.Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Ζωγράφου


 Ξεκίνησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης στο Δήμο Ζωγράφου. Φέτος, θα καλύψει τις ανάγκες και για τις τρεις τάξεις Λυκείου με πλήρες πρόγραμμα. Για άλλη μια φορά εξαιρετικοί καθηγητές προσφέρουν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους οικονομικά αδύναμους μαθητές της πόλης μας.
Καλή αρχή!

.Λύση τώρα για Ελλάδα ζητούν Ολάντ-Ραχόι


Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκαν ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ισπανός πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Παρίσι, και υπογράμμισαν την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης αμέσως μετά την έκθεση της τρόικας.
“Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην Ευρωζώνη”, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαριάνο Ραχόϊ, ο οποίος δήλωσε ότι “η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ”.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προειδοποίησε, δε, για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη λέγοντας πως “θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε”. 

Ωστόσο, τόνισε ότι η χώρα μας θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και δήλωσε πεπεισμένος ότι “όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ”.

Οι δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και στη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη. Όπως είπε ο Φρανσουά Ολάντ μεγάλη προτεραιότητα και για τους δύο είναι “να προχωρήσει, κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου, όσο αυτό είναι δυνατό, η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη”

.«Ο Σαμαράς κέρδισε ένα γύρο στη μάχη για την παραμονή στο ευρώ»


Διαβεβαιώσεις ότι η έγκριση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.

Έτσι, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει για ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το πακέτο των μέτρων της διετίας 2013-2014.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε ένα γύρο στη μάχη για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη». Το Bloomberg κάνει αναφορά στις δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παρουσία της κ. Μέρκελ στην Αθήνα «σπάει τη διεθνή απομόνωση που είχε η Ελλάδα μέχρι σήμερα εξαιτίας και δικών μας λαθών».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κ. Μέρκελ, πιο ισχυρή πολιτικός της Ευρώπης, έκανε το πρώτο ταξίδι της στην Ελλάδα από το 2007, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και τέσσερις μήνες μετά την εκλογική νίκη του κ. Σαμαρά.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Mizuho International στο Λονδίνο, Riccardo Barbieri, σχολιάζει σε δηλώσεις στο πρακτορείο, πως το βασικό μήνυμα προς την Ελλάδα ήταν «τηρήστε τις δεσμεύσεις σας και θα σας υποστηρίξουμε». 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, «αυτό θα ήταν αδιανόητο μέχρι και πριν από δύο μήνες. Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι ότι εάν η Ελλάδα κινηθεί πιο κοντά στις απαιτήσεις της τρόικας, η Γερμανία θα στηρίξει το νέο πακέτο χρηματοδότησης».

.«Αγαπητοί Έλληνες, η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας»


«Αγαπητοί Έλληνες η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου, που δημοσιεύει στα ελληνικά το γερμανικό περιοδικό Focus, με αφορμή την χτεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα. 

Ουσιαστικά πρόκειται για μία επιστολή προς τον ελληνικό λαό στην οποία αναφέρεται ότι ο λαός ξεσπάει στους λάθος αποδέκτες και πως δεν «πρέπει να χαθούν αυτά που μας ενώνουν».

Ακολουθεί το κείμενο έτσι όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού: 

«Οι έντονες αντιδράσεις στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα είναι λανθασμένη αντίδραση. Οι Έλληνες πρέπει να επαναδιοργανώσουν το κράτος τους – ταχύτατα μάλιστα.

Αγαπητοί Έλληνες, πολλοί από εμάς τους Γερμανούς αγαπούν την χώρα σας, τα αρχαία μνημεία, τα νησιά, την θάλασσα, το κλίμα, τη κουζίνα σας και το κρασί σας. Ταξιδεύουμε συχνά και με μεγάλη χαρά στη χώρα σας, ένας λόγος είναι ότι είσαστε τόσο διαφορετικοί από εμάς, πιο άνετοι και με πιο μεγάλη χαρά ζωής. 

Ως τώρα υπήρχε η εντύπωση ότι και ομογενείς σας που μένουν στη Γερμανία αισθάνονται καλά. Δεν εμφανίζονται ως ξένοι αλλά ως μέρος της κοινωνίας στην οποία προσμετρούνται εδώ και χρόνια οι νότιοι Ευρωπαίοι. 

Όλα αυτά δε θα έπρεπε να τα ξεχάσετε καθώς το τελευταίο καιρό ακούγονται από εσάς υβριστικά σχόλια για την Γερμανία. Με τον ίδιο τρόπο οφείλουν οι Γερμανοί να αντιληφθούν ότι και για εμάς τους Γερμανούς η Ευρώπη σημαίνει πολλά παραπάνω από ένα σταθερό Ευρώ. Μέσα στη κρίση δε πρέπει να χαθούν αυτά που μας ενώνουν.

Για αυτό απαιτείται και οι δυο πλευρές να διατηρούν μια ρεαλιστική ματιά στα δρώμενα. Ακόμη και αν πρόκειται για μερικές δεκάδες χιλιάδες που διαδηλώνουν στην Αθήνα και εκφωνούν προσβλητικά συνθήματα: είσαστε ένα έθνος έντεκα εκατομμυρίων. 

Δε μπορώ να φανταστώ, ότι στη πλειοψηφία σας πιστεύεται ότι για την τωρινή κατάντια της χώρας σας ευθύνεται η γερμανίδα ομοσπονδιακή Καγκελάριος. Δεν έχει κανένα νόημα να ξεσπάτε στην πρόεδρο κυβέρνησης της χώρας η οποία σαν καμιά άλλη μπορεί (και πρέπει) να φέρει προσπάθειες για βοήθεια στην Ελλάδα και μ’ αυτό να συγκρατήσει την Ενωμένη Ευρώπη.

. ΔΗΜΑΡ: Θετικό γεγονός η επίσκεψη Μέρκελ


«Η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ ήταν ένα θετικό γεγονός ως μέρος της διαδικασίας πολιτικής αναδιαπραγμάτευσης σε πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, σχετικά με την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελάριου.

Όπως επίσης σημειώνει, η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η ψήφιση του πακέτου μέτρων και η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, πρέπει να οδηγήσει σε μια οριστική συμφωνία – πολιτική δέσμευση παραμονής της χώρας στο ευρώ που θα περιλαμβάνει:

• Την πλήρη καταβολή της δόσης των 31,5 δις.
• Τη χρονική επιμήκυνση.

• Τη μη περαιτέρω αύξηση του τμήματος του πακέτου που αφορά σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα.
• Την ένταξη της ρήτρας αντικατάστασης από όλα εκείνα τα οποία θα προκύπτουν ως προϊόν εσόδων. 
• Τη μη εξαίρεση της χώρας από πρωτοβουλίες που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τηναντιμετώπιση της κρίσης.

• Την ενίσχυση της χώρας με αναπτυξιακές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ύφεσης , την καταπολέμηση της ανεργίας και την στοχευμένη υποστήριξη σε όσους διαβιούν σε μεγάλη φτώχεια.

.«Η καγκελάριος διασύρθηκε»


Τα μέτρα ασφαλείας που είχαν εφαρμοστεί στην Αθήνα για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά και οι επιλογές ορισμένων διαδηλωτών δεν πέρασαν απαρατήρητα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της Bild που δημοσιεύεται με φωτογραφία από τους διαδηλωτές που είναι ντυμένοι ως Ναζί υπό τον τίτλο: «Ποιοι είναι αυτοί οι άθλιοι Ναζί διαδηλωτές;»

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα η Αθήνα έμοιαζε με φυλακή υψίστης ασφαλείας, που φρουρείτο από 7000 αστυνομικούς, ενώ σε δεύτερο πλάνο περνούν οι δηλώσεις Μέρκελ και Σαμαρά. «Είναι απίστευτο! Η καγκελάριος διασύρθηκε.. 

Κυκλοφόρησαν αφίσες της με χιτλερικό μουστάκι και σβάστικα. Διαδηλωτές με ναζιστικές στολές έκαναν βόλτες στη διαδήλωση μέσα σε ένα στρατιωτικό τζιπ. Η αχαριστία στο μεγαλείο της!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ηλεκτρονικό άρθρο της Bild.

.Απειλές κατά βουλευτή του ΚΚΕ από τη Χ.Α.


Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον του μέλους του, Σάββα Τσακμακίδη, με απειλές κατά της ζωής του ιδίου και της οικογένειάς του, καταγγέλλει το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Σ. Τσακμακίδης έγινε μάρτυρας άγριου ξυλοδαρμού μετανάστη, στην παραλία της Φούρκας στη Χαλκιδική, από οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών και ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Ρήγος. Το μέλος του ΚΚΕ παρενέβη, τους ζήτησε εξηγήσεις και τότε εκείνοι άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν.
Στο σημείο έφτασε περιπολικό της Αστυνομίας και, σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ, οι αστυνομικοί δεν προέβησαν σε συλλήψεις των δραστών, αλλά πήραν μαζί τους τον μετανάστη για εξακρίβωση στοιχείων, παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. 
Στη συνέχεια, ο Σ. Τσακμακίδης κατήγγειλε ότι την  Δευτέρα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον σταμάτησαν στον δρόμο, του είπαν να μην ανακατεύεται, τον έβρισαν και εκτόξευσαν απειλές εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του. 

.ΠΑΣΟΚ: Η επίσκεψη Μέρκελ δεν είχε απτά αποτελέσματα


Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου Α. Μέρκελ βοήθησε την εθνική υπόθεση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ωστόσο, όπως επισημαίνουν πηγές της Ιπποκράτους, η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου «δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

 Και υπογραμμίζουν ότι η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, απλά «εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ».

Οι ίδιες πηγές εμφανίζονται ενοχλημένες από την αναφορά του πρωθυπουργού στο θέμα της αξιοπιστίας, την οποία τώρα ανακτά η Ελλάδα, αλλά και με τη διαφωνία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για την παρουσία και των τριών πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

.Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στην Αθήνα


 Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ανά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 24 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκεντρώσεων, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της: απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, αντίστασης κατά της αρχής, απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου, παράνομης οπλοφορίας, απείθειας, απρόκλητης έργω εξύβρισης.

Και οι 24 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

.Από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης


Μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από την προσεχή Δευτέρα, οπότε ξεκινά η περίοδος διάθεσής του στην αγορά, με την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβάλλονται στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης. Αντίθετα, το πετρέλαιο κίνησης προβλέπεται να μειωθεί κατά 10 λεπτά περίπου το λίτρο.

Ωστόσο, οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, που έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, 

απειλούν να μην διακινήσουν πετρέλαιο θέρμανσης από την προσεχή εβδομάδα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και φορολογικά - τελωνειακά ζητήματα. Περιλαμβάνουν, 
ε
πίσης, την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων με στόχο να περιοριστεί το λαθρεμπόριο.

 Οι εκπρόσωποι του κλάδου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση την Παρασκευή.
Η τιμή του πετρελαίου είναι έως 40% ακριβότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα.

.Έσπασε η διεθνής απομόνωση της χώρας, εκτιμά η κυβέρνηση


Ιδιαίτερα θετικά αποτιμά η κυβέρνηση την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελας Μέρκελ.

H καγκελάριος, σύμφωνα με δηλώσεις της, αναγνώρισε οτι η Έλλάδα περνάει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές και τα μέρα είναι πολύ σκληρά για τους πολίτες. 
Εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, προϋπόθεση όμως που θα κριθεί, όπως είπε, από την αξιολόγηση της τρόϊκας. 
Πρόσθεσε οτι έχουν ήδη γίνει πολλά θετικά βήματα στην Ελλάδα, επεσήμανε επίσης την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Διαβεβαίωσε οτι η Γερμανία θα στηρίξει οτι είναι αναγκαίο, για να πάρει η Ελλάδα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μείωση του ελλείμματος σε σχέση με το 2009.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και θα ξεπεράσει την κρίση, υπό την προϋπόθεση να βγούμε από την ύφεση και την ανεργία, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό προϋποθέτει ότι η χώρα μας θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. 

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι "σπάμε την διεθνή απομόνωση που υπήρχε λόγω και δικών μας λαθών. Η προσπάθεια είναι συνεχής πέρα και πάνω από τα χρονοδιαγράμματα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει".

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.