.Θεατρική Παράσταση “ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ” του Κώστα Ταχτσή απο το Θεατρικό Εργαστήρι “CARPE DIEM”

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου *«CARPE* *DIEM»* παρουσιάζει την παράσταση *«Τρίτο Στεφάνι»* του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από *30 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου 2014 στις 9.30μμ,* στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, δ/νση: Γ. Ζωγράφου 7, (είσοδος από πλ. Αγ. Γεωργίου), με *ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ* Το *Τρίτο Στεφάνι*, ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, σκιαγραφεί με πρωτόγνωρο για την εποχή του τρόπο ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τους παράλληλους μο... περισσότερα »

.Αντίθετο το ΚΚΕ με τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το περιοχόμενο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αποκλειστικά, με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» όπως τόνισε ο γγ, Δ. Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε: «Αντίθετα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο, τόσο του δημοψηφίσματος, όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος, την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"».

.Δ. Σταμάτης: Ο κ. Τσίπρας, με πρόσχημα το θέμα της ΔΕΗ, επιδιώκει την πολιτική ανωμαλία

Αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι, με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο, που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Η πραγματική πρόθεση του κ. Τσίπρα, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, δεν είναι να συγκεντρώσει 120 βουλευτές για να προκαλέσει δημοψήφισμα τάχα για τη ΔΕΗ, που άλλωστε θα χρειαζόταν 180 ψηφους, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος. 

«Γιατί ξέρει ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι αν γινόταν δημοψήφισμα θα το έχανε πανηγυρικά» συνέχισε ο κ. Σταμάτης, τονίζοντας ότι οι πολίτες είναι πολύ πιο μπροστά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ξέρουν καλά τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ίδιους από τη ρύθμιση για τη "μικρή ΔΕΗ"».

.«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και τον Ιούνιο

Έρευνες και ελέγχους διενήργησε κατά τον μήνα Ιούνιο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε εκτέλεση του προγραμματισμού του, με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πορίσματα των ερευνών διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό των φόρων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και σε όποιες περιπτώσεις συντρέχει λόγος, συντάσσεται μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ποινική αξιολόγηση.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν περιλαμβάνονται και πρόσωπα που αναφέρονται στα στοιχεία της τράπεζας HSBC (λίστα Λαγκάρντ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, στην οποία αναφέρονται μόνο οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις, εντοπίστηκαν:

1. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής διαπίστωσε:
- Έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, σε 32 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα ύψους 78.670.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υφίσταται απώλεια εσόδων από ΦΠΑ ύψους 18.100.000 ευρώ.

- 11 φυσικά πρόσωπα ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι, όπως ιατροί, δικηγόροι, υπηρεσίας τραγουδιστής, έμπορος, αστρολόγος, σχολή ιππασίας, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 21.610.000 ευρώ, κατά τα έτη 2000 έως 2011.

- Από την επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών καταθέσεων, προέκυψε απόκρυψη εισοδήματος για τα έτη 2000 ? 2010 σε 10 φυσικά πρόσωπα ύψους 14.824.590 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιατρό, ένα ζωγράφο, ένα δικηγόρο, δύο μέλη εταιρειών, ένα ναυτικό πράκτορα, δύο συνταξιούχους, και ένα εμπορικό αντιπρόσωπο.

2. Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Κρήτης διαπίστωσε ότι:
- Επιχείρηση κατεδαφίσεων έλαβε 236 εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 11.781.000 ευρώ για τα έτη 2008-2011.

- Δικηγόρος στα Χανιά δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 493.368 ευρώ.

.Αλλαγές στο ν/σ για τη «μικρή» ΔΕΗ

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης. Μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται ότι τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση θα πάνε στη ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση για πέντε χρόνια και οι κάτοικοι κοντά στις μονάδες θα έχουν προτεραιότητα σε τυχόν προσλήψεις λόγω εντοπιότητας. 
Πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές οι Πάρις Μουτσινάς, Νίκος Σταυρογιάννης Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Βασίλης Καπερνάρος με κοινή δήλωση τους ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Σταμάτης Ρέλιας, υποστήριξε ότι στην περίπτωση της μικρής ΔΕΗ δεν υπάρχουν επενδυτές αλλά μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας 
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Χαλκοκονδύλη από 3ης Σεπτεμβρίου μέχρι Πατησίων, λόγω συγκέντρωσης των εργαζομένων.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.