.Οι πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι του "Μαζί"...ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΟ - ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ 
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΖΑΡΙΑΔΟΥ ΛΙΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛ./Πρόεδρος ΔΣ συλλογου γονέων &κηδεμόνων ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ – ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (Έφη) ΔΑΣΚΑΛΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΜΙΜΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τάκης) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΑΡΜΠΙΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ Ιδρυτικό μέλος Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου ΒΑΓΙΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 5ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (Έφη) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟ... περισσότερα »

.Με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Αγγελόπουλου κατεβαίνει στις εκλογές και ο Χαράλαμπος Κρανιώτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ Δημοτική Ένωση Ζωγράφου
αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καιρών για συλλογικές προσπάθειες ανασυγκρότησης της Πόλης μας, εξέτασε ενδελεχώς την όλη πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Δήμο Ζωγράφου, καθώς και τον πολυκερματισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων και αφού έλαβε υπόψη το μεγάλο αριθμό ανεξαρτήτων δημοτικών παρατάξεων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεργαστεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη *«ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ»,* με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. *Η ΑΔΕΖ* συνεχίζει να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη παράταξη, τηρώ...περισσότερα »

.Υπερκαλύφθηκε έξι φορές η έκδοση τριετούς ομολόγου της Πειραιώς

 Την ολοκλήρωση σήμερα με εξαιρετική επιτυχία της έκδοσης και διάθεσης στις διεθνείς αγορές, τριετούς ομολόγου κυρίου χρέους ποσού 500 εκατ. ευρώ για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Το νέο ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου και φέρει ετήσιο τοκομερίδιο 5%. 

Το βιβλίο προσφορών, που παρέμεινε ανοικτό για λίγες ώρες, συγκέντρωσε συνολικό ενδιαφέρον που ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ (υπερκάλυψη 6 φορές). Συμμετείχαν 240 θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 25 χώρες, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που είχε η έκδοση στο διεθνές επενδυτικό κοινό. 
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκδοση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των αγορών στην Τράπεζα Πειραιώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς αποτελεί το πρώτο ομόλογο κύριου χρέους ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται από το 2009.

Μέσω αυτής της έκδοσης, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά εκ νέου πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρέους, διαφοροποιώντας τις πηγές ρευστότητάς της και ενισχύοντας το στόχο της να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

.Η κρίση πλήττει τους νέους, φόβοι για μακροπρόθεσμες συνέπειες, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

Οι προοπτικές απασχόλησης για τους νέους και τους ανειδίκευτους εργαζομένους επιδεινώθηκαν σημαντικά στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης λόγω της οικονομικής κρίσης, της οποίας οι κοινωνικές συνέπειες ίσως είναι αισθητές για πολλά χρόνια, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση που εξετάζει τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, οι άνεργοι φθάνουν τα 48 εκατομμύρια στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ. Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 15 εκατομμύρια από την έναρξη της κρίσης το 2007.

«Οι προοπτικές απασχόλησης επιδεινώθηκαν κυρίως για τους νέους και τους ανειδίκευτους εργαζόμενους. Οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι επλήγησαν λιγότερο αυτή τη φορά», υπογράμμισε η Μόνικα Κέισερ, επικεφαλής της υπηρεσίας κοινωνικών υποθέσεων του ΟΟΣΑ, κατά την παρουσίαση της έκθεσης στον Τύπο.

Ωστόσο υπάρχει «ο κίνδυνος οι νέοι που βιώνουν μεγάλες περιόδους ανεργίας, απραξίας και φτώχειας να αντιμετωπίσουν σε όλη τη ζωή τους χαμηλότερες προοπτικές κέρδους και απασχόλησης».

.«Παραλύει» την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο δημόσιος τομέας

Σε σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα για αύριο Τετάρτη, και την Πέμπτη, προχωρά η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας σε ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, σε ενδεχόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης έχουν προγραμματισθεί συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου την ίδια ώρα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο, 19 και 20 Μαρτίου, τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Την Πέμπτη θα γίνει συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία έξω από τη Βουλή. 

.Πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε ένα εκατ. Έλληνες

Την άμεση καταβολή από το πρωτογενές πλεόνασμα περισσότερων από 500 εκατομμύρια ευρώ σε ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή -όπως είπε- στους φτωχότερους και αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερο, καθώς και στους ενστόλους με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 1500 ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το υπουργείο Οικονομικών. 
Επίσης, ο κ. Σαμαράς, προανήγγειλε έκτακτη ενίσχυση σε υπηρεσίες που φροντίζουν για τους αστέγους, που θα ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ, με τις ανακοινώσεις να έρχονται τις επόμενες ημέρες.    

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μέσα στο 2014 θα δοθεί άλλο 1 δισ. ευρώ σε επιστροφές οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, φτάνοντας φέτος τα 2,8 δις, κάτι που θα δώσει άμεση ρευστότητα στην οικονομία και θα βοηθήσει την ανάπτυξη. 

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζονται και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, προσθέτοντας ότι σήμερα ολοκληρώνεται μια μεγάλη περίοδος δοκιμασιών και γίνεται ένα νέο ξεκίνημα με ελπίδα για μια νέα Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τις ομαδικές απολύσεις θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο 6 μήνων για την εφαρμογή του ενιυσχυμένου ρόλου του ανώτατου συμβουλίου εργασίας με παράλληλη κατάργηση της παρεμβατικής δυνατότητας του υπουργού εργασίας και ανοιχτό ποσοστό απολύσεων σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει εφάπαξ απο τον Ιούλιο κατά 2,9 μονάδες για τους εργοδότες και κατά μια μονάδα για τους εργαζόμενους. Θα υπάρξει πρόβλεψη για επιπλέον μείωση των εισφορών κατά μια μονάδα μόνο για τους εργοδότες απο το 2016.

Σχετικά με τις μισθολογικές τριετίες μειώνεται κατά 50% η προσαύξηση που παρέχουν ως κίνητρο για την πρόσληψη μακροχρονίως ανέργων ενώ παραμένουν παγωμένες για τους υπόλοιπους.

Μεσοπρόθεσμα θα εξεταστεί η περαιτέρω ενοποίηση ταμείων και η ενιοποίηση των όρων και των παροχών ασφάλισης. Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν πληροφορία σύμφωνα με την οποία η παρούσα συμφωνία θα περιλαμβάνει μόνιμη ρήτρα για το ασφαλιστικό ώστε να γίνονται ανά πάσα στιγμή οι παρεμβάσεις ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα του. 
«Η Ελλάδα κάνει τα τελευταία βήματα, βαδίζοντας στην έξοδο, από την κρίση και το μνημόνιο. Οι θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται. Αναγνωρίζονται με καθυστέρηση και με δυσκολίες, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τη συμφωνία με την τρόικα.

«Τελείωσε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013, τοποθετείται στα 2,9 δις Ευρώ. 

.Βενιζέλος: Η Ελλάδα κάνει τα τελευταία βήματα βαδίζοντας στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο

«Οι θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται. Αναγνωρίζονται με καθυστέρηση και με δυσκολίες, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τη συμφωνία με την τρόικα. 

Σε γραπτή δήλωσή του από τις Βρυξέλες, όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό δείχνει πως η διαπραγμάτευση ήταν και είναι πάντα δύσκολη, γιατί πρέπει να πείσουμε πάρα πολλούς διεθνείς παράγοντες, πολλές κυβερνήσεις, πολλά κοινοβούλια. «Έχω ζήσει αυτές τις τελευταίες μέρες τη... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.