.Και οι 4 συστημικές τράπεζες στην αγκαλιά του ELA

Αίτημα για ένταξη στο μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA - Emergency Liquidity Assistance) για προληπτικούς λόγους και για τις 4 συστημικές τράπεζες, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε με πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με ασφαλείς τραπεζικές πηγές. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ότι δυο από τις 4 συστημικές τράπεζες, η Eurobank και η Alpha Bank, επιβεβαίωσαν ότι αιτήθηκαν χρηματοδοτική γραμμή στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με στελέχη των τρα... περισσότερα »

.Για «πολιτική αλητεία» κατηγορεί το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ... «Προσπαθεί να εμποδίσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα»

«Στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. 

Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Γιάννης Γκιόκας, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Διακομματική Επιτροπή. Ο κ. Γκιόκας αναφέρει πως το ΚΚΕ και στις Ε... περισσότερα »

«Όχι» στη διαγραφή, «ναι» στην επιμήκυνση

Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, θα κληθεί να αποπληρώσει το σύνολο του ελληνικού χρέους, αλλά η ευρωζώνη θα μπορούσε να συμφωνήσει να επιμηκύνει τη διάρκεια αποπληρωμής των οφειλών της, εκτίμησαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε δηλώσεις τους στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. 

«Δεν εξετάζουμε τη διαγραφή χρέους», δήλωσε στο Ρόιτερς ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο Βάλντις Ντομπρόβσκις, εννέα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η επόμενη ... περισσότερα »

.«Το ελληνικό χρέος φαίνεται αρκετά διαχειρίσιμο, είναι οι πολιτικές που το κάνουν προβληματικό»

«Σε στενούς οικονομικούς όρους, το ελληνικό χρέος φαίνεται αρκετά διαχειρίσιμο σήμερα. Οι πολιτικές είναι που το κάνουν προβληματικό», αναφέρει άρθρο του Στέφεν Φίντλερ στην εφημερίδα Wall Street Journal. 

Το δημοσίευμα τονίζει ότι πολλοί πολιτικοί στην Ευρωζώνη διαφωνούν με την άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε δηλώσει σε ομιλία του την Τρίτη ότι «δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος σε όλη την Ευρώπη που να νομίζει σοβαρά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και πρέπει να αποπληρωθεί στο ακέραιο». «Δεν μπορεί κανείς να βλέπει μόνο το επίπεδο χρέους ή την ... περισσότερα »

.Επικίνδυνο κοκτέιλ στην οικονομία

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία αλλά και το κλίμα που δημιουργείται γύρω από την ελληνική οικονομία. Από τη μία τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους μειώνονται επικίνδυνα και από την άλλη οι τράπεζες προσφεύγουν σε αναζήτηση έκτακτης χρηματοδότησης για να καλυφθούν ανάγκες ρευστότητας. 

Το δημοσίευμα των Financial Times είναι αποκαλυπτικό. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη η Aθήνα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρευστό για την αποπληρωμή των ομολογιακών της υποχρεώσεων τον Μάρτιο. «Σηκώνω σημαία, γιατί επικρατεί εφησυχασμός όσον αφορά την άντληση κεφαλαίων για την πλη... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.