.Ο Μάο και το… Πεκινουά!

Η Ισπανία και η Πορτογαλία πληρώνουν σήμερα τις συνέπειες της ακυβερνησίας τους, το τελευταίο εξάμηνο! Και στις δύο έγιναν εκλογές στα τέλη του περασμένου χρόνου. Και στις δύο πρώτα βγήκαν τα Κεντροδεξιά κόμματα. Και στις δύο ΔΕΝ μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει εκεί το μπόνους στο πρώτο κόμμα.

 Το αποτέλεσμα είναι στην μεν Πορτογαλία να σχηματιστεί κυβέρνηση Αριστερών-Σοσιαλιστών που, μέσα σε λίγους μήνες, έχασε το έλεγχο πάνω στο έλλειμμα… Στη δε Ισπανία να ξαναγίνουν εκλογές, να ξαναβγεί πρώτο το κεντροδεξιό κόμμα, με αύξηση ψήφων και ποσοστών, (το Podemos έπεσε…... περισσότερα »

.«Κουλτούρα»… να φύγουμε!

Ακούμε εδώ και καιρό το εξής καταπληκτικό «επιχείρημα»: Να υπάρξουν, λέει «κουλτούρες κυβερνητικής συνεργασίας»… Άρα, να μη αποκλείουμε ούτε την «απλή και άδολη» αναλογική - που οδηγεί όμως, συνήθως σε ακυβερνησία - ούτε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στο μέλλον…

 Γιατί, άραγε; Μα διότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι, λέει, «καλόν πράγμα» και είναι ακόμα «δείγμα εξευρωπαϊσμού και εκσυγχρονισμού»! Μααάλιστα! Το πιάσαμε το υπονοούμενο… Όλα αυτά, βέβαια, είναι ανυπόφορες ανοησίες! Κουλτούρα να φύγουμε, κυριολεκτικά, όπως έλεγαν οι παλιότεροι… Όσοι τα λένε, ας αναρωτηθούν: Θα ήθελαν, ας πούμε στ... περισσότερα »

.Ο Αμετανόητος και η ντροπή…

Για την προχθεσινή συνέντευξη Τσίπρα άλλοι είναι αρμοδιότεροι να απαντήσουν. Στην απίστευτη «επικοινωνία εξαπάτησης» που συνεχίζει απτόητος… Και αμετανόητος! Δύο τρία πράγματα μόνο, που φουρκίστηκα και τα τσέκαρα προσωπικά, για να είμαι σίγουρος. Γιατί με τέτοιους ψεύτες, σε λίγο θα ξεχάσουμε πως μας λένε: 

Πρώτον, λέει ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις προοπτικές ανάπτυξης που υπήρχαν στα τέλη του 2014, για τα επόμενα χρόνια, για το 2015 και το 2016, με τα πραγματικά νούμερα (της ύφεσης) που ακολούθησε μετά. Γιατί δεν πρέπει να τα συγκρίνουμε; Γιατί λέει, οι προβλέψεις της Τρόϊκας πάντ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.