.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΤΡΟΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

.Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ μεγάλοι φοροφυγάδες Γνωστός τραγουδιστής, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατρός

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, από τον Ιούλιο μέχρι και τον περασμένο μήνα, πιάστηκαν γνωστά ονόματα, από τον καλλιτεχνικό, τον νομικό και τον ιατρικό χώρο, αλλά και από τον χώρο της εστίασης.
Ενδεικτικό είναι όπως προέκυψε από τους ελέγχους ότι γνωστός τραγουδιστής δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία παροχής υπηρεσιών ύψους 2.793.955 ευρώ.
Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν και τρεις δικηγόροι που είχαν αναλάβει κοινή υπόθεση μεγάλης κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα:
  • Γνωστός εργατολόγος με έδρα την Αθήνα, ο οποίος ασχολείται με την πολιτική, εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει απόδειξη ύψους 1 εκατ. ευρώ
  • Δικηγόρος στη Γλυφάδα δεν εξέδωσε 3 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 723.353€.
  • Επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα δεν εξέδωσε αποδείξεις ύψους 1.217.698€.

  • Δικηγόρος στον Άγιο Δημήτριο δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.100.000€.
  • Κρατικός φορέας μεταφορών δεν εξέδωσε 3 φορολογικά στοιχεία ύψους 143.173€.
  • Γνωστή εταιρεία αγοραπωλησίας ακινήτων στη Γλυφάδα είχε ανακρίβεια σε 2 συναλλαγές ύψους 7.820.000€.

  • Πλαστικός χειρουργός δεν δήλωσε έσοδα 2.318.198€.
  • Δημόσιος υπάλληλος στο Αιγάλεω είχε προσαύξηση περιουσίας 195.352€ από άδηλη πηγή.

  • Στο πλαίσιο των Ειδικών Ελέγχων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αθηνών καταλογίσθηκαν πρόστιμα σε 2 τεχνικές εταιρείες στην Αθήνα και στην Πάτρα και σε 2 εμπόρους οικοδομικών υλικών στην Ανατολική Αττική ύψους 13.694.000€, γιατί εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά στοιχεία συναλλαγών.

Παράλληλα, στην περιοχή Αττικής οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι 35 επιχειρήσεις έλαβαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ύψους 40.300.700€, με αποτέλεσμα να συμψηφίσουν ή να τους επιστραφεί Φ.Π.Α. ύψους 10.050.000€.

Επίσης, 25 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια 59.100.000€ προκειμένου να διευκολύνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής τους λήπτες των εικονικών τιμολογίων, ζημιώνοντας το Δημόσιο από διαφυγή Φ.Π.Α. με 13.600.000€.

Στην περιοχή Θεσσαλονίκης, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν και μετά από επεξεργασία των στοιχείων, προέκυψε ότι σε 19 περιπτώσεις έγιναν εικονικές συναλλαγές ύψους 19.500.000€, ζημιώνοντας το Δημόσιο από μη καταβολή Φ.Π.Α. ύψους 4.485.000€.

.Έρχονται 25 Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τα νέα iPhone 5s και iPhone 5c. Τα νέα smartphones της Apple θα διατεθούν τελικά και από τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και από τις σημαντικότερες αλυσίδες στη χώρα μας, που ήδη έχουν στα sites τους σελίδες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα νέα προϊόντα.
Οι τιμές για όλες τις εκδόσεις των iPhone 5s και iPhone 5c είναι οι ακόλουθες:
Apple iPhone 5c Λευκό / Ροζ / Πράσινο / Κίτρινο / Μπλε
16GB - 629 ευρώ
32GB - 739 ευρώ
Apple iPhone 5s Λευκό / Μαύρο / Χρυσό
16GB - 739 ευρώ
32GB - 859 ευρώ
64GB - 979 ευρώ 

.Οπλοστάσιο στο σπίτι του εφοπλιστή

Σημαντικός αριθμός όπλων και άλλων αντικειμένων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας, σε έρευνα η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη από τις δικαστικές αρχές, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. 
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 20 πυροβόλα όπλα και συγκεκριμένα ημιαυτόματες καραμπίνες αμερικανικής κατασκευής, για τις οποίες έχουν εκδοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων.
Ωστόσο, οι επτά από αυτές δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ για τις άλλες ερευνάται αν εμπίπτουν.
Για τον λόγο αυτό στην έρευνα συμμετέχει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που διερευνά εκτός των άλλων και τον τρόπο που έχουν εκδοθεί οι συγκεκριμένες άδειες.
Ένα όπλο ίδιου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα και σε άλλο σπίτι του επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο.
Στην έπαυλη στην Βούλα βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν:
60 μαχαίρια διαφόρων τύπων - πεταλούδες - στιλέτα, 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser.
Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είναι φυγόδικος στην υπόθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, (ο οποίος είναι προφυλακισμένος), για τα δάνεια της τράπεζας FBB.

.Τα «κενά» για την Κεντροαριστερά

Κάθε προσπάθεια και κίνηση που γίνεται στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου έχει εξ ορισμού το θετικό πρόσημο των καλών προθέσεων. Υπ' αυτή την έννοια, η «κίνηση των 58» συνεισφέρει στο «τραπέζι της Κεντροαριστεράς» το δικό της «πολιτικό σχέδιο» όπως αποτυπώνεται στη σχετική διακήρυξη. 

Η αντίσταση σ' ένα «διπολικό πολιτικό σκηνικό» που οργανώνει πολλαπλώς η ηγεσία της ΝΔ και «σιγοντάρει» αφελώς ή ιδιοτελώς ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκυμονεί τεράστιους εθνικούς κινδύνους και πρέπει να αποτραπεί.

Είναι φυσικό, έως έναν βαθμό, μια διακήρυξη προσωπικοτήτων να έχει γενικό χαρακτήρα. Ορθώς αυτοπροσδιορίζεται με δύο αρνήσεις. «Ούτε δεξιά ούτε νεοκομμουνιστική - εθνικολαϊκιστική Αριστερά». Παρ' όλ' αυτά δεν υπάρχει ούτε μία φράση για τη δεξιά κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, τις ευθύνες και τις συνέπειες. 

Καλώς ή κακώς η Κεντροαριστερά, εκτός από ένα σύνολο ιδεών (που πρέπει να επαναδιατυπωθούν) ως πολιτικό σχέδιο, δεν είναι κατά της Δεξιάς γενικώς αλλά υφίσταται και παίρνει «σάρκα και οστά» όταν τοποθετείται επί των συγκεκριμένων πολιτικών που υλοποιούνται. Εκτός, βέβαια, εάν δεν διαφωνεί...

Ενα άλλο επίσης πολιτικό χαρακτηριστικό του «κειμένου των 58» είναι ότι απουσιάζουν όχι μόνο η λέξη «νεοφιλελευθερισμός», αλλά κυρίως οι ουσιαστικές κριτικές γραμμές απέναντί του.

Ομως, εδώ βρίσκεται και η πολιτική αδυναμία του συγκεκριμένου σχεδίου, καθώς νέα Κεντροαριστερά δύσκολα συγκροτείται αυτή την ιστορική στιγμή εν μέσω της κρίσης και στην κατάσταση που βρίσκεται ο «χώρος» στη βάση μιας στρατηγικής σύγκλισης με τη «Δεξιά» που είναι η επιλογή του ενός εκ των δύο κομματικών πόλων (ΠΑΣΟΚ) στους οποίους απευθύνεται η πρόσκληση.

Σ' αυτές τις ιστορίες, ο κίνδυνος που ελλοχεύει στο να «χωρέσουν όλοι και όλα» είναι να «χαθούν όλα»... Θα ΄ταν ενδιαφέρουσα μια αναθεώρηση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σ' αυτό το θέμα και το επισημαίνουμε γιατί βλέπουμε στο εσωτερικό του να ενισχύονται οι κριτικές φωνές. 

Κεντρικό θέμα για την Κεντροαριστερά είναι η ανάκτηση των κοινωνικών ερεισμάτων της και αυτό, εκτός των άλλων, απαιτεί και συγκεκριμένο κοινωνικό σχέδιο, σε σαφή σύγκρουση τουλάχιστον με ένα μέρος των εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών...

 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.Ντ. Μπακογιάννη: Τον έχουμε πληρώσει πολύ άσχημα τον διχασμό σε αυτή τη χώρα

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα» τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και προσθέτει: «Δεν νομίζω ότι μπορούν να περάσουν από τη βουλή των Ελλήνων, αλλά και πέραν αυτού η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να περάσει οριζόντια μέτρα. Τώρα, αν με ρωτάτε αν θα υπάρξουν διαρθρωτικά μέτρα, ναι, θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικά μέτρα γιατί, δυστυχώς, εκεί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση».

Η βουλευτής της ΝΔ έκτιμά ότι η υπερφορολόγηση συνιστά κίνδυνο που απειλεί το ρεαλιστικό σενάριο ανόδου της χώρας και τονίζει την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής. «Είναι πάρα πολύ βασικό για το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, που λένε "εντάξει εμένα με έχεις λιώσει, με έχεις γονατίσει, αυτός που φοροδιαφεύγει με εκατομμύρια; Δεν πρέπει να τον πιάσεις"» σημειώνει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει ότι «μπαίνουμε σε φάση που θα χρειαστεί μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει κάνει δουλειά. Εμείς πρέπει να δώσουμε τη δική μας πρόταση για το πώς θα βγούμε ταχύτερα και στις αγορές, αλλά και πώς θα σταθούμε ταχύτερα στα πόδια μας. 

Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη κομματικές,φτηνές μικροκομματικές λογικές και να μπούμε όλοι στη μάχη, ο καθένας από το δικό του μετερίζι».

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο STAR η κ. Μπακογιάννη λέει ότι απογοητεύθηκε, γιατί άκουσε «έναν άνθρωπο ο οποίος έκανε μια πολλή μεγάλη προσπάθεια και να αστικοποιηθεί και να μην αστικοποιηθεί και να βρει κάποιες θέσεις και να μην έχει κάποιες θέσεις. Απίστευτες κοινοτοπίες».

Σε ερώτηση αν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής της ΝΔ τονίζει: «Βεβαίως, μπορούμε και οφείλουμε να συμφωνήσουμε. Πού μπορούμε να συμφωνήσουμε; 

Σε αυτά που είπε για την οικονομία είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε, γιατί δεν είπε κάτι. Δεν μπορώ να συμφωνήσω στο κενό... Μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα δημοκρατίας; Βεβαίως και μπορούμε να συμφωνήσουμε. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στην τήρηση του νόμου; Βεβαίως. 

Στις αλλαγές του συντάγματος μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Βεβαίως και μπορούμε, όπως και για τον νόμο περί ασυλίας βουλευτών. Εκεί δεν πρέπει να αναζητήσουμε σημεία επαφής, ώστε να υπάρχει ανοικτή επικοινωνία μεταξύ των κομμάτων; Μα, αυτό θα πει δημοκρατία».

Αναφερόμενη στην κλιμακούμενη πόλωση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μπακογιάννη σημειώνει: «Σε κανέναν καβγά δεν φταίει ένας. Είναι βέβαιο ότι φταίνε και οι δύο. Ακολουθούν την παραδοσιακή πολιτική αντιπαράθεση. Έτσι είχαμε μάθει σε αυτή τη χώρα. 

Όταν ήσουν αντιπολίτευση, τα έβρισκες όλα στραβά και όταν γινόσουν κυβέρνηση δήλωνες ότι έβρισκες καμένη γη. Δεν μπορούμε να μπούμε σε διχασμό σε αυτή τη χώρα. Τον έχουμε πληρώσει πάρα πολύ άσχημα τον διχασμό».

Σε ερώτηση,τέλος, για τη θεωρία των δύο άκρων τόνισε: «Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν τον εκφράζει η θεωρία των δύο άκρων και καλά έκανε και το είπε και ξεκαθάρισε τα πράγματα. Δεν μας εκφράζει εμάς στη ΝΔ η θεωρία των δυο άκρων».

.Στο αρχαίο ελληνικό θέατρο στηρίχτηκε ο σχεδιασμός της Όπερας του Σίδνεϊ

Κι όμως ο σχεδιασμός της διάσημης Όπερας του Σίδνεϊ στηρίχτηκε στα αρχαία ελληνικά θέατρα! Αυτό αναφέρεται στο ένθετο Review της εφημερίδας The Weekend Australian, στις σελίδες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος όπου καταγράφεται η ιστορία της κατασκευής του γνωστού αξιοθέατου του Σίδνεϊ, του κτιρίου της Όπερας.
Σε μια ιστορική αναδρομή από το 1957, από τη σύλληψη της ιδέας και τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατασκευή του κτιρίου, αναφέρεται ότι «η επικρατέστερη κατασκευή, η οποία και κέρδισε στον διαγωνισμό, ήταν εμπνευσμένη από τα αρχαία ελληνικά ημικυκλικά θέατρα, με τους μικρότερους ή μεγαλύτερους διαδρόμους παραπλεύρως της σκηνής».

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται, επίσης, στους «γυάλινους τοίχους, οι οποίοι αιχμαλωτίζουν το φως», ενώ σημειώνεται ότι το κτίριο της Όπερας του Σύδνεϊ αποτέλεσε «αρχιτεκτονικό αριστούργημα σχεδίου, μορφής και λειτουργικότητας, συνδυάζοντας το παραδοσιακό και το μοντέρνο».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.