.«ΣΚΟΥΠΑ» ΣΤΟΥΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ


Νιγηριανός προερχόμενος από το Ντουμπάϊ πιάστηκε στο αεροδρόμιο των Σπάτων με ένα κιλό ηρωίνης που θα διέθετε σε πιάτσες της Αθήνας. Τις τελευταίες ώρες με «Ναυαρχίδα» τη Δίωξη Ναρκωτικών του Γιώργου Καστάνη, η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει... 
έρευνες [φωτο] σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.  Μέχρι και shisha εντοπίστηκε, πρόκειται για  κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, που οι χρήστες την λαμβάνουν είτε με ένεση ή ως καπνιστή. 

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο επιχειρησιακού  σχεδιασμού που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας και την εντατικοποίηση των δράσεων για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών. 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν Ομάδες Ελέγχων και Κλιμάκια Ερευνών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που πραγματοποίησαν ελέγχους, έρευνες, προσαγωγές και ταυτοποιήσεις ατόμων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 417 προσαγωγές και 21 συλλήψεις ατόμων ενώ κατασχέθηκαν συνολικά:

·  Ποσότητα ηρωίνης βάρους (1) κιλού και (134) γραμμαρίων
·  Ποσότητα κάνναβης (4,8) γραμμαρίων
·  Ποσότητα shisha (1,74) γραμμάρια [κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, με ένεση ή κανιστή]
·  Ποσοτητα αμφεταμίνης (17,5) γραμμαρίων
·  (301) ναρκωτικά χάπια
·  (90) ατομικά έγγραφα διαφόρων προσώπων
·  (1) περίστροφο των 6mm
·  (1) ζυγαριά ακριβείας
·  (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
·  (7) κινητά τηλέφωνα
·  Το χρηματικό ποσό των (293) ευρώ

Σημειώνεται ότι από τις  αρχές Νοεμβρίου 2012 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4.413 έλεγχοι ατόμων. Προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 1.715 άτομα  ενώ συνελήφθησαν 99 άτομα για αδικήματα που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

.ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ


Άνοδο του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταγράφει νέα δημοσκόπηση που μετέδωσε χθες το βράδυ η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre. Σύμφωνα με αυτή, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD)...
βρίσκεται στο 36,3%, στην πρόθεση ψήφου. Η Αριστερά και Ελευθερία, με την οποία έχει συμμαχήσει, συγκεντρώνει ποσοστό 5,8%.

Το PdL «πείθει» το 18% των ιταλών. Πριν από δυο εβδομάδες το ποσοστό του δεν ξεπερνούσε το 14%. Η διαφορά κατά την δημοσκόπηση οφείλεται στην νέα κάθοδο του μεγιστάνα του Τύπου Μπερλουσκόνι στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το πολιτικό σχήμα του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, το Κίνημα Πέντε Αστέρια, πέφτει στο 13,8%, χάνοντας σχεδόν πέντε μονάδες από την αρχή του μήνα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το κεντρώο κόμμα UdC, το οποίο στηρίζει ανεπιφύλακτα τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, εξασφαλίζει το 5,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το Μέλλον και Ελευθερία (που επίσης υποστηρίζει τον Μόντι) 1,8% και το κίνημα Μελλοντική Ιταλία, του προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, 3,2%.

Η Λέγκα του Βορρά, τέλος, που είναι πιθανό να συμμαχήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συγκεντρώνει ποσοστό 4,6%.

Σε ό,τι αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που μετέδωσε η Rai, προηγείται ο Μάριο Μόντι, με ποσοστό 31%, ακολουθεί ο κεντροαριστερός Πιερλουίτζι Μπερσάνι, με το 28% και στην τρίτη θέση αναρριχάται το Κίνημα Πέντε Αστέρια παρότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός του οποίου δεν έχει ακόμη οριστεί.

Επίσης το Rai Tre παρουσίασε ανησυχητικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την πορεία της αγοράς τα Χριστούγεννα.

Ως τώρα οι πωλήσεις παιχνιδιών σημειώνουν κάμψη 20%. Στα ίδια ποσοστά κυμαίνεται επίσης η μείωση των πωλήσεων χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Η συνολική μείωση των πωλήσεων την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011, είναι 5,6%.

Πολλά σούπερ-μάρκετ εξετάζουν το ενδεχόμενο τις τελευταίες ημέρες πριν από τις γιορτές να μείνουν ανοικτά ως αργά το βράδυ, για να προσπαθήσουν να αυξήσουν τον τζίρο τους.

.«Ελπίζω να έχει και μεταφραστή μαζί του, γιατί από ότι ξέρω από ξένες γλώσσες den....»


Στον... προσφιλή στόχο του, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εστίασε εκ νέου τα πυρά του ο Θόδωρος Πάγκαλος, αυτή τη φορά μέσω του twitter, όπου με σκωπτική διάθεση ανάρτησε πλήθος ειρωνικών σχολίων για τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψή στη Λατινική Αμερική.

Αρχικά αναρωτήθηκε τι κοινό έχει ο... δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος, με τον Α. Τσίπρα, για να απαντήσει: «Είναι οι μόνοι μετά την μεταπολίτευση Πρωθυπουργοί που δεν σπούδασαν ή έζησαν στο εξωτερικό».

Μάλιστα, το εν λόγω σχόλιο το αναμετέδωσε στο προφίλ του ο Νίκος Παππάς, διευθυντής στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα!

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική, ο κ. Πάγκαλος έγραψε: «Κάτω τα χέρια απ τον Α.Τσίπρα. Πώς θα επιμορφωθεί το παιδί; Ας κάνει μερικά ταξίδια. Να μη νομίζει ότι ο Ορενόκος είναι αρχηγός συνιστώσας».    
    
Στη συνέχεια ευχήθηκε να έχει μαζί του μεταφραστή «διότι απ' ότι ξέρω, από γλώσσες den...». 

Ο πρώην υπουργός συνέχισε το «τιτίβισμα», ενθυμούμενος – όπως έγραψε - «κάτι παλιά  βλαχοlatin»:

«Στο Τσουμποτσάμπο χορεύουνε μάμπο» και «Θα ρθω να σε κλέψω Μαριγούλα Μαριγώ να πάμε στο Μεξικό». 

Μάλιστα ανάρτησε και το σχετικό βίντεο του τελευταίου τραγουδιού!

.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε άνοδο μιας θέσης σε σχέση με τον Νοέμβριο


Από την άκρως τιμητική 11η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA θα αποχαιρετήσει το 2012 η εθνική Ελλάδας. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε άνοδο μιας θέσης σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ το καλύτερο πλασάρισμά της την τρέχουσα χρονιά ήταν η 10η στην οποία βρισκόταν τον περασμένο Νοέμβριο.

Για μια ακόμη φορά η εθνική Ισπανίας βρίσκεται δικαίως στην κορυφή, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν Γερμανία και Αργεντινή.

1. Ισπανία
2. Γερμανία
3. Αργεντινή
4. Ιταλία (+1)
5. Κολομβία (+3)
6. Αγγλία
7. Πορτογαλία (-3)
8. Ολλανδία (-1)
9. Ρωσία
10. Κροατία
11. Ελλάδα (+1)

.«Ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα»


Την «ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην Ελλάδα, όπου πληθαίνουν τα ακραία κρούσματα βίας κατά μεταναστών και των υποστηρικτών τους», από μέλη και βουλευτές του ακροδεξιού- όπως υπογραμμίζει- πολιτικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής», επικαλείται ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουΐζνιεκς, για να «στηρίξει» τη σημερινή δημόσια παρέμβασή του, καλώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δώσουν τέλος στις ρατσιστικές συμπεριφορές.

 Όπως υπογραμμίζει, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών βρίσκονται σε καθεστώς διαρκούς απειλής, δεχόμενοι επιθέσεις και αντιμετωπίζοντας νομικά εμπόδια στο έργο τους.

Τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο εκφοβισμός των δικηγόρων και οργανώσεων, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών, ο Επίτροπος αναφέρει ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται άνοδος των περιστατικών βίας εναντίον εκείνων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, οι οποίοι όλο και συχνότερα αποκαλούνται «προδότες» και χαρακτηρίζονται «άτομα που απειλούν την εθνική ταυτότητα και ασφάλεια».

Στη συνέχεια της δημόσιας παρέμβασης του, ο Επίτροπος στηλιτεύει τόσο τη Γαλλία, όσο και το Βέλγιο, για τις νομικές διατάξεις που έχουν θέσει σε ισχύ και με βάση τις οποίες ποινικοποιείται, εμμέσως πλην σαφώς, το έργο των υπερασπιστών των δικαιωμάτων μεταναστών.

.Αλλαγή διευθυντών και υποδιευθυντών σε εφορίες


Στην αντικατάσταση 165 διευθυντών, υποδιευθυντών και προισταμένων τμημάτων 107 εφοριών, προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως τα στελέχη που μετακινήθηκαν αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους τους τελευταίους μήνες. Για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια κάνουν λόγο οι εφοριακοί. 

.Ισχύει κανονικά το μέτρο των αποδείξεων


Έμμεση επέκταση του αφορολόγητου των μισθωτών και των συνταξιούχων στις 9.000 ευρώ, μέσω της προσκόμισης αποδείξεων αγοράς προϊόντων, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών, όπου συζητείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο Γιάννης Στουρνάρας. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ θα δικαιούνται έκπτωσης φόρου ίσης με 2.100 ευρώ, εφόσον προσκομίσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον ίσης με το 25% του εισοδήματός τους, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ενώ απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης, δεσμεύθηκε να αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από την φορολογητέα ύλη τους.
«Για χρόνια ήμασταν τζίτζικες», «χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει πριν από το 2014», δήλωσε ο yπουργός κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Για το φορολογικό ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, ενώ  με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο
«Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Το λυκόφως ή θα γίνει λυκαυγές ή θα μείνει λυκόφως», τόνισε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Χαρακτήρισε επιβράβευση για την Ελλάδα την αναβάθμιση της Standard & Poor's ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει και δεν εφησυχάζει.
Η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.  
Εν τω μεταξύ, σήμερα ή το αργότερο αύριο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καταθέσει σε ειδικό λογαριασμό που διατηρεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Τράπεζα της Ελλάδος τα 16 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 23 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Αυτή ήταν σήμερα η απάντηση που έδωσε κατά τη συζήτηση του φορολογικού στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας, στην απαίτηση μας να επιστραφούν τα 4,1 δισ. ευρώ από τη μείωση των τόκων του έτους 2013 ως κοινωνικό μέρισμα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, καθώς παρέπεμψε τη ζήτημα για μετά το 2014, συνεχίζοντας να εμμένει στο φορομπηχτικό Ηρώδειο νομοσχέδιο του», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικης Ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

."Παγωνιά" επικρατεί στο μέτωπο του εγχώριο τουρισμού ενόψει εορτών


"Παγωνιά" επικρατεί στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού λίγες ημέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, με τον γενικό έφορο του Hatta (τουριστικά γραφεία) Νίκο Κελαϊδίτη να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ουσιαστικά το τελευταίο δώρο για τους περισσότερους Έλληνες θα χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο και όχι για διακοπές, παρά τις πολύ μεγάλες προσφορές για χειμερινές αποδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσο, δεν μπορεί να αναμένει πολλά πράγματα, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και επαναλαμβάνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ξενοδόχοι της πρωτεύουσας.

Στις περιοχές που κάποτε έσφυζαν από Έλληνες τουρίστες εφέτος αυτοί θα λάμψουν δια της απουσίας τους, αν και πολλοί επιχειρηματίες ελπίζουν με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, να αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Την ίδια στιγμή οι ξενοδόχοι των δημοφιλών περιοχών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς από τη μία μεριά οι κρατήσεις σημειώνουν αρνητικό ρεκόρ 20ετίας, ενώ από την άλλη η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει εκατοντάδες μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες να μην ανοίξουν καθόλου, καθώς η λειτουργία τους είναι ασύμφορη.

Μιλώντας με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, παρατηρείται σημαντική πτώση στις κρατήσεις, παρά τις εντυπωσιακές, όπως υποστηρίζουν προσφορές. 

.Η υφαντική τέχνη μπαίνει στα σχολεία


Η υφαντική τέχνη μπαίνει στα σχολεία. Είναι προσπάθεια που άρχισε φέτος να υλοποιείται πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία της Κρήτης, ως καινοτόμος δράση. Φιλοδοξεί να εντάξει το μάθημα της υφαντικής σε όλα τα σχολεία με στόχο την επαφή των νέων γενεών με μία τέχνη, που απειλείται από αφανισμό, μιας και οι μεγάλες τεχνίτριες της υφαντικής είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες μεγάλης ηλικίας.
Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της δράσης «Αποστολή Πηνελόπη Γκάντι» του Πανεπιστημίου των Ορέων της Κρήτης.

Ήδη, αυτό το «δημιουργικό μάθημα ζωής» έχει ενταχθεί στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου και σε δύο άλλα σχολεία του Ρεθύμνου, με τις κατευθύνσεις και την καθοδήγηση του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τ
ον Νοέμβριο μάλιστα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο μία πρωτότυπη έκθεση, που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο των Ορέων και η Ακαδημία Αθηνών. 

Στήθηκαν τέσσερις αργαλειοί, αυτό το πανάρχαιο «μηχάνημα» με τα 101 εξαρτήματα και τις 1.800 κλωστές, και δεκάδες λαϊκές υφάντριες άρχισαν να επιδεικνύουν την τεχνική της ύφανσης και της δημιουργίας του υφαντού. Γρήγορα προσέλκυσαν κοντά τους τις νεότερες, που γοητεύθηκαν από την επίδειξη της υφαντικής τέχνης, εκδηλώνοντας το προσωπικό τους ενδιαφέρον να γίνουν μαθήτριες του αργαλειού. 
 
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ είναι επικεφαλής της ομάδας της αποστολής «Πηνελόπη Γκάντι» και στην έναρξη της έκθεσης στο Ηράκλειο είχε τονίσει μεταξύ άλλων: « Η γνώση της υφαντικής είναι πολύτιμο στοιχείο του άϋλου πολιτισμού. 

Αυτού που προσπαθεί σήμερα διεθνώς να διασώσει η ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ τα προϊόντα της απαράμιλλης αυτής βιοτεχνίας, είναι λαμπρά, δείγμα του υλικού λαϊκού πολιτισμού της χώρας. 

Θα το πω πιο απλά: Αναμφισβήτητα είναι το κάθε υφαντό έργο τέχνης, πατροπαράδοτο, μαζί και τεχνική. Συνδυασμός η υφαντική του παρελθόντος μαζί με το καλλιτεχνικό μέλλον. 
Αξίζει να γράψουμε την ιστορία της, να αφουγκραστούμε το δίδαγμά της για ένα πιο αυθεντικό και ωραιότερο αύριο, αυτό που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, ειδικά σήμερα».

.Ένας άντρας σκότωσε τρεις και ακολούθως αυτοκτόνησε, στο Κολοράντο


Ένας άνδρας στης πολιτεία του Κολοράντο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκότωσε τρία άτομα, πριν δώσει τέλος στην ζωή του, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η νέα μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ έγινε την Τρίτη στο σπίτι του δράστη.

Ο Τιμ Σβάρτζ από το γραφείο του σερίφη στο Γουέλντ Κάουντ του Κολοράντο, ανέφερε ότι η πρώτη τηλεφωνική κλήση στην αστυνομία έγινε από μια γυναίκα, η οποία ακούγεται να φωνάζει τρεις φορές «όχι».

Οι δολοφονίες έγιναν στο Λόνγκμοντ του Κολοράντο, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ντένβερ. Σημειώθηκαν ενώ στην αμερικανική κοινωνία είναι νωπές οι μνήμες, από το ομαδικό φονικό στο Νιούταουν του Κονέκτικατ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.