.EBRD: Παροχή χρηματοδότησης για επενδύσεις στην Ελλάδα

Την ένταξη της Ελλάδας στα προγράμματα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) για πέντε χρόνια, ως το τέλος του 2020, ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Τράπεζας Σιούμα Τσακραμπάρτι. 

Σύμφωνα τον πρόεδρο της EBRD, το ελληνικό αίτημα για χρηματοδότηση από την Τράπεζα υποβλήθηκε το φθινόπωρο του 2014 από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, αλλά επιβεβαιώθηκε από τη νέα κυβέρνηση, αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. 

Το ελληνικό αίτημα για χρηματοδότηση από την EBRD ως το 2020, εγκρίθηκε ομόφωνα από τους μετόχους της Τ... περισσότερα »

.Οι έξι προτάσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο Eurogroup

Με ένα πακέτο έξι μεταρρυθμίσεων ξεκινά η ελληνική κυβέρνηση τις συζητήσεις με τους θεσμικούς εταίρους και με στόχο μια νέα συμφωνία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι έξι μεταρρυθμίσεις είναι:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση
Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση - στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία
Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης 
5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου

6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές.

.Δόσεις δανείων, μερίσματα και ασφαλιστήρια συμβόλαια στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Δόσεις δανείων, μερίσματα και ασφαλιστήρια συμβόλαια μπαίνουν από φέτος στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μαζί με καταθέσεις και μετοχές που αξιοποιούνται ήδη προκειμένου να σχηματίζει σαφή εικόνα για τα εισοδήματα και τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου οι τράπεζες, τα ΕΛΤΑ, η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια και οι εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών πρέπει να στείλουν έως τις 31 Μαρτίου τα στοιχεία αυτά που είναι απαραίτητα για το προφίλ των φορολογουμένων. 

Παράλληλα αυξάνονται τα όρια πάνω από τα οποία οι τράπεζες υποχρεούνται σε ετήσια αποστολή στοιχείων για καταθέσεις ( από 50.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ ) και για τα χαρτοφυλάκια κινητών αξιών ( από 100.000 σε 200.000 ευρώ).

.Σε απεργία πείνας 10 μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», που κρατούνται στις φυλακές

Απεργία πείνας πραγματοποιούν από χθες δέκα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που κρατούνται στις φυλακές, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συγγενείς των κρατουμένων που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες. «Όλη η ευθύνη είναι δικιά μας, και μόνο εμείς θα τη σηκώσουμε. 

Οι συγγενείς και το φιλικό περιβάλλον τους δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη με την υπόθεση και όσα τους καταλογίζουν» αναφέρουν σε κείμενό τους από τη φυλακή, ενώ για την Αγγελική Σπυροπούλου δηλώνουν: «Θα είμαστε δίπλα της και ξέρει ότι έχει όλη τη στήριξη μας. Θα είναι μαζί μας με ψηλά το κεφάλι στο δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε».

.Μπ. Ομπάμα: Σημάδι επιδείνωσης του κλίματος στη Ρωσία η δολοφονία του Νεμτσόφ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους ότι η δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Μπορίς Νεμτσόφ, αποτελεί ένα σημάδι επιδείνωσης του κλίματος στη Ρωσία, όπου τα πολιτικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης έχουν γυρίσει χρόνια πίσω. Ένοπλοι επιτέθηκαν στον Νεμτσόφ το βράδυ της Παρασκευής, πυροβολώντας τον θανάσιμα. 

«Αυτό αποτελεί μια ένδειξη του κλίματος, τουλάχιστον στο εσωτερικό της Ρωσίας, στην οποία η κοινωνία πολιτών, οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, οι άνθρωποι που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μέσω του διαδικτύου, νιώθουν ολοένα και περισσότερο να απειλούνται και να τους επιβάλλονται περιορισμοί.


 Επίσης, συχνό είναι πλέον το φαινόμενο το κοινό να πληροφορείται μόνο μέσω των ελεγχόμενων από την κυβέρνηση μέσων μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. 

.Τι προβλέπει το ν/σ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κουπόνια σίτισης, δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο σύστημα υγείας, για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχιας, προβλέπει μεταξύ των άλλων νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο πρόκειται να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει, σύμφωνα με στελέχη των αρμοδίων υπουργείων, επιδότηση ενοικίου για την εξασφάλιση στέγασης σε περίπου 30.000 απόρους και δωρεάν ρεύμα ως 300kw τον μήνα για 300.000 νοικοκυριά που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. 

Το ποσόν του επιδόματος στέγασης θα είναι στα 70 ευρώ ανά άτομο και έως 220 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια. Προβλέπεται ακόμη η σίτιση με κουπόνια 300.000 ατόμων, σε συνεργασία με την Εκκλησία τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το εισοδηματικό κριτήριο θα είναι το όριο της φτώχιας, και θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν με υπουργικές αποφάσεις. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.