.KAΛΕΣΜΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ...

Kάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, προσαρμόζοντας άμεσα τις τιμές και εκδίδοντας αποδείξεις, απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη...

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η κ. Κεφαλογιάννη επανέλαβε τη σημασία της απόφασης για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% στην παρούσα φάση, για τον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας ότι η αγορά πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία, θέτοντας τις βάσεις ώστε το μέτρο να γίνει μόνιμο και να αποτελέσει προπομπό άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τον κλάδο και γενικότερα για τις επιχειρήσεις.
«Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

 Στο χέρι των επιχειρηματιών είναι να κάνουν πράξη τις δηλώσεις τους και να αξιοποιήσουν το μέτρο, με αίσθημα ευθύνης και προοπτική ανάπτυξης» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.
«Κερδίσαμε μια σημαντική μάχη. 

Ο αγώνας όμως είναι διαρκής και πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις της εποχής» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερες δυσκολίες σε σχέση με την τρόικα για το συγκεκριμένο ζήτημα και επισημαίνοντας τη συνεισφορά του Πρωθυπουργού, που, όπως είπε, ανέλαβε προσωπικά τη διαπραγμάτευση, για να οδηγηθούμε στην επιτυχή έκβαση.

.ANOIXTOΣ ΣΕ ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ...

Πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, αν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και εξακολουθεί ... να χρειάζεται στήριξη όταν τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

 Αν η Ελλάδα (προς το τέλος του 2014) έχει εφαρμόσει τις μεταρρύθμισεις και έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε μπορούμε να ζητήσουμε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων υπέρ της Αθήνας, αν αυτό είναι απαραίτητο» ανέφερε συγκεκριμένα ο Σόιμπλε, που νωρίτερα πάντως ζήτησε να μη συνεχιστεί η συζήτηση για νέο κούρεμα του ελλη...περισσότερα »

.ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ...

Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα κτίσματα, που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, εν όψει της κατάθεσής του απόψε στη Βουλή... 

Επίσης, το υπουργείο επισημαίνει πως λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική συγκυρία, αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής του προστίμου και βελτιώνεται ο τρόπος καταβολής. 

«Κατηγοριοποιούμε τις αυθαιρεσίες, με βάση την επίπτωση που έχουν στο περιβάλλον και αποτρέπουμε τη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός. Αναφορικά με την καταβολή των προστίμων, στο νο... περισσότερα »

.Εφ' όλης της ύλης η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Παπανδρέου

Όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρεται σχετικά, στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μεταβάλλουν σημαντικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα και μάλιστα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν απόψεις για τοn διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις εξελίξεις τις Αραβικές χώρες και τη Συρία, καθώς και τα τεκτενόμενα ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

Ιδιαιτέρη αναφορά έγινε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς αύριο ο Ευάγγελλος Βενιζέλος, επισκέπτεται την 'Αγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πορεία της οικονομίας, οι προτεραιότητες των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η στάση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη.

.Ιω. Στουρνάρας: "Αυτά που μας ενώνουν με τον κ. Σόιμπλε είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν"

Για ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συλλογή απορριμμάτων, την υψηλή τεχνολογία, την πληροφορική, τον ιατρικό τουρισμό και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ι.Στουρνάρας στο χαιρετισμό του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Ο Έλληνας υπουργός έκανε επίσης λόγο για τεράστιες συμπληρωματικότητες των οικονομιών Ελλάδας και Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι "αυτά που μας ενώνουν με τον κ. Σόιμπλε είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν".

Ο κ. Στουρνάρας έκανε ειδική αναφορά για τη συνεχή εκροή κεφαλαίων από τον ευρωπαϊκό νότο στον ευρωπαϊκό Βορρά και για τις διαφορές επιτοκίων που υπάρχουν υπέρ του δεύτερου, τα οποία όπως είπε, αποτελούν υφέρπουσα απειλή για την ευρωπαϊκή ενότητα.

Δήλωσε προσηλωμένος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής επισημαίνοντας ότι "δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κάνουμε το σωστό και παρά τα λάθη βρίσκουμε λύσεις".

Αναφερόμενος τέλος, στο πρόβλημα της ρευστότητας το οποίο χαρακτήρισε ως βασικό παράγοντα ανάσχεσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αυτό τώρα θα αποκατασταθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

.Ανασφάλιστος, ο ένας στους τρεις εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο, καθώς κατόπιν ελέγχων εντοπίστηκε ως ανασφάλιστος ο ένας στους τρεις εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κλιμάκια ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα με στόχο τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας στις εποχιακές επιχειρήσεις (ταβέρνες - μπαρ - μεζεδοπωλεία - νυκτερινά κέντρα - ξενοδοχεία -θαλάσσια σπορ - τουριστικά γραφεία) επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Συνολικά, το μήνα Ιούνιο 2013 ελέγχθηκαν 1.345 (χίλιες τριακόσιες σαράντα πέντε επιχειρήσεις) και καταγράφηκαν 1.680 (χίλιοι εξακόσιοι ογδόντα) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο σύνολο 4.818 (τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων δέκα οκτώ).

Επιβλήθηκαν επιτόπου πρόστιμα ύψους 995.000,00 (εννιακοσίων ενενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ) για τη μη τήρηση του βιβλίου Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και οι συνταχθείσες Εκθέσεις Επιτοπίου Ελέγχου διαβιβάσθηκαν στα αρμόδια Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την επιβολή εισφορών και συνακόλουθων προστίμων.

.ΠΑΣΟΚ: Ο Π. Κουκουλόπουλος θα δώσει κάποιες εξηγήσεις

Η καταψήφιση του άρθρου 81 για τη δημοτική αστυνομία από τον κοινοβουλευτικό εκπροσώπο του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο, δημιουργεί ζήτημα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ο Π.Κουκουλόπουλος θα δώσει κάποιες εξηγήσεις, θα συζητήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και θα ληφθούν οι αποφάσεις» ανέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Όταν κάποιος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καλό είναι να έχει ξεκαθαρίσει τα θέματα από την αρχή. Αυτό είναι πιο έντιμο, γιατί εκφράζει τη γραμμή της παράταξης....» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Για τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος κατά την ομιλία του στη Βουλή εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε πως, όπως ενημερώθηκε, μετά την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αισθάνθηκε άσχημα και πήγε στο νοσοκομείο.

.Άθλιο σχέδιο κατασυκοφάντησης του υπουργού Οικονομικών»

Το «άθλιο σχέδιο κατασυκοφάντησης» του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του, καταγγέλλει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη από διάφορα συμφέροντα ένα άθλιο σχέδιο κατασυκοφάντησης του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του.

Δυστυχώς αυτό υιοθετήθηκε σήμερα από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς ενημέρωση λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενου:

- Η επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν την υπουργοποίηση του κ. Στουρνάρα και αφορά τον ιδιωτικό τομέα της χώρας.

- Οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούν διεθνή διαγωνισμό του ΕΟΦ στον οποίο πήρε μέρος και η εταιρία της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών, διαγωνισμός όμως που προκηρύχθηκε πολλούς μήνες πριν γίνει Υπουργός ο κ. Στουρνάρας.

- Οι αναφορές σε παράνομη συμμετοχή στο διαγωνισμό εξαιτίας καταδικαστικής απόφασης για χρέη στο Δημόσιο είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι η υπόθεση αφορά τη ΜΗ έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών το 1979 από εταιρεία του πατέρα της στην οποία ήταν μέτοχος η ίδια, υπόθεση που εκδικάστηκε το 1984.

Οι καθοδηγητές αυτών των δημοσιευμάτων το γνωρίζουν αυτό όπως και το ότι ο βίος του κ. Στουρνάρα και της οικογένειάς του είναι διαυγής και κρυστάλλινος. Θα περιμέναμε όμως από αντιπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου να μην παίρνουν μέρος στο άθλιο αυτό παιχνίδι, το οποίο εξυπηρετεί μόνο δόλιους σκοπούς».

.«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη δημοκρατική ωριμότητα του ελληνικού λαού»

Τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων αναγνώρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για μία «ορατή πρόοδο» της χώρας μας. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Σόιμπλε μίλησε για τη στενή του συνεργασία με τον πρωθυπουργό, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους οποίους, όπως είπε, «έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον, να σταθεροποιήσουμε το κοινό μας νόμισμα».

«Δεν είμαι η τρόικα, δεν είναι αυτή η δουλειά μου», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σχετικά με το αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μετά το τέλος του 2014.

Σχετικά με την αυστηρή λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι «όταν υπάρχουν μεγάλα δομικά πρόβλημα δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τα μέτρα προσαρμογής», επισήμανε, ωστόσο, πως «η Ελλάδα βελτιώθηκε στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και προχωράει και πάλι μπροστά». 

«Θα πρέπει να έχουμε σεβασμό στα επιτεύγματα της Ελλάδας και των Ελλήνων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, και μίλησε για σεβασμό στους Έλληνες, οι οποίοι σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις «διεμήνυσαν ξεκάθαρα ότι θέλουν σταθερή κυβέρνηση που βαδίζει στο δρόμο του κοινού νομίσματος με ξεκάθαρη πλειοψηφία». «Έχω μεγάλο σεβασμό για τη δημοκρατική ωριμότητα του ελληνικού λαού», είπε. 

Σε ό,τι αφορά ένα ενδεχόμενο νέο κούρεμα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια». 

Αναφορικά με το περίφημο success story της Ελλάδας είπε ότι «καταλαβαίνω πως σε αυτούς που πλήττονται από την κρίση κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για success story», αναφέρθηκε όμως στον ελληνικό τουρισμό, τις ελληνικές εξαγωγές και την δημιουργία πλεονάσματος τα οποία, κατά τον ίδιο αποτελούν success story. 

«Καμία δήλωσή μου δεν προσβάλλει την Ελλάδα και τους έλληνες. Πρόκειται για μία χονδροειδή παρανόηση, πρέπει όμως να μάθει κανείς να ζει με αυτό σε μία δημοκρατία», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σόιμπλε. 

«Το θέμα έχει διευθετηθεί με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας», απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το κατοχικό δάνειο και πρόσθεσε: Προσπαθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το παρελθόν της Γερμανίας. Και αν δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα με την Ελλάδα θα το κάνουμε στο μέλλον». 

«Έχουμε εκπληρώσει το καθήκον μας. Το θέμα της ηθικής ευθύνης είναι κάτι διαφορετικό, οι Γερμανοί αυτής της γενιάς αναλαμβάνουν την πολιτική, ιστορική και ηθική ευθύνη», δήλωσε.

«Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας δεν αφήνουμε μόνη της την Ελλάδα», ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.