.Η πρώτη απολογία για τον κ. Καζάκου


Σε απολογία κάλεσε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλος τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Καζάκο.
Ο κ. Καλογερόπουλος σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης το οποίο εξέτασε τις συνθήκες πρόσληψης των 14 εργαζομένων υπαλλήλων στις μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες του Δήμου (Δημοτική Συγκοινωνία και Δημοτικά Πάρκα) επί Δημαρχίας του κ. Καζάκου έχει  την εντολή  «να ασκήσει πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της αργίας» για την περίοδο κατά τηνοποίαν ο κ. Καζάκοςδιατέλεσε Πρόεδρος των παραπάνω εταιρειών και του ζητάει εγγράφως να απολογηθεί.

Η προθεσμία της έγγραφης αυτής απολογίας που δίνει στον κ. Καζάκο είναι το αργότερο μέχρι της 10 Μαϊου 2013.

.Για ποιον χτυπάει η καμπάνα ;


.«Η καλύτερη άμυνα που παίξαμε φέτος»


Η άμυνα ήταν εξαιρετική και ο Ολυμπιακός έμεινε απόλυτα πιστός στο πλάνο που είχε σχεδιάσει ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως τόνισε ο Κάιλ Χάινς.

Ο Αμερικανός τόνισε ότι αυτή ήταν η καλύτερη άμυνα που έπαιξε η ομάδα του, ενώ δεν το ενδιαφέρει ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:


Για το αν η ομάδα του έμοιαζε με… Λερναία Ύδρα: «Όντως, παίξαμε όλοι μαζί. Ο προπονητής μας έδωσε ένα εξαιρετικό πλάνο και το εφαρμόσαμε».

Και συνέχισε για την άμυνα: «Είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε παίξει φέτος. Ήταν ένα σχέδιο που το εκτέλεσαν όλοι μαζί και τα καταφέραμε. Είναι εντυπωσιακό το ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την ΤΣΣΚΑ κάτω από τους 60 πόντους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Αναφορικά για τη «μάχη» που έδωσε κόντρα στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ:
 «Κάνω ότι μπορώ. Προσπαθώ να παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ».

Τέλος, για το αν έχει επιλογή για τον τελικό, σχολίασε:
 «Δεν μας ενδιαφέρει. Θα παλέψουμε όποιος αντίπαλος έρθει. Εμείς κοιτάμε τη δική μας απόδοση και δεν μας ενδιαφέρει για την ομάδα που θα είναι στον τελικό».

.Σε επιστράτευση των καθηγητών προχωρά η κυβέρνηση


Αποφασισμένο να μην χαθεί ούτε ώρα αλλά ούτε και να διαταραχθούν στο ελάχιστο οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το υπουργείο Παιδείας το οποίο φαίνεται διατεθειμένο να αρχίσει τις διαδικασίες για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων φαίνεται διατεθειμένο να αρχίσει τις διαδικασίες για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών προκειμένου να διεξαχθούν οι εξετάσεις στην ώρα τους.

Το υπουργείο δεν θα αναμένει την απόφαση των γενικών συνελεύσεων των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών, καθώς δεν θέλει να χαθεί ούτε μία ημέρα από τις εξετάσεις.

Οι καθηγητές του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ , νωρίτερα είχαν αποφασίσει την κήρυξη 24ωρης απεργίας την πρώτη ημέρα των εξετάσεων στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από τις 20 έως 24 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση-πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών στις 14 Μαΐου, ενώ θα συζητηθεί εκ νέου στην γενική συνέλευση των προέδρων των ενώσεων στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επέκριναν τις κινήσεις του υπουργείου για επιστράτευση, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικό κατήφορο».

.Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Γρεβενών


Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της συμπλοκής αλλοδαπών βαρυποινιτών κρατουμένων που έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στις φυλακές Γρεβενών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρός είναι ένας 31χρονος Ιρακινός, κρατούμενος με ισόβια για κατά συρροή ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Τόσο ο θανάσιμος τραυματισμός του Ιρακινού όσο και των υπολοίπων τριών θυμάτων της συμπλοκής προκλήθηκαν από αυτοσχέδιο μαχαίρι.

.Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ υπηκόων Μπαγκλαντές, στη Νέα Μανωλάδα


Δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 33 και 25 ετών, συνελήφθησαν σήμερα στη Νέα Μανωλάδα γιατί, σύμφωνα με την Αστυνομία, τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο ομοεθνείς τους, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμα αλλοδαποί που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, μετέβησαν χθες σε παραπήγματα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαπληκτίστηκαν με τους δύο ομοεθνείς τους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, από εργασίες σε καλλιέργειες φράουλας.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, οι τρεις από τους δράστες ακινητοποίησαν τους δυο παθόντες και, στη συνέχεια, ο 33χρονος τους τραυμάτισε με μαχαίρι.

 Ο 33χρονος δράστης εργάζεται ως επικεφαλής ομάδας εργατών σε καλλιέργειες φράουλας της περιοχής και είχε οικειοποιηθεί το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από Έλληνες ιδιοκτήτες των καλλιεργειών για να αποπληρώσει δεδουλευμένα εργατών.

.Για «σχέδιο δολοφονίας» του Βαρθολομαίου κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ


Πληροφορίες για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου εξετάζει εισαγγελέας της Άγκυρας, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας "Χουριέτ".

Η έρευνα άρχισε έπειτα από επιστολή η οποία εστάλη από την επαρχία Καϊσερί της κεντρικής Ανατολίας και στην οποία αναφερόταν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας στις 29 Μαΐου, κατά την 560ή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κωνσταντινούπολη, οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση του σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με τη δράση της παρακρατικής οργάνωσης ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση

.Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο άνδρας που απήγαγε τις τρεις γυναίκες στις ΗΠΑ


Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Άριελ Κάστρο, ο άνδρας που κατηγορείται για την απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση και εξαναγκασμό για διακοπή εγκυμοσύνης τριών γυναικών, που επί περίπου μία δεκαετία κρατούνταν όμηροι στο σπίτι του.

Ο εισαγγελέας που έχει ανατεθεί στην υπόθεση δήλωσε, σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, ότι ερευνά «κάθε δολοφονία που διέπραξε (ο ύποπτος) όταν ανάγκαζε αυτές τις γυναίκες, για περίπου μία δεκαετία, να διακόπτουν την εγκυμοσύνη τους».

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν τις υποθέσεις ότι τουλάχιστον μία από τις γυναίκες που κρατούνταν όμηροι στο σπίτι του, εξαναγκάστηκε -τουλάχιστον μία φορά- να διακόψει την κύησή της.

.Συνεχίζεται και το 2013 η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων


Συνεχίζεται και το 2013 η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο πρώτο τρίμηνο του 2013 οι τιμές υποχώρησαν κατά μέσο όρο 11,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Έτσι, αθροιστικά η υποχώρηση των τιμών από το 2011 και εντεύθεν έχει φθάσει το 28,7%.

Πιο αναλυτικά, οι τιμές των νέων διαμερισμάτων υποχώρησαν εφέτος κατά 10,8% έναντι μείωσης 11,9% που καταγράφηκε στις τιμές των παλαιοτέρων (ηλικίας άνω των 5 ετών). 

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το α΄ τρίμηνο του 2013 ήταν μειωμένες σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2012 κατά 12,6% στην Αθήνα, 8,2% στη Θεσσαλονίκη, 11,0% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 10,9% στις λοιπές περιοχές της χώρας. 

.Συνάντηση Α. Σαμαρά με το προεδρείο Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας


Με το προεδρείο του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τάσος Τσίκας, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να στηριχθεί το έργο αυτών των επιχειρήσεων ώστε να αναδειχτούν ως βασικός μοχλός ανάπτυξης καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, στις εταιρείες αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο άνθρωπος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως οι εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνίας κατάφεραν να σταθούν όρθιες μέσα στην κρίση και έκανε λόγο για αισιόδοξα μηνύματα, καθώς, όπως είπε, έχουν ξεκινήσει προσλήψεις στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο κ. Βολουδάκης, εξάλλου, επισήμανε πως με τη συνεργασία των εταιρειών αυτών μπορεί να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους και να παταχθεί η γραφειοκρατία.

.Ι. Στουρνάρας: Ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας από το 2014


Ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας από το 2014 προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ . 

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως "Ο διεθνής παράγοντας βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται και ότι παραμένει στο ευρώ. Οι συνθήκες βελτιώνονται".

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο κυρίαρχος στόχος για εφέτος είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος ώστε η κυβέρνηση να διεκδικήσει από τους δανειστές της ελάφρυνση του χρέους και πρόσθεσε: "Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές στα τέλη του 2014 αφού πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη.

 Ελπίζω και εμείς να έχουμε την καλή τύχη που είχε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που αρχίζουν και βγαίνουν στις αγορές με επιτόκια κάτω του 6%. Εγώ αυτό το βλέπω προς το τέλος του 2014 όταν θα έχουμε πετύχει ποιοτικό πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη. Το 2014 θα βγούμε αναγκαστικά από το μνημόνιο ... άρα θα πρέπει να βγούμε στις αγορές».

Είπε ακόμη ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και ότι δεν υπάρχει ανάγκη νέων μέτρων όσο τηρούνται οι δεσμεύσεις, σημειώνοντας: «Όσο τηρούμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί δεν υπάρχει ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Θα υπάρξει ωστόσο αν δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα». 

Αν και αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είπε πως το υπουργείο έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ για φορολογικές οφειλές, ενώ ήδη έχουν ρευστοποιηθεί 400 εκατ. ευρώ από τα κατασχεθέντα.

Ανέφερε, επίσης, πως ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι στην Ευρωζώνη και ότι ένα κομμάτι της φοροδιαφυγής οφείλεται σε αυτό, αλλά και στο γεγονός ότι και οι ποινές δεν είναι κατάλληλες για να πλήξουν τη φοροδιαφυγή.

Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών από τη νέα χρονιά.

.Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στα καταστήματα από 16 έως 25 Μαΐου


Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών εμπορευμάτων για όλα τα καταστήματα της Αθήνας από την Πέμπτη 16 έως το Σάββατο 25 Μαΐου, προκήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσφοράς εμπορευμάτων απ' όλα τα καταστήματα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, αντί των προσφορών σε διαφορετικές ανά κατάστημα περιόδους και να διαθέσουν τα ανοιξιάτικα είδη τους σε ελκυστικές τιμές.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.