.Who lost Greece?

Α​​ν η Ελλάδα πέσει στα βράχια θα κλιμακωθεί μια διεθνής συζήτηση για το ποιος θα έχει την ευθύνη γι’ αυτό. Εντάξει, όλοι μας γνωρίζουμε τις ευθύνες του εγχώριου πολιτικού συστήματος, τις παλινωδίες, την ατολμία και την έλλειψη όρεξης για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. 

Κρίσιμο ρόλο έπαιξαν όμως και οι διεθνείς παίκτες, οι οποίοι οδήγησαν την κατάσταση σε αδιέξοδο τραβώντας το σχοινί πολύ περισσότερο από ό,τι άντεχαν η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το Βερολίνο θέλησε από την πρώτη στιγμή της κρίσης να εμπλέξει το ΔΝΤ και στην Ελλάδα και σε άλλες...περισσότερα »

.«Βγαίνουμε Αθήνα»

Ο δήμος Αθηναίων από την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη επιστρέφει με την πρωτοβουλία «Βγαίνουμε Αθήνα». Σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης, απολαμβάνουμε καφέ, γευόμαστε πρωτότυπα μενού και συνεχίζουμε για ποτό σε δημοφιλή μπαρ της πόλης, με τιμές απολύτως ελκυστικές.
Για όλη τη διάρκεια της δράσης μας τα συμμετέχοντα εστιατόρια, καφέ, μπαρ θα προσφέρουν προτεινόμενα μενού σε φιλικές τιμές: 10 ευρώ Μενού, 2 ευρώ Καφέ, 5 ευρώ Ποτό, 12 ευρώ Κρασί (φιάλη). Το πρόγραμμα διαρκεί όλη μέρα.
Σημειώνεται ότι κάθε κατάστημα προσφέρει το δικό του μενού και ότι η τιμή των 2 ευρώ περιλαμβάνει όλους τους καφέδες.

Η πρωτοβουλία «Βγαίνουμε Αθήνα» επιστρέφει και κάθε Τρίτη προσκαλούμε τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες του κέντρου να συμμετάσχουν σε δράσεις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, σε δράσεις που ζωντανεύουν το κέντρο της πόλης, δίνοντας στον καθένα μας την ευκαιρία να στηρίξει έμπρακτα την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Ξεκινάμε ξανά, «Παρέα Κάθε Τρίτη στο Κέντρο της Αθήνας».

Επιπλέον, στόχος του Δήμου είναι η δράση «Βγαίνουμε Αθήνα» να επεκταθεί σύντομα και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως καταστήματα τροφίμων, ώστε η Τρίτη να καθιερωθεί ως η μέρα την οποία η Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πόλης μας θα μπορούν να βρουν στην Αθήνα προϊόντα και υπηρεσίες, με χαμηλό κόστος.
 

.ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ απορρίπτουν την πρόταση του Αντ. Σαμαρά

Απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, τη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υπέρβαση της κρίσης. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα». 

Στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών. «Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου» καταλήγει στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ.

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για εθνική συναίνεση προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. «Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

.Πρωτόπαππας: Οι ΑΝΕΛ να φύγουν από τη Βουλή διά της λαϊκής ψήφου

Με τη φράση «είναι κατάντια συγκεκριμένης λογικής» σχολίασε τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Όπως ανέφερε, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», «όλο αυτό που γίνεται στους ΑΝΕΛ είναι βρωμιά από την κορυφή έως τα νύχια και δείχνει πολύ καλά επί ποίας λογικής δρα αυτό το μόρφωμα. 

Γιατί δεν πρόκειται για κόμμα, μόρφωμα είναι.» «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δηλητηριάσει τα πάντα και κακώς αναμείχθηκαν ορισμένοι και πήγαν να τους στηρίξουν, κάκιστα μπλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν μια ιστορία από ανθρώπους που έχουν τα συμφέροντα τους, όπως απεδείχθη. Οι άνθρωποι που πήγ...περισσότερα »

.Τι έδειξε η γεωλογική χαρτογράφηση στην Αμφίπολη

Ο λόφος Καστά, στην Αμφίπολη, έχει μικτή δομή με το μεγαλύτερο τμήμα του να είναι φυσικό, ενώ η ανθρωπογενής επίχωση έχει γίνει σε μικρό τμήμα. Η θόλος φαίνεται ότι εδράστηκε και ανεγέρθηκε μέσα σε όρυγμα, το οποίο διανοίχτηκε στους γεωλογικούς σχηματισμούς των πρανών του προϋπάρχοντος λόφου, που περατώνεται λίγα μέτρα βόρεια της θόλου. 

Το αποτέλεσμα της έρευνας για τη γεωφυσική διασκόπηση και η γεωλογική χαρτογράφηση του λόφου, η οποία ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2014 και διεξήχθη αποσπασματικά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, περιγράφει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.