.Θύελλα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή των 4 διαγραφέντων


​Τι και αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να σκέφτεται θετικά για το σημαντικότερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η απόφαση του για επιστροφή των τεσσάρων διαγραφθέντων στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μάλλον προκάλεσε κακό φενγκ- σούι στην Ιπποκράτους!
Γιατί μπορεί κάποιοι να γνώριζαν τις σκέψεις και τις προθέσεις του προέδρου, όμως για κάποιους άλλουςη απόφαση του Βενιζέλου να επανεντάξει στην ομάδα του κόμματος εκείνους που διέγραψε –Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή και Άντζελα Γκερέκου– άνοιξε και πάλι τον ασκό του Αιόλου.
Βράζουν οι βουλευτές, επισημαίνοντας πως το μόνο που τελικά έγινε είναι οι τέσσερις να «γίνουν μάγκες» καθώς «και δεν ψήφισαν το τελευταίο μνημόνιο και σήμερα δεν έχουν και συνέπειες».
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter σχολίασε χαρακτηριστικά: «Επανέρχονται, αρκεί να μην αντιλαμβάνονται το ΠΑΣΟΚ ως εισαγωγαί - εξαγωγαί ΕΠΕ και να πειθαρχούν στις συλλογικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».
Επίσης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι «κάποιοι που κάνουν για δεύτερη φορά τα ίδια σφάλματα ενδεχομένως δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές».
Εν τω μεταξύ, με επιστολή  του στον Ε.Βενιζέλο, ο τελευταίος γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει μηχανισμός διασφάλισης, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νοθεία στις εκλογικές διαδικασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ.Σημίτης “γυρνά την πλάτη” στο κόμμα και ειδικά στον Ε.Βενιζέλο, αφού όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο κος Σημίτης απέρριψε την πρόταση του προέδρου να παρευρεθεί στο Συνέδριο.

.Δώδεκα θάνατοι από τη γρίπη


Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη στη χώρα μας σύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται) ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 12 θάνατοι. 

Χαρακτηριστικά, η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α Η1Ν1 2009. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός πως ήταν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων. Η επανεμφάνιση του πανδημικού στελέχους μπορεί να σχετιστεί με αυξημένο αριθμό σοβαρών περιστατικών ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Υπενθυμίζουμε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στη χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται η προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:

-Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος. «Επισημαίνουμε την ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού» αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

-Η έγκαιρη χρήση των αντιιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση. «Υπενθυμίζουμε ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές» επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

-Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός ενθαρρύνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη παραμένουν οι ίδιες και φέτος. Επιπρόσθετα, συστήνεται ιδιαιτέρως ο εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.

.Κόκκινο κρασί για όσους δεν ακούν καλά


Το πολύτιμο αντιοξειδωτικό του κόκκινου κρασιού – η ρεσβερατόλη – φαίνεται ότι προστατεύει και από την απώλεια της ακοής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Otolaryngology – Head and Neck Surgery.

Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Χένρυ Φορντ σε πειραματόζωα τα οποία εκτέθηκαν σε δυνατούς θορύβους, ενώ τους είχε χορηγηθεί ρεσβερατόλη. 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η χορήγησηρεσβερατόλης στα ποντίκια μπορεί να μειώσει το βαθμό της απώλειας της ακοής, καθώς και της νοητικής έκπτωσης.

Ο επικεφαλής ερευνητής Μάικλ Σάιντμαν, δήλωσε ότι «η ρεσβερατόλη είναι μια πολύ ισχυρή χημική ουσία που φαίνεται ότι παρέχει προστασία κατά των φλεγμονωδών διαδικασιών του οργανισμού, καθώς σχετίζεται με τη γήρανση, την εγκεφαλική λειτουργία και την απώλεια της ακοής». 

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τη ρεσβερατόλη με την καταπολέμηση της υψηλής χοληστερίνης, καθώς και με την πρόληψη του καρκίνου του εντέρου.

.Εκταμίευαν εικονικές συντάξεις


Μία υπάλληλος (σε αργία), τού Γενικού Λογιστηρίου τού Κράτους, μία πρώην υπάλληλος και μία συνταξιούχος τού ίδιου Οργανισμού (ΓΛΚ), καθώς και άλλα τρία άτομα, συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τής ΕΛ.ΑΣ, με την κατηγορία ότι εκταμίευαν εικονικές συντάξεις, ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι  συλληφθέντες αποτελούσαν δύο διαφορετικές ομάδες, που με τον παραπάνω τρόπο υπεξαίρεσαν από το Δημόσιο, το τελευταίο έτος, πάνω από 600.000 ευρώ.
Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν από το Αρχηγείο τής ΕΛ.ΑΣ.

.Ρεν: To κλειδί για την έξοδο από την κρίση το έχει η ίδια η Ελλάδα


«To κλειδί για την έξοδο από την ελληνική κρίση το έχει η ίδια η Ελλάδα», η οποία πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που συμφωνήθηκε πρόσφατα, δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις χώρες της ΕΕ, την περίοδο 2012-2014, ο Όλι Ρεν, ερωτηθείς για την Ελλάδα, απέδωσε τη βαθύτερη από το αναμενόμενο ύφεση της ελληνικής οικονομίας και την υψηλή ανεργία, στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στη χώρα καθώς και στα μειονεκτήματα εφαρμογής του προγράμματος, σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με την επίτροπο οικονομίας, συνέβαλε στο αίσθημα φόβου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και οδήγησε σε εκκροή κεφαλαίων από τη χώρα. Επιπλέον, η μείωση της ανάπτυξης στην ΕΕ είχε αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγής.

Ο Όλι Ρεν συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 είχε φτάσει στο 15,6% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η χώρα να απωλέσει την πρόσβασή της στις αγορές.

.Ι. Βρούτσης: Επανέρχεται το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού


Επανέρχεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε παρέμβασή του σε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε σταματήσει με την κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Εστιάζοντας στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι στηρίζουν τη βιωσιμότητα ενός σημαντικού αριθμού καταλυμάτων, πλέον των 2700, σε περιοχές μειωμένης τουριστικής προσβασιμότητας. 

Πρόκειται κυρίως για καταλύματα μικρής δυναμικότητας, παραδοσιακά, των οποίων η λειτουργία πέρα από το εισόδημα που δίδουν στους ιδιοκτήτες τους, βοηθούν στο να εξακολουθούν κάποιες περιοχές να έχουν ζωή,
 να παράγεται εισόδημα και απασχόληση και κυρίως να αποφεύγεται η ερημοποίηση των πλέον απομακρυσμένων περιοχών.
  

.Απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ


Σήμερα εγκρίνεται από το EuroWorkingGroup η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου, από το μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα. 

Η συνεδρίασή του, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα και, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή. 
Θα πρόκειται για μια τυπική διαδικασία έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης, καθώς έχουν υλοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

.Ξεκινά την Κυριακή το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι


Τα 20ά του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκινούν επίσημα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται με τη Μεγάλη Παρέλαση στις 17/3.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη, δημοφιλέστερη και πολυπληθέστερη εκδήλωση της Κρήτης, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, περνώντας όχι μόνο τα σύνορα του νησιού, αλλά και της χώρας.

Το φετινό θέμα του καρναβαλιού είναι «20 χρόνια Μύθοι». Στις δύο αυτές δεκαετίες, ο θεσμός διατήρησε την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του, παραμένοντας πιστός στους στόχους και τις αξίες του. 

Το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουν, έχει επιλέξει να πορεύεται αυτόνομα, χωρίς να επιτρέπει την εμπορική εκμετάλλευση των αρμάτων, του θέματος ή των στολών. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα, η διοργάνωση του 2013 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων-καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000.

Το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, ως κορυφαίο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, είναι δεμένο άρρηκτα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Ρεθύμνου, ενώ αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από κοινωνικές δράσεις. 

Έχει χαρακτηριστεί και ως το «Πράσινο Καρναβάλι», δεδομένου ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί γνώμονα για την κάθε ενέργεια που γίνεται κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων: οι ομάδες κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του καρναβαλιού, όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανακυκλώνονται.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.