.Πόσο αλήθεια έχουμε μετανιώσει όλοι σήμερα, για την άθλια και απαίσια συμπεριφορά μας στο Πασόκ και στο Γιώργο Παπανδρέου;

Γράφει ο Ν Βράχος.

Τώρα, που η θαμπάδα του πρωτόγνωρου φόβο και της οργής πέρασε, τώρα που μπορούμε να πούμε ότι το μυαλό λειτουργεί και το ένστικτο παραμονεύει, ενώ η γνώση και η θύμηση έχουν στραμμένα τα κεφάλια τους στο γνώριμο παρελθόν, σήμερα νομίζω, μπορούμε να κοιτάξουμε τον καθρέφτη λοξά και να μονολογήσουμε, είτε κρυφά , είτε και μισο-φοβισμένα ακόμη:

{{Πόσο βιαστήκαμε να καταδικάσουμε, ανθρώπους και να απορρίψουμε πολιτικές , τις οποίες σχεδόν δεν είχαμε αντιληφθεί. Πόσο εύκολα αρπάξαμε το κοντάρι με τη σημαία της ‘’αντιδραστικής ευκαιρίας’’ και βγήκαμε στους δρόμους φωνάζοντας : [[ Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή]] ! 

Πόσο άγνωστα και τρομακτικά κενά του ‘’αύριο’’ συγκρούστηκαν με μανία και αγριότητα με την παθογένεια του χθές και τα..φυστίκια Αιγίνης, της καθημερινής μας ασχολίας και προβληματισμού;
Πόσο δύσκολο είναι πια σήμερα, να ξεχάσουμε τους εφιάλτες και τους υβριστές εκείνης της περιόδου, αυτούς που χωρίς δισταγμό σήκωσαν την σημαία του ‘’οργισμένου αγωνιστή της δωροληψίας’’;]]

[[Τι έκαναν όλοι αυτοί που ποδηγέτησαν ‘’το πλήθος’’ και μετρούσαν μόνο ..αυτοκτονίες και …εχθρούς, που ζητούσαν και έψαχναν για αιμοδότες οπαδούς της άρνησης και της ισοπέδωσης των ανεξόφλητων ακόμη περιουσιών μας;
Τι έκαναν και γιατί, όλοι αυτοί που οδήγησαν το λαό στην απόγνωση και την οικονομία στην αποτελμάτωση;

* Τότε που η Ελλάδα αγωνιζόταν για την ύπαρξή της, την εθνική της αξιοπρέπεια,
και έλεγε ένα δεύτερο ΟΧΙ στις γερμανογαλλικές απαιτήσεις και ευτελισμούς, ένα όχι για την κοινωνική απαλλοτρίωση και γενοκτονία του λαού μας. 
*Τότε που ένας, ΜΟΝΟΣ του, μάχονταν μέσα κι έξω κι όλοι του τραβούσαν το..χαλί!
*Τότε που ζητούσαμε χρήματα για να μη πτωχεύσουμε, αφού μας έκρυψαν οι λιποτάκτες , άλλοι που έφυγαν και άλλοι που κυβερνούν σήμερα, την αλήθεια;
*Τότε που έπρεπε σε δύο μήνες να βρούμε 30 Δις Ευρώ και κανείς δεν μας έδινε.
*Τότε που οι βρικόλακες της Ευρώπης «έμπαιναν» στην Ελλάδα από τις κερκόπορτες των αθλίων, μα και αιώνιων εφιαλτών της πατρίδας μας.]]

Τώρα ξέρουμε όλοι την αλήθεια, ανεξάρτητα αν το αποδεχόμαστε δημόσια ή κατ΄ιδίαν. Ξέρουμε ότι σήμερα υπάρχουμε σαν κράτος, υπάρχουν μισθοί συντάξεις έξοδα γιατί την δύσκολη στιγμή βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να θυσιαστεί για την Ελλάδα. 

Άραγε, γιατί τόσο εύκολα συνεχίζουμε να πέφτουμε θύματα , μιας παρορμητικής άγνοιας, μιας εύκολης αντίδρασης, μιας μοναδικής σχεδόν μετεμφυλιακής αντεκδίκησης;
Ξέρουμε άραγε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι ζητάμε; Ποιος θα μας απαντήσει , αν όχι η ιστορική μας διαδρομή; Κάνουμε λάθη, ή, πάντα κάνουν λάθη οι..άλλοι, κι εμείς τους τα ’’αναγνωρίζουμε’’… ανακουφισμένοι ;

.Δούρου: Εγώ κυβερνώ με τους «λεφτά υπάρχουν»;

Βούλτεψη: Εμείς κυβερνάμε με το αστικό λαϊκό ΠΑΣΟΚ, το άλλο, το έχουν πάρει αυτοί

Δεν έλεγαν να πέσουν οι τόνοι σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Αυτή τη φορά συγκρούστηκαν για τις απόψεις τους η Σοφία Βούλτεψη με τη Ρένα Δούρου όταν η δεύτερη ρώτησε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε τι υπηρετούν οι απολύσεις.

Η συζήτηση φυσικά δεν έμεινε εκεί αφού έφτασαν να σχολιάζουν ακόμη και την φράση του Γιώργου Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν»

Ακολουθεί επίμαχος διάλογος

Δούρου: Τι υπηρετούν αυτές οι απολύσεις; Πώς μπορούν να είναι παράπλευρες απώλειες το 1,5 εκατ. ανέργων και ο διαλυμένος ιδιωτικός τομέας; 

Βούλτεψη: Πολλοί από αυτούς που μας ακούν να είναι έτοιμοι να πάνε στον επόμενο “Λεφτά υπάρχουν” που λέει “Εγώ θα κάνω ξανά επαναπροσλήψεις”.

Δούρου: Όχι, μην το κάνετε αυτό κ. Βούλτεψη

Βούλτεψη: Δε θέλω να με διακόψετε

Δούρου: Δεν σας είπε κανένας σε αυτό το τραπέζι ότι λεφτά υπάρχουν. 

Βούλτεψη: Μα αφού λέτε ότι μπορείτε να ταΐζετε όλους αυτούς, πάει να πει ότι έχετε λεφτά. 

Δούρου: Σας ρωτάω. Απολύοντας 15.000 ανθρώπους από τον Δημόσιο Τομέα, πώς θα στήσετε την ελληνική οικονομία στα πόδια της; 

Βούλτεψη: Δε μπορώ να φωνάζω. Αυτά που κάνετε εδώ πέρα, δεν μπορούν να τα κάνουν ούτε δημοσιογράφοι. Η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι μόνο η περιγραφή είναι και η έγκαιρη προειδοποίηση. Εδώ φτάσαμε να περιγράφουν και οι πολιτικοί. 

(…)

Δούρου: Εγώ συγκυβερνώ με τους “Λεφτά υπάρχουν;” 

Βούλτεψη: Γιατί το κάνεις αυτό τώρα; 

Ρήγας: Εσείς τους πήγατε στο κόμμα σας όμως κ. Δούρου. 

Βούλτεψη: Εμείς κυβερνάμε με το αστικό λαϊκό ΠΑΣΟΚ. Το άλλο τους “Λεφτά υπάρχουν” το έχουν πάρει αυτοί.

.Αναστολή και για το 2014 των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας»

«Η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία εμφανίστηκε ήδη από τον αρμόδιο υπουργό τον περασμένο Ιούνιο και σήμερα αποτελεί κεντρικό κοινωνικό πρόβλημα.

Οι πιέσεις της τρόικας για την άρση της αναστολής στο όνομα της μη περαιτέρω μείωσης της αξίας των ακινήτων από την “υπερπροσφορά” σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό πρόβλημα δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών και τις ελληνικές ιδιομορφίες της ιδιοκατοίκησης.

Η Δημοκρατική Αριστερά είχε ήδη καταθέσει τροπολογία και εμμένει στη θέση της για την επέκταση τουλάχιστον για ολόκληρο το 2014 της αναστολής» αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θέμα των 

.Αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, κατόπιν πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, αποφάσισε ότι  για δύο χρόνια (έως το 2015) πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος Σωτήρης Ρίζος και για ένα χρόνο θα είναι πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο νυν αντιπρόεδρος Μιχαήλ Θεοχαρίδης. 

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου θα είναι εισαγγελέας γυναίκα. Πρόκειται για τη σημερινή αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία θα παραμείνει στη θέση αυτή για 3 χρόνια, δηλαδή έως το 2016. 

Ήδη η κυρία Κουτζαμάνη εδώ και καιρό ασκεί καθήκοντα αναπληρώτριας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά την παραίτηση - στην εκπνοή του περασμένου Μαΐου - του Ιωάννη Τέντε από την θέση του Εισαγγελέα ΑΠ, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα  εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

.ΚΚΕ: Χιλιάδες εργαζόμενοι θα θυσιαστούν

«Καμία δικαιολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να εξωραΐσει το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα θυσιαστούν στο βωμό των ευρωενωσιακών της δεσμεύσεων και της εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, σχετικά με τις «διαθεσιμότητες-απολύσεις».

 «Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται σε «διαθεσιμότητα», παίρνοντας αυτόματα το δρόμο της απόλυσης», τονίζει το κόμμα και προσθέτει ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να κρύψει ότι όλος ο λαός θα πληρώνει διαρκώς πιο ακριβά για όλο και χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες». 

.Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απολογία του Ν. Ζήγρα

Μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» που χρησιμοποίησε κατηγορούμενους, χαρακτήρισε τον Άκη Τσοχατζόπουλο και πρόσωπα που έχει ήδη κατονομάσει, ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος απολογείται για δεύτερη μέρα στη δίκη για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

Ο Ν. Ζήγρας, που ενέταξε τον εαυτό του στην οργάνωση η οποία κατά τη δικογραφία δημιουργήθηκε με σκοπό το «ξέπλυμα χρημάτων», υποστήριξε ότι η ηγετική ομάδα «μεταχειρίστηκε» ή παραπλάνησε με τον Α? η Β? τρόπο τα πρόσωπα που βρίσκονται στο εδώλιο.

."Πράσινο φως" από ΤΑΙΠΕΔ για πώληση ΔΕΣΦΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε ομόφωνα τη βελτιωμένη προσφορά της Socar, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά στο 66% της ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο των οποίων συνεδριάζει αύριο για τον ίδιο σκοπό.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "το ΤΑΙΠΕΔ με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχεται τη Socar στην ελληνική αγορά, ως έναν πολύ σοβαρό και στρατηγικό εταίρο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. 

Τα οφέλη που μελλοντικά θα προκύψουν, είναι πολλαπλάσια, τόσο για τον Έλληνα καταναλωτή, όσο και για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας".

.Μονόδρομος για την προοπτική της χώρας η ακύρωση του μνημονίου

 Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ,συνεχίζει τον αγώνα για την ανατροπή «της Κυβέρνησης του Μνημονίου», έστειλε από την Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε απόψε ομιλία στην Θεσπρωτική πρωτεύουσα, με αφορμή την λειτουργία του 1ου Camping της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Δρέπανο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά: « η ακύρωση του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης είναι μονόδρομος για τη προοπτική της χώρας και την απαντοχή του λαού. 

Ούτε λεπτό διακοπή, στον αγώνα να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την κυβέρνησή του μνημονίου.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε   στον Πρωθυπουργό ,
«να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου» και πρόσθεσε:

«Θυμίζω -για μία ακόμα φορά- στον κύριο Σαμαρά, ότι οι Έλληνες πολίτες, ανακεφαλαιοποιούν τις χρεοκοπημένες τράπεζες από το υστέρημά τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, είναι ο πραγματικός προστάτης και εγγυητής της ατομικής ιδιοκτησίας του πολίτη, ενώ χαρακτήρισε  «πραγματικό κίνδυνο για το σπίτι του δανειολήπτη», τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο « ως εντολοδόχους των δανειστών».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της  κυβέρνηση, λέγοντας ότι , αυτή καιροφυλαχτεί, να περάσει ολοένα και σκληρότερα μέτρα μες στη καρδιά του καλοκαιριού, «σαν το κλέφτη, ευελπιστώντας ότι, δε θα τη πάρουμε χαμπάρι». Μέσα στο καλοκαίρι, είπε, « μας ήρθε ο κ. Σόιμπλε για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, τόνισε, «ένα σχέδιο που χαίρει εκτίμησης και αναφοράς διεθνώς, ως η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη καταστροφική πορεία της λιτότητας».

Απευθυνόμενος στην νεολαία ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε  ότι, « είναι η γενιά της ανατροπής, η γενιά της ελπίδας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.