..Ελιά...χωρίς δάκο!

Σόλων Σαρακενίδης
 Είδαμε το κείμενο των 58, διαβάσαμε γύρω στα 1500 άρθρα που γράφτηκαν σχετικά,(1501 λοιπόν),... μερικά πικρόχολα (εγώ έχω κάνει χολοκυστεκτομή εδώ και χρόνια), άλλα ειρωνικά και μερικά απορριπτικά. Αλλά τα περισσότερα ήταν ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Φαίνεται πως το θέμα της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα χάνει σιγά-σιγά την χωροταξική του χροιά και γίνεται βαθιά πολιτικό. 

Το κείμενο το επισημαίνει με σαφή τρόπο. Κάνει ηρωική προσπάθεια να ξεπεράσει πρόσωπα και εφαρμοσμένες πολιτικές-τις οποίες περιλαμβάνει αλλά δεν στέκεται εμμονικά σ αυτές, έγινε και κριτική επ ʼ... περισσότερα »

.Σε ποιους οργανισμούς ξεκινούν έλεγχοι για το ενιαίο μισθολογιο στο Δημόσιο

Στο Δημόσιο - και κυρίως στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χωρίς εξαιρέσεις - επικεντρώνεται - πέρα από τα ασφαλιστικά ταμεία - η προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση των 500 εκ. ευρώ, της τρύπας στον προϋπολογισμό του 2014.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο Χρήστος Σταϊκούρας έστειλε επιστολή σε όλα τα υπουργεία, να ξεκινήσουν έλεγχο στους φορείς που εποπτεύουν προκειμένου να ελέγξουν εάν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο.

Η αρχή θα γίνει από 14 φορείς, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις μισθολογικής σπατάλης και αναμένεται μέσα στο επόμενο εξάμηνο να επεκταθούν και σε άλλους 150 οργανισμούς.

Στο στόχαστρο μπαίνουν άμεσα οι εξής οργανισμοί:
•Δημόσια επιχείρηση ανέγερσης νοσηλευτικών μονάδων
• Οργανισμός αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας
• Οργανισμός σχολικών κτιρίων
• ΟΣΕ
• ΤΡΑΙΝΟΣΕ
• ΕΤΕΑΝ
• ΟΠΕ
• Επιτροπή Ανταγωνισμού
• Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
• Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης
• Ρυθμιστική αρχή ενέργειας
• Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος"
•ΕΟΦ
• Κοινωνία της Πληροφορίας.


Πάντως, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, η εξοικονόμηση από την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου δεν θα ξεπεράσει τα 50 - 80 εκ. ευρώ. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν στο "Βήμα της Κυριακής": «Υπάρχουν ακόμη και σήμερα ισχυροί θύλακες αντίστασης στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και μάλιστα τόσο ισχυροί που φθάνουν ως και την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου».

Στο μέτωπο της κινητικότητας, το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ετοιμάζεται για τη νέα αξιολόγηση της τρόικας και αναμένει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες για τη δεύτερη φάση με τους υπόλοιπους 12.500 υπαλλήλους, που θα προέλθουν από το υπουργείο Υγείας, τους ΟΤΑ και το στενό Δημόσιο Τομέα.

Η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη για το εάν θα δώσει δίμηνη παράταση στη β' φάση της κινητικότητας, ούτε για το εάν θα προσμετρήσει τελικά στο συνολικό αριθμό των 4.000 απολύσεων όσους τυχόν απολυθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες και τους συμβασιούχους που παραμένουν με προσωρινές διαταγές στο δημόσιο.

.Μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ζητά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

«Τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης είναι ορατά, αλλά η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για αύξηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης, ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας».

Αυτό τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της σημερινής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες η οποία επικεντρώθηκε στην ψηφιακή οικονομία, την καινοτομία και τις υπηρεσίες.

 Όπως αναφέρεται στο κείμενο των τελικών συμπερασμάτων οι τομείς αυτοί παρέχουν ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης και απασχόλησης, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν με ταχείς ρυθμούς. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρείχε συγκεκριμένη καθοδήγηση για την πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε επίσης διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Προέβη σε απολογισμό της εφαρμογής των πρωτοβουλιών που δρομολογήθηκαν τον Ιούνιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, ιδίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και συμφώνησε πρόσθετα μέτρα. Έδωσε επίσης νέα ώθηση στη βελτίωση της νομοθεσίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πραγματοποίησε διεξοδική συζήτηση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Επικεντρώθηκε ιδίως στην ενίσχυση του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και στην ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης. 

Όπως αποφασίσθηκε τον Ιούνιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει σε όλα αυτά τα ζητήματα τον ∆εκέμβριο, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε τέλος τη βαθιά λύπη του για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Μεσόγειο, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, και αποφάσισε να εντείνει τη δράση της Ένωσης ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους τραγωδίες.

.Δε θα παραστεί στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δε θα παραστεί, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, στην αυριανή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποδοκιμάζοντας με πολύ έντονο τρόπο τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος, παρά την υπόδειξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, που χαρακτήρισε «γκάφα» τις δηλώσεις του, δεν προέβη σε διορθωτική δήλωση, που να ικανοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν ικανοποίησε ούτε το αίτημα να μη παραστεί στην αυριανή παρέλαση, όπως ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου, του συγκυβερνώντος κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καθώς, η παρουσία του θα «είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντώνης Σαουλίδης, αλλά και αυτός θα αποχωρήσει σε περίπτωση που προσέλθει για να παραστεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Το κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον κ. Τζιτζικώστα έδωσε και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του δήλωση, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έχει τινάξει την παρέλαση στον αέρα. 

Έχει καταφέρει με τη στάση του να έχει απομονωθεί πλήρως και όλοι να τον καταδικάζουν και να του ασκούν έντονη κριτική». Ζήτησε επίσης: «η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση πρέπει να πάρουν πολύ καθαρή θέση πάνω σε αυτό το θέμα και να το στιγματίσουν και να το καταδικάσουν πλήρως και να απομονώσουν αυτόν τον άνθρωπο».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.