.Βουλευτές υπογράφουν κείμενο-πλατφόρμα για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλη

Είκοσι βουλευτές υπέγραψαν μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κείμενο - πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ό,τι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές.

Στο κείμενο, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών προτείνεται να γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές σε ορατό χρονοδιάγραμμα εντός του 2015.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.

.Παραμένει στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός

 «Ζωντανός» στη μάχη του τίτλου έμεινε ο Παναθηναϊκός, που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με 1-0 επί του Παναιτωλικού (πρώτη ήττα μετά από 6 παιχνίδια), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που χάρισε στους «πράσινους» την 4η σερί νίκη τους πέτυχε στο 81΄ ο Πέτριτς.
Σε εξ αναβολής αγώνα της 6ης ημέρας για πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τέρματα του Μπακασέτα στο 41΄ και του Μάσα στο 3ο λεπτάτων καυστερήσεων (90΄+3). 
Με την έκτη αυτή νίκη του ο Αστέρας βρλίσκεται στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης με 20 βαθμούς, ενώ η Νίκη Βόλου παρέμεινε ουραγός με παθητικό 9 ήττες και μόλις 4β, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία.

Με γκολ πέναλτι του Μιλιάζες στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη.

.Αινιγματική δήλωση Βενιζέλου

Την επισήμανση ότι η ιστορία με την τρόικα «κολλάει» σε μια αναγκαία προϋπόθεση -στη σχετική έκφραση της «βούλησης του ελληνικού λαού»- έκανε από τη Βασιλεία της Ελβετίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος. 

Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, παρατήρησε ότι «οι εταίροι μας δείχνουν μιαν επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση για να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις. Οι οποίες θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Διότι εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, ...περισσότερα »

.Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Τη θέση της ΔΗΜΑΡ, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο Συνέδριό της, ότι δεν θα συμβάλλει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε, εκ νέου, ο γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση στη Βουλή που είχαν αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δήλωση διατυπώνεται μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης επτά ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ για συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και τη διεξαγωγή εκλογών τον Μάϊο.
«Στη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα. Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση», είπε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των δύο κομμάτων, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται καμία συναινετική λύση και επιμένει στην άμεση διεξαγωγή εκλογών.
Κατά τ΄άλλα οι δυο αντιπροσωπείες έκαναν ένα ακόμη βήμα για συνεργασία, καθώς, όπως είπε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, «έγινε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας. Συμφωνήσαμε σε αρκετά προγραμματικά σημεία με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση, με αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».
Ο διάλογος των δυο κομμάτων θα συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης των κ. κ. Τσίπρα και Κουβέλη.

.«Εξετάζεται εξάμηνη παράταση»

Τις πληροφορίες που θέλουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να εξετάζουν την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης κατά έξι μήνες, ούτως ώστε να δοθεί χρόνος στην Αθήνα να συμμορφωθεί με τους όρους για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται έγγραφο της Ευρωζώνης. 

Στο ίδιο έγγραφο εξετάζεται και μικρότερη παράταση, διάρκειας τριών μηνών αλλά και επιμήκυνση προγράμματος έως το πρώτο τρίμηνο του 2016, οπότε και λήγει το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η χώρα μας με το ΔΝΤ. Το Reuters σημειώνει ότι η παράταση το... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.