.Μετά την εποχή των Μνημονίων

Τώρα* που ένας κύκλος κλείνει, αυτός που άνοιξε 4 χρόνια πριν από το Καστελόριζο με την είσοδο της χώρας στην εποχή των Μνημονίων, είναι η κατάλληλη ώρα να αρχίσει να γράφεται ο απολογισμός. Τι ακριβώς συνέβη; Νομίζω ότι ο τίτλος είναι «ραντεβού των τυφλών στα τυφλά». Και εξηγούμαι. *

Κακές* πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης συναντήθηκαν με κακές πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και το αποτέλεσμα ήταν εκ των προτέρων δεδομένο. Ενα κάκιστο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο τόσο για την ελληνική κρίση όσο και για τη διαχείριση του ευρώ και της Ευρωζώνης. *Ακόμη* και σήμερα που η πολ... περισσότερα »

.Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει την υγεία, προειδοποιούν οι επιστήμονες

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέθοδος διακοπής και υποκατάστασης του καπνίσματος, προειδοποιούν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξίσου βλαβερές συνέπειες στην υγεία με αυτές του κανονικού τσιγάρου. Σύμφωνα με τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί το 80% της φλεγμονής στο πνεύμονα όπως και το τσιγάρο, 

ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνος Μονάδας Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στο Νοσοκομείο « Ευαγγελισμός» 

με αφορμή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μία νόσο των πνευμόνων, που κατά 80- 90% οφείλεται στο κάπνισμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ΧΑΠ αποτελεί σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας παγκοσμίως, με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Προκαλεί τον θάνατο τριών εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, ενώ έως το 2020 αναμένεται να αποτελεί την 3η αιτία θανάτου και την 5η αιτία αναπηρίας. 

Περισσότερα από 450-500 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ΧΑΠ, ενώ στην Ελλάδα, η επίπτωσή της φτάνει στο 8,4% στον γενικό πληθυσμό.

.Κρ. Λαγκάρντ: «Θετική ανάπτυξη» στην Ελλάδα για πρώτη φορά

«Βλέπουμε επιτέλους για πρώτη φορά θετική ανάπτυξη» στην Ελλάδα, δήλωσε χθες το βράδυ στην Ουάσιγκτον, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι «επιστρέφει η εμπιστοσύνη» των αγορών για τη χώρα μας και ότι «κάτι καλό γίνεται». 

Μιλώντας στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν χθες, η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε, επίσης, ότι «έγιναν σημαντικά βήματα» και ότι «οι άμεσες επενδύσεις θα επιστρέψουν στην Ελλάδα». «Μοιράζομαι την ανησυχία του ελληνικού λαού, διότι γνωρίζω... περισσότερα »

.Η προστασία των ανηλίκων στην ψηφιακή εποχή, σε συνδιάσκεψη στο Ζάππειο

Στη σημασία της εκπαίδευσης όλων, των ανηλίκων, των γονέων και των εκπαιδευτικών, για την ασφαλή και βέλτιστη χρήση των ψηφιακών μέσων πρόκειται να αναφερθεί, σε συνδιάσκεψη για «την προστασία των ανηλίκων στην ψηφιακή εποχή», ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Τη συνδιάσκεψη διοργανώνει, σήμερα και αύριο, η  γγ Μέσων Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κεδίκογλου, αναμένεται να αναφερθεί ιδιαίτερα στην επίδραση των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας στους νέους και να τονίσει την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες, από τον δημόσιο τομέα και τους ιδιώτες, ώστε να γίνουν αλλαγές στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο και να περιορισθούν οι κίνδυνοι, που απορρέουν από τη σύγκλιση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναφερθεί τέλος, στα αποτελέσματα της ψηφιακής σύγκλισης στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των Ευρωπαίων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών παροχής περιεχομένου σε ψηφιακά μέσα. 

.Πρωτογενές πλεόνασμα το α' τρίμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,566 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 είχε σημειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα 520 εκατ. ευρώ ενώ ο στόχος του φετινού πρώτου τριμήνου ήταν 878 εκατ. ευρώ ο οποίος υπερκαλύφθηκε σημαντικά. Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο του 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 423 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.354 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.