. Τα μυστικά που «καίνε» τον Καμμένο


Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες για τους Ανεξάρτητους Έλληνες λόγω των πολλαπλών αποχωρήσεων στελεχών του κόμματος.

Ο σχεδιασμός του κ. Καμμένου για έναν «δεξιό ΣΥΡΙΖΑ», με αυτόνομες συνιστώσες, απέτυχε εν τη γενέσει του. Εδώ και καιρό, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», είχαν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης, στην οποία θα συμμετείχαν κόμματα, πολιτικές κινήσεις, αλλά και μεμονωμένα στελέχη που είναι πλέον στη ΝΔ.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος με το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα», ο Γιώργος Καρατζαφέρης μαζί με τον κύριο Παναγιώτη Ψωμιάδη και το νέο φορέα που ετοιμάζουν υπό το όνομα «Πατρίδα», καθώς και ο κύριος Στέλιος Παπαθεμελής με τη Δημοκρατική Αναγέννηση βρίσκονταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα τους περιελάμβανε όλους.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες πίστευαν ότι από τον Μάρτιο και μετά, όταν τα επώδυνα μέτρα θα έχουν γίνει αισθητά στην κοινωνία, θα υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και η ΝΔ θα αρχίσει την πτωτική της πορεία, όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ. Για να μη διοχετευθεί όλη αυτή η δυσαρέσκεια στη Χρυσή Αυγή, ήθελαν να γίνουν αυτοί το δεξιό ανάχωμα.

Οι εξελίξεις ωστόσο πρόλαβαν τον Πάνο Καμμένο. Οι βεβιασμένες κινήσεις που του καταλογίζουν κάποιοι και οι κατηγορίες περί κλειστής ομάδας χάλασαν το σχεδιασμό για έναν «δεξιό ΣΥΡΙΖΑ» που θα μπορούσε να προχωρήσει σε συνεργασίες την επομένη των εκλογών. 

Επίσης, του προσάπτουν ότι στην τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση δεν απάντησε στα περί φυσιογνωμίας και ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος. Αυτό όμως που έριξε λάδι στη φωτιά ήταν και οι καταγγελίες του κ. Γιάννη Μανώλη για το γνωστό non paper στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. 

Ο κ. Χρήστος Ζώης, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ήταν ο «αρχιτέκτονας» της προσέγγισης με τον κ. Νικολόπουλο και της καθόδου του στη Β΄ Αθήνας και δεν μπορεί να καταλάβει τι άλλαξε μέσα σε λίγα 24ωρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε στον κ. Ζώη να αναλάβει αντιπρόεδρος του κόμματος, ωστόσο ο πρώην εκπρόσωπος του απάντησε: «Δεν μπορώ να συνομιλώ με το χάος».

.Κατά του προϋπολογισμού λιτότητας διαδήλωσαν χιλιάδες Πορτογάλοι


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στη Λισαβόνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Η διαδήλωση που οργάνωση η CGTP, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ομοσπονδία της χώρας, κατέληξε έξω από το προεδρικό μέγαρο. Οι συμμετέχοντες ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να ζητήσουν από τον συντηρητικό πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα να μην επικυρώσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
 
Προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υιοθέτησε στα τέλη Νοεμβρίου έναν προϋπολογισμό λιτότητας που συνοδεύεται από γενικευμένη αύξηση της φορολογίας.
 
Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επικυρώσει το νόμο, αν θα θέσει βέτο ή αν θα συγκαλέσει το Συνταγματικό Δικαστήριο για να αποφανθεί για τη νομιμότητα των μέτρων.

"Ζητούμε από τον πρόεδρο να ακούσει το λαό και να απορρίψει τον προϋπολογισμό", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CGTP Αρμένιο Κάρλος

.Επενδύσεις και απασχόληση, οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού


 Συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες είχε από το πρωί στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς καθορίζοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα μετά και τη θετική απόφαση του Eurogroup που οδηγεί στην εκταμίευση της δόσης.
Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και η επέκταση όσων ήδη βρίσκονται στη χώρα μας, με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και την μείωση της ανεργίας.
 
Το πρωί της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η διεύρυνση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και φυσικά η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ενώ την Τετάρτη το βράδυ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στα επίσημα εγκαίνια της αντιπροσωπείας του ιδρύματος Konrad Adenauer, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Παράλληλα, σήμερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον διοικητή της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Μεγίστης, αντισυνταγματάρχη Βασίλειο Λαγογιάννη και με τον αρχιφύλακα του Φυλακίου της νήσου Ρω, λοχαγο Αθανάσιο Σίσκο, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος διανυκτέρευσε χθες στο νησί, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε στρατιωτικές μονάδες και ακριτικά φυλάκια των Δωδεκανήσων.
 
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους δύο αξιωματικούς να μεταφέρουν τις θερμότερες ευχές του σε όλους τους ένστολους που υπηρετούν υπό τις διαταγές τους στις μονάδες της περιοχής τους.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές ότι "παρά τις εξοικονομήσεις δαπανών, που ήταν υποχρεωτικές για να μπορέσει η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος παραμένουν και θα εξακολουθήσουν να είναι ο μεγάλος εγγυητής για την εθνική ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα της χώρας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες".

.Ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι ο Aγ. Βασίλης της ανάπτυξης, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας


Συναντήσεις με αξιωματούχους σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, καθώς και με εκπροσώπους κομμάτων της Αριστεράς, Κινημάτων και την ελληνική ομογένεια, θα έχει η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ του πολιτικού φορέα, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί σε Βραζιλία και Αργεντινή, από σήμερα έως και τις 27 Δεκεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του κυβερνώντος κόμματος (Κόμμα Εργαζομένων-PT) και της Γερουσίας, αντίστοιχα.

«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του πολιτικού φορέα σε ενιαίο, ενωτικό, δημοκρατικό και πολυτασικό φορέα της αριστεράς.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς τη «δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, ενώ επίσης μίλησε για «αποτυχία» της επαναγοράς ομολόγων. 

«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά», είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο», «γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας «επιτέθηκε» και στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο 'Αγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Θέτοντας το διακύβευμα του επόμενου διαστήματος για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο τέλος του επόμενου Μαρτίου ένα μόνο δίλημμα θα υπάρχει: «Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και υπογράμμισε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».

Απάντηση Σ. Κεδίκογλου
"Πριν φύγει για Χριστούγεννα στη Λατινική Αμερική, ο κ. Τσίπρας έδωσε άλλη μια παράσταση για το λόμπι της δραχμής", τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Αλ. Τσίπρα.
 
Όπως τονίζει ο κ.Κεδίκογλου, ο κ.Τσίπρας "κάνοντας το άσπρο-μαύρο, προσπάθησε να απαξιώσει το τέλος των σεναρίων για έξοδο από το ευρώ. Κατανοούμε την απογοήτευσή του.
 
Ελπίζουμε στην Αργεντινή να καταλάβει τις συνέπειες μιας α λα ΣΥΡΙΖΑ πολιτικής", καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Νωρίτερα, ο κ.Τσίπρας είχε ασκήσει σκληρή κριτική προς τη «δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση», όπως είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» όπως τους είχε χαρακτηρίσει, για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης, ενώ επίσης είχε κάνει λόγο για «αποτυχία» της επαναγοράς ομολόγων.

."Αφήνουμε πίσω μας την πενταετή ύφεση"

"Αφήνουμε πίσω μας την πενταετή ύφεση", δηλώνει στην εφημερίδα Ημερησία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και προσθέτει χαρακτηριστικά πως "ό,τι πετυχαίνουμε στο εξής θα πέφτει σαν βροχή στην έρημο, καθώς η χώρα θα ξυπνάει από μία πρωτοφανή ύφεση". 

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι "μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα μπορούμε να δούμε ανάπτυξη με θετικούς ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση" , αλλά επισημαίνει ότι με τις αποφάσεις του Eurogroup "πήραμε μια ανάσα, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε". 

"Αποφύγαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, αλλά έχουμε υποχρέωση ως κυβέρνηση και ως κοινωνία να πετύχει το πρόγραμμα", τονίζει στη συνέντευξή του ο Γ.Στουρνάρας, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο της επόμενης μέρας την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. 

Πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η στρατηγική για την ανάκαμψη της οικονομίας στο επόμενο διάστημα, θα είναι κατά τον υπουργό Οικονομικών, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, η δημιουργία ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση των αγορών και η ταχεία απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που έχει η χώρα στη διάθεσή της από τα κοινοτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.