.Το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο ξεκινάει τη λειτουργία του...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.



Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο ενόργανο Δημοτικό Γυμναστήριο Ζωγράφου, επί της οδού Πολυφήμου 2 και Λεωφ. Παπάγου, στον 2ο όροφο. 

Οι ώρες λειτουργίας του νέου γυμναστηρίου θα είναι από τις 8:30 έως τις 22:00.
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ. 210-7790555           
210-7713802, από τις 10:00 έως 13:00

.Αkropolis swimming grand prix...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ο Δήμος Ζωγράφου και το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού φιλοξενούν στο Κολυμβητήριο της πόλης μας (οδός Ταξίλου 42) τους Διεθνείς Κολυμβητικούς Αγώνες «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στους οποίους  θα λάβουν μέρος αθλητές από πολλές χώρες.
Πέμπτη 16/5/2013
Απόγευμα 17:00 – 19:00  Προπόνηση ξένων κολυμβητών / κολυμβητριών
Παρασκευή 17/5/2013
Πρωί 09:00 – 11:00  Προπόνηση κολυμβητών
Απόγευμα 15:30 – 20:00  Αγώνες
Σάββατο
Πρωί 07:30 – 12:30  Αγώνες
Απόγευμα 15:30 – 20:00 Αγώνες

. Κοινό μέτωπο Ισπανίας-Πορτογαλίας κατά της ανεργίας


Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας διαβεβαίωσαν από την Μαδρίτη πως θα υποστήριζαν «οποιοδήποτε σχέδιο» για την μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων, η οποία σαρώνει τις δύο χώρες, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν ενημερωθεί για μία ανάλογη κοινή στρατηγική μεταξύ Βερολίνου και Παρισίων.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Ράινισε Ποστ, οι κυβερνήσεις των Παρισίων και του Βερολίνου επιδιώκουν να παρουσιάσουν στα τέλη του μήνα ένα κοινό σχέδιο, με την κωδική ονομασία «New Deal για την Ευρώπη» εναντίον της γάγγραινας της ανεργίας μεταξύ των νέων που εξαπλώνεται στην ήπειρο, την οποία σκοπεύουν να καταπολεμήσουν κυρίως μέσω επιχορηγήσεων και φοροαπαλλαγών σε εταιρείες που προσλαμβάνουν νέους.

«Κάθε πρωτοβουλία που στηρίζει την εργασία έχει την αμέριστη υποστήριξή μου», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Η ανεργία των νέων είναι μία τραγωδία για τις δύο χώρες μας», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Πορτογάλος ομόλογός του Πέντρου Πάσους Κουέλιου, ο οποίος επισκέπτεται τη Μαδρίτη στα πλαίσια της διμερούς συνδιάσκεψης Ισπανίας-Πορτογαλίας.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες διαβεβαίωσαν πως έως σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί, μέσω του Τύπου, περί κάποιου γαλλογερμανικού σχεδίου.

«Κι εμείς επίσης πρόκειται να συσκεφθούμε για να επιδιώξουμε τις καλύτερες στρατηγικές, που θα μπορούσαν να μας δώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Πάσους Κουέλιου.

Μεταξύ των νέων Ισπανών (16-24 ετών) η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 57,22% στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Στην Πορτογαλία το ποσοστό για την ίδια περίοδο έχει φτάσει στο 42,1%.

Για τον Ραχόι, η μάχη κατά του προβλήματος αυτού αποτελεί ένα από τα «κυριότερα και αμεσότερα ζητήματα» που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ, μαζί με την τραπεζική ενοποίηση και τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά: «είναι η προτεραιότητα των προτεραιοτήτων», δήλωσε εμφατικά.

«Η Λυδία λίθος για την ΕΕ είναι η τραπεζική ενοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να τεθεί σε λειτουργία ένας μηχανισμός για την τραπεζική ένωση «σε δύο φάσεις», ο Ραχόι επέμεινε πως θα πρέπει «να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες».

Η τραπεζική ένωση «δεν έχει παρά μόνον πλεονεκτήματα», δήλωσε ο Ραχόι, υπογραμμίζοντας πως η κρίση στην Κύπρο «δεν θα προκαλείτο εάν υπήρχε μία τραπεζική ένωση τέτοια όπως κάποιοι εξ υμών υποστηρίζουμε».

.«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλα μνημόνια»


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ εμφανίστηκε βέβαιος πως στο Eurogroup θα ανακοινωθεί η εκταμίευση και της δόσης του Ιουνίου, ενώ η τρόικα θα έρθει στη χώρα μας για την επόμενη αξιολόγηση τον Οκτώβριο. 

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την εκτίμησή του για την οικονομία ότι «η πτώση σταμάτησε και σύντομα αρχίζει η άνοδος», προέβλεψε ότι «ο 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά» και η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2014. «Το μνημόνιο σε 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχει πια» πρόσθεσε.

«Έχουμε ήδη κάνει εδώ και μήνες πολλά και τώρα ξετυλίγεται κομμάτι- κομμάτι» είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πάντως πως ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα περάσει καθώς παραμένει η ύφεση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

«Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τον κίνδυνο, δεν έχουμε ξεπεράσει την ύφεση και την ανεργία. Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει, η ψυχολογία έχει αλλάξει, μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές αποδίδουν, ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί» ανέφερε και τόνισε πως ήδη η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα τα πράγματα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα.

Για τον κ. Σαμαρά η έγνοιά του είναι να συνεχιστεί η πορεία αυτή με τον ίδιο ρυθμό και να μην υπάρξει καμία χαλάρωση.

«Δεν θέλω να πάμε καλύτερα από ότι μας υπολογίζουν. Θέλω να πάμε πολύ καλύτερα από όσο φαντάζονται. Θέλω να πάμε πιο μπροστά γιατί το μπορούμε» είπε φέρνοντας ως παράδειγμα την ενίσχυση της ρευστότητας που θα προκύψει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την εκταμίευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

Σκληρή ήταν η γραμμή που κράτησε και όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σπάμε ταμπού με την απομάκρυνση των ακατάλληλων υπαλλήλων».

«Έχετε ξαναδεί να αλλάζουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο; Τα λόγια είναι καλά, να σπας αυγά είναι το δύσκολο» είπε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την αναπτυξιακή αναγέννηση της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ευημερία από τη βιώσιμη ανάπτυξη με αξιοπρέπεια προς κάθε κατεύθυνση» είπε θέτοντας τις προτεραιότητές του που είναι οι επενδύσεις με στόχο τη μείωση της ανεργίας, η οικονομική και πολιτική σταθερότητα, και οι μεταρρυθμίσεις.

.«Αποτελεσματική δράση για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος»


H Ελλάδα έλαβε αποτελεσματική δράση για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έκρινε ότι η Ελλάδα συμμορφώθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της 4ης Δεκεμβρίου 2012 .

Ειδικότερα,όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα παρουσίασε βελτίωση του διαρθρωτικού ισοζυγίου της περιόδου 2010-2012 η οποία υπερβαίνει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, που είχε συστήσει το Συμβούλιο για την περίοδο 2009-2014. 

Επίσης, η Ελλάδα βελτίωσε το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, από 14,8% το 2009 σε 1,3% το 2012, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε από 15,6% του ΑΕΠ το 2009 σε 6,3% το 2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα έλαβε ακόμη επιτυχώς μέτρα για τη συγκράτηση του ελλείμματος το 2012 και για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή σημειώνει ότι προκειμένου να τερματιστεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος το συντομότερο δυνατόν οι ελληνικές αρχές έλαβαν περαιτέρω αποφασιστικά μέτρα για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών τους για το 2013 και το 2014.

.Αμοιβαία ικανοποίηση στη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ


Ικανοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, διότι στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ υπήρξε συμφωνία στο ζήτημα της ομαλής διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- επιτελεί φιλότιμα και αποτελεσματικά το καθήκον τους, με συνείδηση υπεράσπισης του γενικού συμφέροντος και εξυπηρέτησης του πολίτη και των αναπτυξιακών στόχων της χώρας και ότι μόνο μέσα από την αξιολόγηση υπηρεσιών, δομών και προσώπων, μπορεί να δοθεί μια μεταρρυθμιστική πνοή στο κράτος.

.«Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός»


Στην προοπτική για νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας το πρωί στην κλειστή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

«Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανίσουμε ένα, έστω και λογιστικό, πρωτογενές πλεόνασμα.

 Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους μας», ανέφερε συγκεκριμένα. Πρόσθεσε όμως ότι η επίτευξη των στόχων αυτών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τον ΣΕΒ «ισότιμο εταίρο του πολιτικού συστήματος» ενώ αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να παίξει στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, τόνισε ότι ο ΣΕΒ δεν είναι άβουλος θεατής αλλά ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου μας και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. 

Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ' ευθείας με την κοινωνία. 

Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη».

.H Κίνα κατακτά τον κόσμο


 "Το γιουάν-το κινεζικό νόμισμα- θα φέρει επανάσταση σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό κόσμο τα επόμενα χρόνια. Είναι το πιο συναρπαστικό γεγονός από τη δημιουργία του ευρώ" έγραφε η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ.
   "Η Κίνα προωθεί ήδη τη διεθνοποίηση του νομίσματός της και φιλοδοξεί ως το 2017 να κάνει την επανάσταση στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές" υποστηρίζει ο γερμανός εμπειρογνώμονας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Στόκερ Φρανκ. Το 2017 είναι πιθανό το γιουάν να είναι ένα μετατρέψιμο νόμισμα.
  
 Ήδη η κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι θα τοποθετήσει το 5% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της σε κινεζικά κρατικά ομόλογα. Το γιουάν καθίσταται έτσι πλέον ένα διεθνές αποθεματικό νόμισμα. 

"Το γιουάν είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα νομίσματα στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, και έχει καταστεί πλέον ένα σημαντικό διεθνές νόμισμα συναλλαγών. Είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, συναρπαστικού ταξιδιού" λέει ο κινέζος οικονομολόγος Ρονγκρονγκ Χούο.
   
" Η κινεζική κυβέρνηση είναι πολύ προσεκτική" λέει ο κινέζος οικονομολόγος. Λειτουργεί σαν κάποιον που θέλει να διαβεί ένα άγνωστο ποτάμι: ψηλαφεί τη διάβαση σιγά-σιγά και πάντα ψάχνει για σταθερό πάτημα στις πέτρες. Η σημασία ενός νομίσματος συνδέεται με τη δύναμη μιας χώρας. Και η Κίνα σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο".
   Οικονομικός γίγαντας
   
Η Κίνα διαθέτει σήμερα συναλλαγματικά αποθέματα ύψους τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβανομένου και του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου. Με απλά λόγια, το Πεκίνο έχει γίνει ο «τραπεζίτης» της κυβέρνησης των ΗΠΑ και η Κίνα έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο που συναγωνίζεται τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  
 Αλλά και η Ευρώπη έχει καταστεί ο μεγαλύτερος αποδέκτης κινεζικών επενδύσεων στο εξωτερικό, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ». Οι κινεζικές κρατικές εταιρείες επεκτείνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη, επενδύοντας κοντά στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ στη γηραιά ήπειρο μόνο τον περασμένο χρόνο.
    Πρόκειται για αύξηση περίπου 20% σε σύγκριση με το 2011. Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη ήταν πολύ μεγαλύτερες από ό,τι στη Βόρεια Αμερική και την υπόλοιπη Ασία συνολικά.

 Η κινεζική κρατική εταιρεία CIC απέκτησε το 10% του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου και το 7% των μετοχών της γαλλικής εταιρείας δορυφορικών συνδέσεων Eutelsat. Κινεζική επιχείρηση αγόρασε επίσης το 21% της πορτογαλικής ενεργειακής εταιρείας «Energias de PortugaΙ».
    
Το Πεκίνο έχει γίνει επίσης ο κύριος εμπορικός εταίρος της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, καθώς και η κύρια πηγή των επενδύσεων σε υποδομές για τη μεταφορά πρώτων υλών προς την Κίνα.

.Σίμος Κεδίκογλου: «Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους»


«Δεν είναι μέθοδος να περιμένεις πότε η κοινωνία θα είναι πιο ευάλωτη στην πίεση και μάλιστα απειλώντας το πιο ευαίσθητο κομμάτι: τα 100.000 παιδιά που δίνουν τις πρώτες και πιο σημαντικές εξετάσεις της ζωής τους. 

Και σας ρωτάω: είναι αυτοί δάσκαλοι; Που την πιο κρίσιμη στιγμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας επιλέγουν να δουν πόσα πιο πολλά μπορούν να πάρουν;» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις και την επιστράτευση των καθηγητών.

«Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους. Κάναμε ό,τι έπρεπε και ελπίζουμε να εκτονωθεί η ένταση και να καθίσουμε να δούμε την ουσία των προβλημάτων της εκπαίδευσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος διερωτήθηκε: «είμαστε περήφανοι για το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας; 

Για τη γλώσσα που μιλάνε; Για την ιστορία που ξέρουν; Νομίζω ότι τα ελληνικά που μαθαίναμε στα δικά μας χρόνια στο σχολείο, τα μαθαίναμε καλύτερα απ' ό,τι τα μαθαίνουν τώρα στα παιδιά».

.Αλ. Τσίπρας: «Επικίνδυνη» για τη δημοκρατία η κυβέρνηση


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη» την κυβέρνηση με αφορμή τη στάση της έναντι των καθηγητών και σημείωσε ότι «πρώτο θυμα Μνημονίου είναι η δημοκρατία». Μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «στο κόκκινο» 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, γιατί ο στόχος της είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια δημοκρατία και ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, επιβάλλει μια πολιτική πυγμής και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγηγές. Αυτή η αίσθηση αλλαζονείας της κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, θα την οδηγήσει σε όλεθρο. 

Ερωτηθείς για τη σημερινή ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση έχει θεσμική σημασία, σημειώνοντας ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες. 

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχει και υπό το πρίσμα αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην πάει να μιλήσει -όπως πήγα σε πολλούς ακόμη φορείς, κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

.Νέο σχέδιο λιτότητας στην Πορτογαλία


Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της σχετικά με την εφαρμογή νέων προγραμμάτων λιτότητας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο του πρωτου σχεδίου μέτρων λιτότητας.

Αυτή η συμφωνία μπορεί πλεόν να προχωρήσει την έβδομη αξιολόγηση από την "τρόικα" (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) που αντιπροσωπεύει τους χρηματοδότες της χώρας και να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της δόσης των 2 δισ. ευρώ από το συνολικό πακέτο των 78 δισεκατομμυρίων που έχει να λαμβάνει η Λισσαβόνα από το Μάιο του 2011.

Μετά από αυτή τη συμφωνία, η Πορτογαλία έχει επίσης την ελπίδα ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα επιβεβαιώσουν σύντομα τη συμφωνία τους επί της αρχής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγηθεί.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.