.Η κ. Ρεπούση, ο κ. Κουράκης και ο Ροβεσπιέρος

Λευτέρης Κουσούλης

 Κάθε τόσο μια μερίδα της ψευδοριζοσπαστικής Αριστεράς επαναφέρει με ποικίλες προσεγγίσεις το ζήτημα. Να καταργηθούν τα θρησκευτικά! Το σύνθημα έχει απήχηση. Φιλοξενείται στον Τύπο, αναπαράγεται και διαδίδεται με ταχύτητα. 
Οι εκφραστές της θέσης - η κ. Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουράκης από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαβάζω, ο καθένας με τον τρόπο του – περήφανοι αυτοπροβάλλονται, με άλλοτε φανερή και άλλοτε κεκρυμμένη την αλαζονία, που χαρακτηρίζει στην ιστορία όλους τους διεκδικητές της τελικής αλήθειας. 

Πρόκειται για ιδεοληπτική στάση, με αφορμή ένα θέμα απολύτως ... περισσότερα »

.Επιθέσεις με ρίψη βομβών μολότοφ σε αστυνομική δύναμη στα Εξάρχεια

Ένας 46χρονος Ιταλός συνελήφθη μετά από δύο διαφορετικές επιθέσεις με ρίψη μολότοφ χθες το βράδυ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρισκόταν στα Εξάρχεια. 

Κατά την αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν δεκαέξι άτομα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από ομάδα περίπου πενήντα ατόμων με ρίψη βομβών μολότοφ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια. Η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα, από ομάδα περίπου δέκα ατόμων, τα οποία έριξαν μολότοφ στην ίδια διμοιρία, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η σύλληψη και οι προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στο σημείο. 

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, ένα αεροβόλο πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με πλαστικά σφαιρίδια, ένα σακουλάκι με πλαστικά σφαιρίδια, ένα κυλινδρικό δοχείο που περιείχε ποσότητα συμπιεσμένου υγρού καθώς και μία ανταλλακτική κάνη του πιστολιού.

Ο 46χρονος Ιταλός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου το 2011 στο κέντρο της Αθήνας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία και ο 46χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

.Ευ. Βενιζέλος: Έχουμε διανύσει τα 4/5 του δρόμου

«Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή κι έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Σε όσους ρωτούν αν βγαίνει το πρόγραμμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται, απάντησε πως δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β΄, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα. 

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά μόνο πριν την κρίση -το 2007, 2008 ή αρχές του 2009- και αν υπήρχε κοινωνική συναίνεση, που ακόμα και σήμερα δεν είναι αρκετή, επισήμανε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά από ένα διάστημα αμφιταλάντευσης επέστρεψε στη λογική της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και διαγραφής του χρέους.

Για τους μικροομολογιούχους είπε ότι «δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αστεία» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και σημείωσε πως η κυβερνητική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα "ξαφνικού θανάτου" ούτε για τον ΟΣΕ ούτε για τις Αμυντικές Βιομηχανίες».
Ειδικότερα, για τις Αμυντικές Βιομηχανίες αναφέρθηκε στον εθνικό τους ρόλο για την άμυνα και την κυριαρχία της χώρας.

.Ως τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο εξόδου από την κρίση προβάλλει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ.Τσίπρας

Βέβαιος ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία θα γίνει δεκτή και από το Βερολίνο και από τους δανειστές, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Για να γίνει βιώσιμο το χρέος χρειάζεται «κούρεμα», όπως λέει, 40- 50% «που θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος». 

Τονίζει πως ουσιώδες είναι να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη ύφεση και να απαλλαγεί η χώρα από την πολιτική των μνημονίων. Σημειώνει πως η μείωση του χρέους σε συνδυασμό με τον τερματισμό της λιτότητας και ένα σχέδιο άμεσων δημόσιων και αναπτυξιακών επενδύσεων, θα σηματοδοτούσε την έξοδο από την κρίση και την ταχεία ανάκαμψη.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας, οι δανειστές και οι Γερμανοί θα δεχθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι «ο μόνος ρεαλιστικός και βιώσιμος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, καθώς όλα όσα μέχρι σήμερα εφαρμόζονταν έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει ήδη μέχρι σήμερα τρεις φορές την αρχική σύμβαση του 2010 και το χρέος είναι και σήμερα μη βιώσιμο», αναφέρει.

Επιμένει στο «πάγωμα» των τόκων για μια τετραετία με βάση ρήτρα ανάπτυξης, ενώ θεωρεί ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση γιατί δεν συμφέρει τους δανειστές να διακινδυνεύσουν τη συνοχή της Ευρωζώνης. Διαμηνύει ότι, αν και δεν αποτελεί επιθυμία του να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια όπως η στάση πληρωμών αν εξωθηθεί σε αυτήν, δεν θα διστάσει. 

Τονίζει, ότι κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από το ευρώ και σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα έχει σαφή λαϊκή εντολή να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο».

.Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020

Για δεύτερη φορά, μετά το 1964, το Τόκιο ανέλαβε να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η υποψηφιότητα από την Ιαπωνία κέρδισε αυτές της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης. Κατά την 125η Σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κινήματος δρ. Ζακ Ρογκ, ανακοίνωσε το απότελεσμα της ψηφοφορίας, που ολοκληρώθηκε σε δύο γύρους και έδωσε στο Τόκιο το «χρίσμα» της διεξαγωγής των Αγώνων της 32ης Ολυμπιάδας.

Αμέσως μετά το πέρας της παρουσίασης των τριών υποψηφιοτήτων, τα μέλη της ΔΟΕ αποσύρθηκαν για να επιλέξουν την πόλη. 

Κατά την πρώτη ψηφοφορία, το Τόκιο συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, ενώ Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη ισοψήφισαν κι έτσι χρειάστηκε μια ενδιάμεση ψηφοφορία, κατά την οποία η τουρκική πόλη υπερίσχυσε της ισπανικής πρωτεύουσας, παίρνοντας 49 ψήφους. 

Ως εκ τούτου η Μαδρίτη αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Και στον β' γύρο η ιαπωνική πρωτεύουσα υπερίσχυσε της Κωνσταντινούπολης. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την Κωνσταντινούπολη, ήταν η τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια (μετά το 2000 και το 2008), όπως και για την Μαδρίτη που είχε επιχειρήσει το 2012 και το 2016, αλλά και πολύ παλαιότερα το 1972.

.Πρώτη ήττα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Η εθνική «πλήρωσε» την «κατάρρευση» της τρίτης περιόδου και υπέστη την πρώτη ήττα της στον Δ' όμιλο του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 81-72 από την Ιταλία, η οποία παραμένει αήττητη στη διοργάνωση. 

Αύριο οι παίκτες του Τρινκιέρι αντιμετωπίζουν στην τελευταία αγωνιστική της Α' φάσης τη Φινλανδία (15:30), με στόχο μία νίκη, την οποία θα μεταφέρουν στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-36, 56-63, 72-81

.Η «επιστροφή» Σημίτη στο πολιτικό προσκήνιο...

Ο Κώστας Σημίτης δεν συνηθίζει τις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις, αλλά όταν «σπάει» τον κανόνα που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει πάντα συγκεκριμένες προτάσεις για τις τρέχουσες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. Ήταν ο πρώτος που είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την έλευση του ΔΝΤ εάν δεν λαμβάνονταν μέτρα, προκαλώντας τότε την μήνιν της κυβέρνησης Καραμανλή - και όχι μόνο. 

Ηταν επίσης από τους πρώτους που μίλησε για την αναδιάρθρωση -το «κούρεμα»- του δημόσιου χρέους, για να εισπράξει την αντίδραση και την... πανηγυρική διάψευση από την κυβέρνηση Παπανδρέου την άνοιξη του... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.