.Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μονιμοποιήσεις από το «παράθυρο» στον Δήμο Ζωγράφου


Μονιμοποίηση υπαλλήλων με μεθόδους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον «ανορθόδοξες» φαίνεται ότι εφάρμοζε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου που εκλεγόταν επί τρεις τετραετίες. 

Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα, 14 άτομα που είχαν εργαστεί ως συμβασιούχοι σε εταιρείες του δήμου, οι οποίες σήμερα έχουν καταργηθεί, μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου χωρίς σε καμία περίπτωση να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Μάλιστα όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται στην έκθεση, τα συγκεκριμένα άτομα πληρώνονταν με μετρητά και όχι με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό όπως είθισται για τους υπαλλήλους στον δήμο, ενώ την εποχή που φέρονταν να εργάζονται στον δήμο βρέθηκαν παράλληλα εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με την ιδιότητα του ανέργου. 

Ενας εκ των 14 έχει καταθέσει ότι δεν εργαζόταν στον δήμο, αλλά δέχθηκε να υπογράψει έγγραφα προκειμένου να φανεί ως εργαζόμενος το 2005 και άρα στη συνέχεια να μονιμοποιηθεί.
Οι δεκατέσσερις υπάλληλοι φαίνεται ότι εργάστηκαν περιστασιακά στον δήμο ως συμβασιούχοι κάποια στιγμή την τελευταία δεκαετία. 

Ωστόσο το 2009, όταν δόθηκε η δυνατότητα της μονιμοποίησης των υπαλλήλων που πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις με τον νόμο Παυλόπουλου φαίνεται ότι οι εν λόγω προϋποθέσεις, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός. 

Ο πρώην δήμαρχος, Ιωάννης Καζάκος, φέρεται να παρουσίασε ως αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου την πρόσληψη των υπαλλήλων χωρίς να υπάρχουν ανάλογα πρακτικά. Παράλληλα, σε ΕΔΕ που διενεργήθηκε έδωσε αναληθείς απαντήσεις.
Χωρίς ΙΚΑ, βεβαιώσεις

Για να μετατραπούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σε αορίστου χρόνου το 2009 έπρεπε καταρχάς να είναι υπάλληλοι του δήμου τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν ίσχυε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω «υπάλληλοι» δεν συμπεριλαμβάνονταν στις καταστάσεις προσωπικού των εταιρειών του δήμου όπου φέρονταν ως εργαζόμενοι, δεν ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ, δεν έλαβαν ποτέ βεβαιώσεις αποδοχών, δεν ανέφεραν στη φορολογική τους δήλωση τις αποδοχές τους από τον δήμο και δεν είχαν εγγραφεί στον σύλλογο εργαζομένων. 

Με λίγα λόγια επρόκειτο για αόρατους υπαλλήλους που ξαφνικά απέκτησαν υπαλληλική υπόσταση εφόσον εμφανίστηκαν να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου με τον δήμο. 
Σε κάποιες συμβάσεις το δελτίο ταυτότητας που χρησιμοποιείται έχει εκδοθεί μετά την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

.Για ρατσιστική ενέργεια μιλάει το ΠΑΣΟΚ


«Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως τέτοια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με «το περιστατικό ακραίας βίας στη Νέα Μανωλάδα» και σημειώνει ότι αυτό «πρέπει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές άμεσα».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και να γίνει γνωστό πόσα εργόσημα πληρώθηκαν σε εργάτες γης στην περιοχή».

Ακόμη, αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων, ότι «η απασχόληση αλλοδαπών πολιτών που δεν έχουν χαρτιά, εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο, γίνεται με ευθύνη των εργοδοτών και δεν αποτελεί άλλοθι, σύμφωνα με το νόμο, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και πολύ περισσότερο για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας».

.Επέστρεψε υγιής στην Πάτρα ο 15χρονος που χειρουργήθηκε στη Γερμανία


 Στο σπίτι του στην Πάτρα επέστρεψε υγιής σήμερα ο 15χρονος μαθητής που χειρουργήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο του Αννόβερο της Γερμανίας, προκειμένου να αποκατασταθεί πρόβλημα υγείας στον εγκέφαλο.
Ο 15χρονος έπασχε από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου και με την χειρουργική επέμβαση, η υγεία του αποκαταστάθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 15χρονος Μανώλης θα συνεχίσει στην Πάτρα την θεραπεία, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η κινητικότητά του.

.Επιστολή με δηλητήριο εστάλη στον Ομπάμα


Η επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, ανακοίνωσε το FBI, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχέση ανάμεσα στις ύποπτες επιστολές -που εστάλησαν πρώτα σε έναν βουλευτή και στη συνέχεια στον πρόεδρο- και την επίθεση στη Βοστόνη.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, διαψεύδοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε νωρίτερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι κρατείται ένας ύποπτος.

Εξάλλου, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το δικαστήριο της Βοστόνης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί τμήματα της Γερουσίας για να εξεταστούν ύποπτα πακέτα και επιστολές, όμως από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται κάποια απειλή.

.Διακανονισμοί από τη ΔΕΗ


Σε άτοκες μηνιαίες δόσεις ρυθμίζει η ΔΕΗ τις οφειλές καταναλωτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες θα ξεκινούν από το 25% του συνήθους λογαριασμού χωρίς το τέλος ακινήτων. 

Επίσης, στις ίδιες κατηγορίες πελατών όπως και σε ομάδες που έχουν εξάρτηση από μηχανικά μέσα, δεν θα γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους κατά τους χειμερινούς (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο) και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος).

Τις νέες ρυθμίσεις ανακοίνωσε απόψε η ΔΕΗ, σε ευθυγράμμιση με το νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, που τέθηκε σε ισχύ με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ε. Παπαγεωργίου.

Στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων (ευάλωτων καταναλωτών) εντάσσονται αυτή τη στιγμή όσοι έχουν Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, δηλαδή άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, με εισοδηματικά κριτήρια και όρια κατανάλωσης.

.Δέκα φορές ταχύτερα λιώνουν οι πάγοι της Ανταρκτικής


Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, οι πάγοι της Ανταρκτικής έλιωναν το καλοκαίρι δέκα φορές πιο γρήγορα απ' ό,τι έλιωναν πριν 600 χρόνια.
Την έρευνα διεξήγαν Βρετανοί και Αυστραλοί επιστήμονες, από το πανεπιστήμιο Australian National University, οι οποίοι με ειδικό τρυπάνι κατάφεραν να εξετάσουν κομμάτια πάγου προερχόμενα από βάθος 360 μέτρων. 

Τα δείγματα αυτά τους έδωσαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις σημερινές κλιματολογικές συνθήκες με αυτές που επικρατούσαν πριν έξι αιώνες. Πιο συγκεκριμένα, οι συγκρίσεις έδειξαν ότι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας σήμερα είναι κατά 1,6 βαθμούς υψηλότερη, απ' ό,τι ήταν πριν 600 χρόνια και οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώνουν δέκα φορές πιο γρήγορα.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων, Dr Nerrilie Abram, από το Australian National University, δήλωσε ότι ο ρυθμός του λιωσίματος των πάγων επιταχύνθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. 

«Το λιώσιμο άρχισε σιγά-σιγά πριν 600 χρόνια, αλλά τα τελευταία 50 χρόνια άρχισε να λαμβάνει δραματικές διαστάσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η παραμικρή πλέον άνοδος της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα επηρεάζει το λιώσιμο των πάγων.

.Η μπίρα πυροδοτηθεί στον εγκέφαλο το αίσθημα της απόλαυσης


Αρκεί η γεύση της μπίρας και μόνο, χωρίς καν την επίδραση του αλκοόλ που αυτή περιέχει, για να πυροδοτηθεί στον εγκέφαλο το αίσθημα της απόλαυσης και έτσι ο πότης να θέλει να πιει κι άλλο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έδειξε ότι αρκούν μόλις 15 χιλιοστόλιτρα (ml) μπίρας για να αυξηθεί αισθητά το επίπεδο της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το αίσθημα απόλαυσης και ανταμοιβής (και να ανοίγει ο δρόμος για το μεθύσι...)

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ινδιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας Ντέιβιντ Κάρεκεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροψυχοφαρμακολογίας "Neuropsychopharmacology", 

έκαναν πειράματα με μια ομάδα 49 ανδρών εθελοντών, που κλήθηκαν να πιούν είτε μπίρα είτε ένα αναψυκτικό. Παράλληλα, καταγράφονταν οι αντιδράσεις του εγκεφάλου τους σε ειδικό μηχάνημα τρισδιάστατης απεικόνισης (τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων ή ΡΕΤ).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.