.Παρουσιάστηκε ο «οδικός χάρτης» του νέου Δημοτικού

Τον «οδικό χάρτη» του νέου Δημοτικού παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει τη δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς να συνδιαμορφώνουν σε ένα ποσοστό την ύλη, τη μείωση της διδακτέας ύλης, τσάντες που θα μένουν στην τάξη και απογεύματα που θα αφιερώνονται στην ξεκούραση και το παιχνίδι.

«Η εικόνα ενός μικρού παιδιού που φεύγει για το σχολείο και γυρίζει από αυτό, με μια βαριά τσάντα και έχει άλλη τόση δουλειά να κάνει στο σπίτι, πρέπει να περάσει στο παρελθόν» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Λοβέρδος. «Η επιβάρυνση των μαθητών με πολλά μαθήματα και η μεταφορά της δουλειάς και των εργασιών των μαθητών του Δημοτικού στο σπίτι θα κοπούν» ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε και θα τεθεί σε διαβούλευση αφορά:

- Την καθιέρωση σύγχρονων μεθόδων βιωματικής μάθησης και διαδραστικής διδασκαλίας που προτρέπουν σε ενεργητική συμμετοχή (διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων, ερευνητική δράση, διδασκαλία σε ομάδες).

- Τον εξορθολογισμό των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών.

- Την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, της κριτικής ικανότητας, της επεξεργασίας βιωμάτων, συναισθημάτων και αξιών και την αξιοποίησή τους στη διαχείριση προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων.

- Την πιστοποίηση στην ξένη γλώσσα και στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο.

.Επίσχεση από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, από 1ης Δεκεμβρίου

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από την Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και έως να εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού προς τις ιδιωτικές κλινικές, προχωρά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

Από την επίσχεση εξαιρούνται οι μονάδες τεχνητού νεφρού, τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01/12/2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ, «η επίσχεση αποτελεί ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που επιβάλλει η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του ΕΟΠΥΥ και η κατ' εξακολούθηση παραβίαση από τον Οργανισμό των συμβατικών του υποχρεώσεων».
 

Σύμφωνα με τον ΣΕΚ, τα ληξιπρόθεσμα των ετών 2006-2011 ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. ευρώ είναι τα οφειλόμενα για το 2013 και πάνω από 80 εκατ. ευρώ για το 2014.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.