.Ο Ξένιος Ζευς «έδιωξε» 8 στους 10 μετανάστες από τον Έβρο


Μείωση κατά 84% στην εισροή λαθρομεταναστών από τον Έβρο, παρατηρείται από τις 4 Αυγούστου, οπότε άρχισε η εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και για την αποτελεσματικότερη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, κάνοντας απολογισμό των αστυνομικών ενεργειών, ένα μήνα μετά την έναρξή τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν στην Αττική 2.144 αλλοδαποί επειδή διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας, καθώς και πολλά ακόμα άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων αλλοδαπών ανέρχεται σε 16.836 άτομα. Παράλληλα έγιναν 198 έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες με προϊόντα παραεμπορίου.

Αναλυτικά, στην Αττική, μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς ελέγχους, εκτός από τους παράνομους αλλοδαπούς, συνελήφθησαν 11 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, καθώς και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.

Ταυτόχρονα έγιναν έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία σε πολλά καταστήματα, καθώς και συλλήψεις παραβατών ενώ, επιπλέον ελέγχθηκαν 38 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 79 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες), 

κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 40 αλλοδαπές, και προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 238 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και Ελληνίδες) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ειδικά στην περιοχή του Έβρου από την έναρξη της επιχείρησης έχουν συλληφθεί 1.121 αλλοδαποί, έναντι 6.991 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

«Αυτό το οποίο έχουμε να κάνουμε ως στόχευση -και η πρώτη ρεαλιστική αποτίμηση θα γίνει μετά το τέλος του χρόνου- είναι να επεκτείνουμε την επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς" σε όλη την Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις», τόνισε από την πλευρά του, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, ερωτηθείς εξάλλου, σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο απέναντι στις κινητοποιήσεις, σημείωσε:

«Δεν μπορεί να επιτραπεί μια κατάσταση στην οποία η χώρα θα γίνει μπάχαλο. Απόλυτος σεβασμός στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά και απόλυτος σεβασμός στην ευρύτερη νομιμότητα, στο δικαίωμα της εργασίας των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, στο να μην κλείνουν όλοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας με το παραμικρό».

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να επισημοποιηθεί το πλάνο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας

.Τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή δείχνει νέα δημοσκόπηση


Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Pulse, την οποία δημοσιεύει αύριο Πέμπτη η εφημερίδα Ποντίκι. 
Τα ποσοστά δείχνουν τα δύο πρώτα κόμματα να απέχουν μόλις μία μονάδα, με την Νέα Δημοκρατία να προηγείται, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, με τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να καταγράφουν πτώση.

Αναλυτικά, με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 25%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, η Χρυσή Αυγή φτάνει στο διψήφιο 10,5%, και ακόμα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, το ΚΚΕ 5% και η ΔΗΜΑΡ 4,5% 

.Λαός και Κολωνάκι


Σε 13 δήμους της Αττικής και σε δύο της Θεσσαλονίκης κατοικούν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, ενώ οι «πληβείοι» διαμένουν σε 44 περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της χώρας.

Μάλιστα, οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 26 φορές υψηλότερο από το μέσο οικογενειακό εισόδημα του συνόλου των φορολογούμενων, το οποίο ήταν 20.202,35 ευρώ. Ενώ, η διαφορά στο μέσο ετήσιο εισόδημα των πλέον πλούσιων (Παλαιό Ψυχικό) και των φτωχότερων φορολογούμενων (Οργάνη Ροδόπης) είναι 535.981 ευρώ!

Οι τεράστιες αυτές αντιθέσεις προκύπτουν από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (5.681.280 φορολογικές δηλώσεις) που υποβλήθηκαν το 2011 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010), και τις οποίες επεξεργάστηκε και ανήρτησε στο διαδίκτυο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την 'Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.

Από την επεξεργασία του μέσου ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα των διάφορων περιοχών της χώρας, προκύπτει ότι οι πλέον πλούσιοι φορολογούμενοι είναι 15 οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, με Τ.Κ. 15400. 


Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής, δήλωσαν κατά μέσο όρο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 544.601 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται 2.883 κάτοικοι της Εκάλης (Τ.Κ. 14578), με μέσο οικογενειακό εισόδημα 122.879 ευρώ. Συνολικά, σε 35 περιοχές της χώρας, το μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κυμάνθηκε από 40.000 ευρώ έως 544.600 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες περιοχές με νοικοκυριά πολύ χαμηλού εισοδήματος βρίσκονται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ γενικότερα το μέσο ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα στις εισοδηματικά αδύναμες περιοχές κυμάνθηκε από 8.600 ευρώ έως 12.000 ευρώ.

.Σε ρυθμούς... Ντράγκι οι αγορές

Σε ρυθμούς… Ντράγκι κινήθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με στοιχεία του σχεδίου που αναμένεται να παρουσιάσει αύριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,25%, στις 5.658 μονάδες, ο δείκτης CAC-40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,19%, στις 3.406 μονάδες, ο δείκτης SMI στη Ζυρίχη ενισχύθηκε κατά 0,97%, στις 6.425 μονάδες, 


ενώ οι δείκτες Dax-30 και Eurostoxx-50 στη Φρανκφούρτη έκλεισαν με άνοδο 0,46% και 0,21% αντίστοιχα, στις 6.965 και 2.442 μονάδες αντίστοιχα

.Δεν θα συναντηθεί με τον Α. Τσίπρα ο Χ. Βαν Ρομπάι


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Τη δήλωση έκανε σήμερα στις Βρυξέλλες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΜΠΕ, η Κάρλα Βαλτόρτα, εκπρόσωπος του Βαν Ρομπάι.

.Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Ε. Βενιζέλος


Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Ευαγ. Βενιζέλος από τον πρωθυπουργό. Σε επικοινωνία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώτος ζήτησε να συγκληθεί σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα αποτελέσματα της συνάντησης του υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.

Η κίνηση αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου εντάσσεται προφανώς στην νέα τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος φαίνεται να επιθυμεί ενεργότερη συμμετοχή στα πλαίσια του κυβερνητικού συνασπισμού.

.Προβλέπει ανεργία 34% η ΓΣΕΕ


Τον κώδωνα του κινδύνου για την κοινωνική συνοχή κρούει η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, καθως διαπιστώνει ότι με τους φόρους και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων γύρισε πίσω στο 1978-1979, ενώ τα μεσαία εισοδήματα επέστρεψαν στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980. 

Η στατιστική ανεργία, στο τέλος του 2013, προβλέπεται ότι θα φτάσει στο 28%-29%, ενώ η πραγματική θα ξεπεράσει το 34%, ποσοστό που μας γυρνάει πίσω στα επίπεδα του 1960, όταν οι Έλληνες έφευγαν μετανάστες στη Γερμανία.
Η ανεργία προβλέπεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για επτά χρόνια ακόμα, έως το 2020, βυθίζοντας σε τέλμα μια ολόκληρη γενιά νέων Ελλήνων, σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, κ. Σάββα Ρομπόλη, είναι ότι από το 2008 και μετά κατέρρευσε απότομα ο παραγωγικός ιστός της χώρας.
Σύμφωνα με την έκθεση, αν είχε «πιαστεί» ακόμα και το ήμισυ του ύψους της ετήσιας φοροδιαφυγής, δηλ. 7,5 δισ. ευρώ, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα είχαν γλιτώσει από τις επώδυνες περικοπές.
Σε τραγική κατάσταση, σύμφωνα με την έκθεση, βρίσκονται και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς έχουν απορροφήσει σχεδόν το 80% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, λόγω της κατάρρευσης των εσόδων, με αποτέλεσμα να πληρώνουν κάθε μήνα τις συντάξεις με εσωτερικό δανεισμό .
Η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, αντιδρώντας στις δραματικές συνέπειες των μνημονίων (ανεργία, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις) και τις ανατροπές του εργατικού θεσμικού πλαισίου, ετοιμάζουν δυναμικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 6 μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

.Για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα κάνουν λόγο αμερικανικά ΜΜΕ


Η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα προβάλλεται όλο και περισσότερο από αμερικανικά ΜΜΕ. Ακόμη και ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ επέδειξε ενδιαφέρον για την αγορά εκτάσεων γης.


Ενδεικτικό είναι το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, στο οποίο γίνεται αναφορά σε επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των ακινήτων λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, 
ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, όπου "οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν κομμάτια της ευρωπαϊκής ιστορίας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές", όπως υποστηρίζεται.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται, ότι οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας προτίθενται να αντλήσουν κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων από την πώληση πολύτιμων εκτάσεων γης και ακινήτων.

 Πρόκειται για παλάτια και κάστρα στην Ιταλία και για εκτάσεις γης στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

.Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη, χαιρέτισε ο Ευ. Βενιζέλος


  Το αποτέλεσμα των σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, "θα μας επιτρέψει να έχουμε πλήρη και επιχειρησιακά αξιόπιστη εικόνα για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, χαιρετίζοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των σχετικών ερευνών.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε, ότι "η Ελλάδα, μετά από καλή προετοιμασία πολλών μηνών, κάνει σήμερα μια ενέργεια που βασίζεται στα κυριαρχικά της δικαιώματα, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας" και πως "ανοίγει έτσι η προοπτική αξιοποίησης του εθνικού πλούτου, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης των γενεών". 

.Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι για τα νέα μέτρα


Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι εργαζόμενοι ενόψει των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Πανδικαστική συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο διοργάνωσαν έξι δικαστικές ενώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Επίσης, στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Αύριο, οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο. 

H Εκτελεστική Γραμματεία των πανεπιστημιακών καθηγητών αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για την Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος. 

Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ την Τρίτη οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι εφοριακοί.

Ενώ, σε αγωνιστική ετοιμότητα δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, Τραμ.

.Κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι εφοριακοί


Σε τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28 του μηνός, προχωρούν οι εφοριακοί, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους. 
Παράλληλα, ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους, κατά τη συνάντηση μαζί του, την προσεχή Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ), οι εφοριακοί συντονίζονται με τους άλλους εργαζόμενους και με όλη την κοινωνία, ενάντια στους άδικους φόρους και τα χαράτσια, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις μέσω εφεδρειών, κ.λπ.

.Πολυμελές κύκλωμα εξαπατούσε κληρικούς σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη


Πολυμελή σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος κληρικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Ως μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά δέκα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.
Όπως ανακοινώθηκε, στα «δίχτυα» του κυκλώματος, το οποίο δρούσε από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον περασμένο Μάρτιο, έπεσαν συνολικά 24 κληρικοί από διάφορες περιοχές των Πατρών και της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 455.000 ευρώ. 

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς, από διάφορες περιοχές της χώρας, αξιώνοντας το ποσό των 210.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως αρχηγός τής σπείρας φέρεται 35χρονος, ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιερείς, στους οποίους συστηνόταν ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών. 

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι δικαιούνται αναδρομικά χρήματα από το εν λόγω Ταμείο, τους έπειθε να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συγκατηγορουμένων του και μέσα σε προθεσμία λίγων ωρών, μέρος των χρημάτων που υποτίθεται ότι δικαιούνταν.

Η ανάληψη των χρημάτων γινόταν άμεσα από τους υπόλοιπους δράστες και αφού έπαιρναν το μερίδιό τους, απέδιδαν τα υπόλοιπα χρήματα στον 35χρονο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.