.Ολάντ: Η «χημεία» με την Μέρκελ είναι σίγουρα σωστή


Η Γαλλία και η Γερμανία φρόντισαν από κοινού για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη «χημεία» μεταξύ των δύο ηγετών, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε αστειευόμενη ότι «ίσως το γεγονός ότι υπάρχει μεταξύ μας “χημεία” να είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό μας».

Ο κ. Ολάντ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμβολή των δύο χωρών στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι έχει επιτευχθεί; 

Πάρτε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Τίποτε δεν θα ήταν εφικτό, αν η Γαλλία και η Γερμανία δεν είχαν λάβει από κοινού τόσο ξεκάθαρη θέση. Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και η επικύρωσή του στη Γαλλία και στη Γερμανία - και αυτό ήταν απόδειξη εμπιστοσύνης. 

Ακολούθησε η τραπεζική ένωση, της οποίας οι αρχές έχουν συμφωνηθεί, ενώ οι λεπτομέρειες χρειάζονται ακόμη χρόνο. Μαζί εργαστήκαμε για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αν λοιπόν μετράει κάνεις τη “χημεία” με τα αποτελέσματα, τότε θα διαπιστώσει ότι η “χημεία” είναι σίγουρα σωστή»

.Πυροβολισμοί σε κολέγιο


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε εγκαταστάσεις ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νότιο Τέξας, κοντά στο Χιούστον, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που σημείωσαν ότι "και ο ένοπλος εισβολέας στις εγκαταστάσεις έχει τραυματιστεί".
Το επεισόδιο σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του κολεγίου Λόουν Σταρ, σε σχετικά μικρή απόσταση από το Χιούστον.
Η Βίκι Κάσιντι, εκπρόσωπος Τύπου του κολεγίου, ανέφερε μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Χιούστον Κρόνικλ ότι, "είναι σε γνώση μας ότι έχουν ριφθεί πυροβολισμοί, έχει προκληθεί μια συγκεχυμένη κατάσταση".
Πυρά ακούστηκαν και στο κτίριο της Βιβλιοθήκης του Κολεγίου και εκεί έχουν τραυματιστεί παρευρισκόμενοι, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KHOU News.
Φοιτήτρια, που προσερχόταν στο κεντρικό αμφιθέατρο για ένα μάθημα "άκουσε έξι πυροβολισμούς από τη Βιβλιοθήκη και ετράπη αμέσως σε φυγή".
Μεταδόθηκε ένα πλάνο με έναν άντρα που διακομίζεται από τη Βιβλιοθήκη πάνω σε φορείο, με χειροπέδες.
Την ίδια ώρα, δεκάδες αστυνομικοί με τα όπλα προτεταμένα αναζητούν τυχόν συνεργό του εισβολέα.
Στο Facebook, η διεύθυνση του Κολεγίου συνέστησε στους σπουδαστές να μην μεταβούν στις εγκαταστάσεις μέχρι νεοτέρας, ενώ σε όσους ήταν εκεί όταν έγινε η επίθεση "να αναζητήσουν καταφύγιο"

.Ντράγκι: Tα μαύρα σύννεφα πάνω από την Eυρωζώνη απομακρύνονται


Η ευρωζώνη μπορεί να ξεκινήσει το 2013 με μεγαλύτερη σιγουριά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά εξαρτάται από τις κυβερνήσεις να την οδηγήσουν προς τα εμπρός με τις μεταρρυθμίσεις τους, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Στην ομιλία του για το νέο έτος ο Ντράγκι επισήμανε τον αντίκτυπο που είχε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που προώθησε η ΕΚΤ, το ΟΜΤ (Οριστικές Νομισματικές Συναλλαγές) καθώς βοήθησε να μειωθούν οι εντάσεις στην ευρωζώνη. 

Ταυτόχρονα όμως έριξε στις κυβερνήσεις των χωρών το βάρος της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων ώστε να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

Η δέσμευση των 17 χωρών στη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ σημαίνει ότι "τα μαύρα σύννεφα πάνω από την ευρωζώνη απομακρύνθηκαν" το 2012, είπε ο Ντράγκι.

.Συγκροτήθηκε η Προανακριτική για τον Γ. Παπακωνσταντίνου


Με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, συγκροτήθηκε η 13μελής Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διερευνήσει την ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της «λίστας Λαγκάρντ». 

Την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας ανακοίνωσε ο προεδρεύων Ιωαν. Τραγάκης. 

Αύριο συνέρχεται σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή προκειμένου να εκλέξει προεδρείο και να οργανώσει την διαδικασία των εργασιών της (μέρες, ώρες κλπ). Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. 

Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από την ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής. 

.«Κλείνει» στη Ρόμα ο Τοροσίδης


 Πολύ κοντά στη Ρόμα βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τους «τζιαλορόσι». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής αμυντικός βρίσκεται ήδη στην ιταλική πρωτεύουσα, προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση του συλλόγου και, εφόσον συμφωνήσει, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο "Τwitter", η Ρόμα ανακοίνωσε ότι έχει φτάσει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του παίκτη να μεταγραφεί στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι για την ολοκλήρωση της μεταγραφής απομένει η συμφωνία με τον Έλληνα αμυντικό.

.Σε μειώσεις αποδοχών προχώρησαν 40.297 επιχειρήσεις στο οκτάμηνο του 2012


Σε ποσοστό 21,72% ανέρχεται ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, στη βάση του Ν. 4046/12, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2012, όπως προκύπτει από στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας- ΣΕΠΕ, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, από τα συνοπτικά στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ 

προκύπτει ότι, κατά το εννεάμηνο Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2012, κατατέθηκαν στις Περιφερειακές Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ 61.113 μετατροπές συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε άλλες ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Οι 35.351 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 15.814 αφορούν μετατροπή συμβάσεων από πλήρη απασχόληση, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με ομόφωνη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων και 9.948 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Κατά το οκτάμηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2012, στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ κατατέθηκαν 631 επιχειρησιακές συμβάσεις, που αφορούσαν 79.186 εργαζόμενους και ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών τους ήταν 21,09%.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα- και κατ΄εφαρμογή του Ν. 4046/12- 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μειώσεις αποδοχών που αφορούσαν 178.058 εργαζόμενους. Ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων ήταν 21,72%.

Τα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, για τα προβλήματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

.Στις κάλπες προσέρχονται οι ισραηλινοί


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ισραηλινοί, για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δείχνει ως ο επικρατέστερος για μια τρίτη θητεία, αλλά με μικρότερη πλειοψηφία. Μια πιθανή εκλογική νίκη του Νετανιάχου, ωθεί το εβραϊκό κράτος, ακόμη πιο μακριά από την ειρήνη με τους Παλαιστινίους και λιγοστεύει την απόσταση από μια αναμέτρηση με το Ιράν.

Ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί, αν παραμείνει στην εξουσία, να συνεχίσει την ανέγερση των εβραϊκών οικισμών στα εδάφη που κατακτήθηκαν κατά τον πόλεμο του 1967, μια πολιτική που θα τον τοποθετήσει σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον και θα εμβαθύνει τη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ. 

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν, ότι το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, το οποίο έχει αναπτύξει ένα εκλογικό σύμφωνο με την υπερ-εθνικιστική ομάδα Γισραέλ Μπεϊτενού, θα λάβει τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές.

Αλλά καθώς στο Ισραήλ, στις εκλογικές αναμετρήσεις πότε ένα κόμμα δεν έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Νετανιάχου, ο οποίος θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του Ιράν και οι πυρηνικές φιλοδοξίες του είναι κορυφαία προτεραιότητα του, θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους για τον έλεγχο της Κνεσέτ των 120 εδρών.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές εικάζουν ότι ο Νετανιάχου θα μπορούσε να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια πιο μετριοπαθή εικόνα για το Ισραήλ στην παγκόσμια σκηνή, μοιραζόμενος την εξουσία με κεντρώους σχηματισμούς.

Όμως από την πλευρά του το εργατικό κόμμα του Ισραήλ, που βρισκόταν στην προηγούμενη Κνεσέτ, στην αξιωματική αντιπολίτευση και το οποίο αναμένεται να κερδίσει μέχρι και 17 έδρες, έχει ήδη αποκλείσει την πιθανότητα επανάληψης του 2009, όταν τέθηκε αρχικά στο υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου, ο οποίος υποσχέθηκε τότε την προώθηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους.

Οι εκλογές της Τρίτης είναι οι πρώτες που διεξάγονται στο Ισραήλ από τη στιγμή που στον αραβικό κόσμο ξέσπασε η αποκαλούμενη "Αραβική άνοιξη" που σάρωσε πολύχρονα αυταρχικά καθεστώτα και δημιούργησε νέες πολιτικές συνθήκες στη Μέση Ανατολή και στις χώρες της Βόρειας Αφρικής. 

Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι η πολιτική αναταραχή στις αραβικές χώρες η οποία έφερε σε πολλές χώρες ισλαμικά κινήματα στην εξουσία- κυρίως και πρωτίστως στη γειτονική Αίγυπτο- αποδεικνύει τη σημασία της ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.