.Βενιζέλος: Αγωνίζεστε για ένα πουκάμισο αδειανό... Επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βρεθεί προ πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων τις επόμενες μέρες «γιατί δεν ξέρει τα δεδομένα», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση, αλλά και στον πρωθυπουργό, με αιχμή την «Ώρα του Πρωθυπουργού». 

«Δεν ξέρετε τα δεδομένα και αγωνίζεστε για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη…», τόνισε. Πρόσθεσε πως υπάρχει ένας πανικός ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, εκτιμώντας ως «αποκαλυπτική» την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «όταν... περισσότερα »

.Ασφυκτικές πιέσεις δανειστών για πλεόνασμα 2% - Διαφωνίες και σε εργασιακά, ασφαλιστικό, ΦΠΑ

Ασφυκτικές πιέσεις ασκούν μέχρι αυτή την ώρα οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να υπαναχωρήσει σε αξιώσεις σε ασφαλιστικό, εργασιακά αλλά και πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να ανοίξουν την κάνουλα της ρευστότητας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από πηγές του μεγάρου Μαξίμου, οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δεν μετακινούνται από το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα που ζητούν να μειωθεί από το 3% το πολύ μέχρι 2%, ενώ η ελληνική πλευρά επεδίωκε 1,2%-1,5%. 

*Η απόκλιση αυτή, προκύπτει από τις διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών ως προς το ρυθμό ανάπτυξης: Η Αθήνα ε... περισσότερα »

.«Βόμβα» WSJ: Εγγραφο-φωτιά από Βαρουφάκη ταράζει τις διαπραγματεύσεις

Δημοσίευμα-βόμβα φιλοξενεί η αμερικανική Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει παρουσιάσει έγγραφο στην Ευρωζώνη το οποίο έχει μεγάλες διαφορές από τα όσα έχουν συζητηθεί στο Brussels Group. 

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η WSJ το έγγραφο προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,1% για το 2015, ενώ, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να το έχει δώσει σε *ορισμένους από τους εταίρους* του στην Ευρωζώνη.

 Τα σχέδια μεταρρυθμίσεων και οι προβλέψεις για ανάπτυξη έχουν προκαλέσει *σύγχυση* σε αξιωματούχους της Ευρωζώνης που μετέχουν στις συζητήσεις. Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι φ... περισσότερα »

.Ο Ντ. Κάμερον ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς το συντηρητικό του κόμμα βίωσε μία «πολύ δυνατή βραδιά». 

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση ότι διατηρεί την έδρα του στο Οξφορντσιρ, ο Κάμερον είπε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να προβλέψουμε το τελικό αποτέλεσμα αλλά ότι ελπίζει να κυβερνήσει για λογαριασμό όλων και να τηρήσει τη δέσμευσή του για τη μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών από το βρετανικό στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο. 

«Θέλω να συσπειρώσω το Ηνωμένο μας Βασίλειο εφαρμόζοντας τη μεταβίβαση εξουσιών από το βρετανικό στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό» είπε ο Κάμερον.

.Αυτή είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται

*Σε ένα διαρκές «παζάρι» μεταξύ Aθήνας και εταίρων για το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν εντός του 2015 εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες η διαπραγμάτευση του Brussels Group. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το σχέδιο για την εφαρμογή ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠA με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 Οπως δήλωσε χθες, ο Γ. Βαρουφάκης καθιερώνονται δύο συντελεστές ΦΠΑ, ένας χαμηλός για τρόφιμα, φάρμακα και βιβλία και ένας πιο υψηλός για όλα τα άλλα.* Tο ύψος του ενιαίου συντελεστή και οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή του αποτελούν αυτή τη στιγμή το «αγκάθι» των διαπρα... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.