.Ενα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω...

Πού να το φανταζόταν ο Λένιν γράφοντας το «Ενα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω» ότι το βιβλίο του όχι μόνο θα προδιέγραφε την πορεία -και την κατάληξη- της ρωσικής επανάστασης, αλλά και ότι θα γινόταν το... ευαγγέλιο της ελληνικής κυβέρνησης έναν αιώνα μετά! Γιατί αυτό ακριβώς ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Λες και το βράδυ των ευρωεκλογών, μαζί με τον στεναγμό ανακούφισης για την ελεγχόμενη ήττα, σήμανε και η σάλπιγγα της υποχώρησης από όποιο βήμα είχε γίνει προς τα μπρος. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι όλα αυτά ακολούθησαν τις... περήφανες εξαγγελίες περί του «τέλους των Μνημ... περισσότερα »

.Η νέα συνεργασία

*Ισως* είναι πρόωρο μια και όλα θα κριθούν από τις συζητήσεις του Σεπτεμβρίου και τις διαπραγματεύσεις που θα τις συνοδεύσουν, αλλά αυτή η προοπτική της αποχώρησης της τρόικας και της ανάληψης από την ελληνική κυβέρνηση (και τον πολιτικό κόσμο γενικότερα) της προσπάθειας για το πέρασμα στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας αποτελεί μια ευκαιρία που θα πρέπει ν' αξιοποιηθεί στο έπακρο. 

Ξέρω* ότι κάποιοι θα διαφωνήσουν. Δεν θα τους αρέσει που ναι μεν θ' απαλλαγούμε από το ΔΝΤ, αλλά οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν, έστω και διακριτικότερα και αραιότερα, να μας ελέγχουν. Αλλά αυτή είν... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.