήματα των άρθρων 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας), 148 παρ. 2 (διακεκριμένη κατασκοπεία), 187 (εγκληματική οργάνωση) ή 187Α (τρομοκρατικές πράξεις) του Ποινικού Κώδικα.

Σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης, η αναστολή αίρεται αναδρομικά και καταβάλλονται άτοκα στον δικαιούχο τα παρακρατηθέντα ποσά.
 
Για την έκδοση των αποφάσεων που αφορούν την αναστολή ή την άρση της παρέχεται νομοθετική εξουσιοδότηση στους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών.
 
Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «όταν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι, υπό το μανδύα ή υπό την κάλυψη ενός πολιτικού κόμματος, τελούνται από ηγετικά στελέχη αυτού σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες στρέφονται άμεσα κατά της ίδιας της χώρας και του πολιτεύματος, ή πλήττουν βάναυσα τη δημόσια τάξη αυτής, ανακύπτει ανάγκη αποτροπής του ενδεχομένου άμεσης ή έμμεσης κατάχρησης της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης για την στήριξη των ως άνω εγκληματικών δραστηριοτήτων».

.Βενιζέλος: Δε θα εξευτελίσει κανείς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς

«Δεν πιστεύω ότι θα τολμήσουν να παραιτηθούν», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε με αφορμή τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ότι «Δεν πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν κληθεί στα ψηφοδέλτια ταυτιζόμενοι με τον σκληρό πυρήνα».

Ανέφερε ότι έχει συναντηθεί και με άλλους υπουργούς τονίζοντας: «Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το θέμα».

Διαμήνυσε ότι: «Δεν θα εξευτελίσει κανείς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Οι θυσίες είναι πάρα πολλές, οι Έλληνες περνούν δύσκολα, οι θυσίες είναι δυσβάστακτες. Ξέρω πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει στην ψυχή κάθε Έλληνα», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι κανείς δεν θα παίζει με τη Δημοκρατία.

.Ποιος είναι ο «Νο 2» της Χρυσής Αυγής

Είναι ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τον Άρειο Πάγο. 

Χθες ο συλληφθείς βουλευτής Επικρατείας πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ περίπου στη 1 το μεσημέρι ερχόμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο με ταξί και φυσικά προκαλώντας για μία ακόμη φορά με τις δηλώσεις του.

Ποιος όμως είναι ο 50χρονος, στον οποίο είχε τυφλή εμπιστοσύνη ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Το όνομα του 50χρονου βρέθηκε πρώτο στη λίστα Επικρατείας του ακροδεξιού κόμματος. 

Όπως αναφέρει και στο βιογραφικό του σε blog που διατηρεί, είναι γιος στενού συνεργάτη του δικτάτορα, Γιώργου Παπαδόπουλου ενώ διατηρεί κατάστημα επίπλων στα Γιάννενα. 

Είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και θεωρείται ο εκφραστής της γνήσιας ιδεολογικής πτέρυγας της οργάνωσης. Προπαγάνδισε και καθοδηγούσε μέλη της οργάνωσης. 

Ο Χρήστος Παππάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Λάκκα Σουλίου. 

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, πατέρας του είναι ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Και αυτή τη συνεργασία του πατέρα του με τον πρωτεργάτη της χούντας των συνταγματαρχών τη διαφημίζει, όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Ο πατέρας του μάλιστα ήταν υποψήφιος σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στα Γιάννενα. 

Μάλιστα, και σε προσωπική του ανάρτηση στο blog του είχε φροντίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του πατέρα του, όπως μπορείτε να δείτε...

.Συντονιστικό ρόλο στην οργάνωση αναλαμβάνει η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου

Έτοιμο νέο καταστατικό και νέο όνομα κόμματος είχε στα χέρια του ο γραμματέας, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή ετίθετο εκτός νόμου. Ο αιφνιδιασμός ωστόσο ήταν απόλυτος. Όπως αναφέρει η *Realnews* οι συλλήψεις του αρχηγού και πολλών βουλευτών του κόμματος στέρησαν από τη Χρυσή Αυγή τη δυνατότητα να έχει πρωτοβουλία των κινήσεων. 

Ο Ν. Μιχαλολιάκος από την αρχή δεν έκρυψε το στόχο του. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να λειτουργεί ως κόμμα στη Βουλή, τουλάχιστον έως ότου η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει την έρευνα και εκδώσει τελικό πόρισμα για το εάν η Χ.Α. στο σύνολό της συνιστά... περισσότερα »

.Δύο αστυνομικές επιχειρήσεις σε Γιάννενα και Αττική

Δύο αστυνομικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες τόσο στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα όσο και σε διαμέρισμα σε περιοχή της Αττικής, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1. 

Δεν έχει όμως ακόμη διευκρινιστεί εάν οι Αρχές έχουν βρει κάποια ευρήματα. Αυτό που ψάχνουν πάντως οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, είναι τα σπίτια-γιάφκες που είναι κρυμμένος οπλισμός.

.Κόλαφος για τη δομή και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής το εισαγγελικό πόρισμα

Κόλαφος για τη δομή και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής είναι το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στο ιστορικό της οργάνωσης, η οποία όπως τονίζει έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με «εξουσία του αρχηγού» κατά το χιτλερικό δόγμα. Επισημαίνει, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή, επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία, όπως αναφέρει, εκπαιδεύει σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

Υπογραμμίζει επίσης, -γεγονός που φέρονται να επιβεβαιώνουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης- ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους.

«Η Χρυσή Αυγή», αναφέρεται στο πόρισμα, «πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980-1990 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών. 

Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση, δηλαδή, τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς της».

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλείται το καταστατικό της οργάνωσης στο οποίο ρητώς ορίζεται ο διαχωρισμός των δυο δραστηριοτήτων, με κοινή ηγετική ομάδα και με την εξουσία του αρχηγού «να είναι απόλυτη κατά το χιτλερικό δόγμα Fuhrerprinzip (σ.σ. η αρχή του αρχηγού)» η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκριση, ακόμη και σε ήσσονος σημασίας δράσεις, ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής «όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους».

Ως προς τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ο κ.Βουρλιώτης επισημαίνει ότι «η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.